Endelig!

I dag kom nyheten om at Volden-tvillingene får lov til å komme til Norge. Denne saken har vært et hett tema helt siden Kari Ann Volden reiste til India for å bruke surrogatmor for selv å kunne bli mor. Problemen oppstod da hun skulle få med seg barna hjem til Norge. Dette ble en utfordring, ikke minst siden barna ikke har en biologisk tilknytning til Volden. Men nå har altså norske myndigheter vedtatt at tvillingen skal få oppholdstillatelse i Norge.

Det er klart at denne saken kommer til å skape enda mer debatt om surrogati enn den allerede har gjort. Bør surrogati bli lovlig i Norge? Er det galt å bruke surrogatmødre for å oppfylle sitt eget ønske om å få barn?

Det som er helt klart er at det bør komme en skillelig debatt om dette med surrogati, lover og regler, ikke minst mht norske menn og kvinner som benytter seg av dette tilbudet i utlandet. For det som er helt klart, er at dette ikke er siste gang at en norsk kvinne benytter seg av surrogati.

5 tanker på “Endelig!

  1. Menneskehandel bør være forbudt. Utnyttelse av kvinner i U-land burde være forbudt. Men det er jo bare min mening.

    • Det kan jeg være enig i. Men er det menneskehandel å benytte seg av surrogati? Eller gjelder det kun når surrogati blir brukt i land som India?

  2. Hvis det skal foregå surrogati i større utstrekning så er man helt avhengig av ‘land som India’. Denne praksisen fungerer ikke i større skala uten fattige kvinner som velstående mennesker kan utnytte.

      • Det synes jeg er ganske åpenbart. Det er garantert veldig få kvinner som er villige til å ta den belastningen det er, både fysisk og mentalt, å bære frem et barn for en vilt fremmed person hvis de ikke var i en svært vanskelig situasjon økonomisk. Noen ville sikkert gjøre det – sannsynligvis hovedsakelig for slektninger – men det kunne aldri bli en industri som det er i ferd med å bli nå. Dette er basert på at vi er rike og de er fattige. Dette sier jo egentlig seg selv – spør deg selv hvilke land det er surrogati hovedsakelig foregår i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s