Gammelt nytt

Vårt Land har i dag en artikkel om at enkelte land ikke vil frigi barn til adopsjon til eldre, enslige og homofile. Dette er ikke en nyhet. Dette har vært kjent i mange år. Det som har skjedd de senere årene, blant annet i Norge, er at flere nå har fått muligheten til å søke om å få adoptere. Men selv om man får lov til å søke så betyr ikke det at man får adoptere.

Og det er klart at det ikke er ok for enkelte land å adoptere bort barn til homofile, enslige og single. Det skyldes naturligvis det livssynet man har i sitt hjemland, blant annet at homofili er synd og unaturlig, og at folk over 45 år er urgamle.

Det store spørsmålet vil jo være om det bør skje noen regelendringer. Bør giverland senke kravene sine, eller bør de holde på kravene sine og på den måten hindre at flest mulig barn blir adoptert? Det er vanskelig å skulle gi noen svar på dette. For det er åpenbart at det er kultur og sosialiseringen som setter en stopper for den fulle forståelsen mellom adopsjonsland og giverland.

2 tanker på “Gammelt nytt

  1. Jeg vet iallefall at jeg er utrolig glad for at jeg ikke vokste opp i et hjem med homofile foreldre. Det er en grunn til at to kvinner og to menn ikke kan få barn. Så kan det diskuteres opp og i mente om ikke det er bedre å ha to mødre, eller to fedre, fremfor å bare ha en far eller en mor. Men der er jeg uenig, det naturlig for barnet er å vokse opp i klar viten om at en mann er dets far og en kvinne dets mor. Å tukle med tanken om noe annet, er å ødelegge ett barnesinn. Hvorfor? Fordi flertallet er hetrofile, og et barn fortjener å vokse opp i de mest naturlige kår som mulig… Det er jo ikke til å legge under en stol at enkelte har en homofil legning i bare noen år, for så å plutselig bli hetro. Det er jo påvirkning.. Barnet som vokser opp hos homofile foreldre vil automatisk tenke at dette er naturlig, uansett hva man forteller det. Synes det er utrolig egoistisk av homofile å kreve barn. Dette sier jeg ikke for å være stygg mot dere, jeg tenker ene og alene på ett barns beste. At man er så god foreldre som man kan er jo en forutsetning, uansett hva slags legning. Men man kan ikke legge under en stol at homofili blir aldri naturlig for flertallet, det må homofile akseptere, på lik linje som at vi aksepterer deres annerledeshet.

    • Her var det mange påstander som ikke stemmer med studier fra nyere tid. Ingen studier har så langt vist at barn som vokser opp med homofile foreldre har en forhøyet sjanse for selv å bli homofile.

      Fremdeles er det et stort spørsmål hvorfor enkelte er homofile, og man strides om det er miljø eller genetikk. Som regel, slik som det er for de aller fleste ting mht menneskets utvikling så er det en kombinasjon mellom miljø og genetikk. Men en del faktorer peker på at det mest sannsynlig skyldes genetikk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s