Enig med FrP – tøffere fengeselsopphold for utlendinger

I dag kan man lese om FrP sine forslag til endring i fengeselsopphold for utlendinger i Norge. FrPs Sandberg har lagt fram 10 punkter, som er følgende:

1. Halvere dagpengesatsen til norske fanger
2. Kutte dagpenger til utenlandske fanger
3. Kun lov å drive med studier på kveldstid
4. Arbeidsplikt på dagtid (som å plukke søppel, feie gater, annet samfunnsnyttig arbeid)
5. Fjerne øvre grense for kumulativ straff
6. Slutt på prøveløslatelse før minst tre fjerdedeler av straffen er sonet. Strengere vurdering før prøveløslatelse innvilges
7. Lavere standard i fengsel for utenlandske fanger enn norske
8. Dobbel straff for utenlandske kriminelle som er utvist og har fått innreiseforbud, men som tar seg inn i landet og begår nye kriminelle handlinger
9. Vurdere å offentliggjøre navn på pedofilidømte
10. Kutte alle sosiale ytelser til utlendinger som soner i norske fengsler (Som utgifter til tannlege, lege, frisør, fysioterapi)

De fleste av disse punktene vil skape endringer for utenlandske fanger. Og jeg må si meg enig i flere av punktene. FrP peker på noe viktig, nemlig det at Norge har blitt et fristed for utenlandske kriminelle. Fengslene i Norge blir sett på som en vits. Her får de det gjerne bedre enn i hjemlandet, de får mat, en god seng, tv og tak over hodet. Norge er også er et land som tiltrekker seg enkelte kriminelle fordi politiet ikke bærer våpen. Ved å gjøre straffen for lovbrudd hardere, samtidig som soningsforholdene ikke kan sammenliknes med hotellopphold, er det klart at noen muligens vil tenke seg om flere ganger før de begår kriminelle handlinger.

Jeg ser ikke noe galt i at utenlandske kriminelle som soner i Norge, får et annet fengelsesopplegg enn det norske statsborgere får. Det bør svi ekstra å begå kriminelle handlinger i utlandet.

Slik som fengselsoppholdet er nå er det nesten som om man applauderer kriminelle handlinger. Det virker som om man sier til kriminelle at: «Du skal bare sitte her inne en stund, du skal få god mat, mulighet til å ta utdannelse, du skal få penger og støtte til diverse utgifter, kos deg!» Ved å sette ned standarden på enkelte områder, blir fengsel virkelig en straff, og ikke et pit-stop mellom kriminelle handlinger.

Jeg er sikker på at FrP ikke får noe særlig støtte for sine forslag, men kanskje det kan få det til å bli noen endringer på sikt, slik at man får et fengselsvesen som ikke gir uttrykk av å være en kopi av Hilton.

6 tanker på “Enig med FrP – tøffere fengeselsopphold for utlendinger

 1. fordi norske kriminelle har de samme rettighetene i utlandet der de begår lovbrudd. dummeste forslagene jeg noen gang har lest. rett å slett skam for hele norge, rasistiske frp vil aldri vinne ,før de ikke kvitter seg med rasistne i partiet.

  • Hvorfor skal Norge betale for utdanning, mat dagpenger osv. til innvandrere? Og attpåtil ulovlige innvandrere?
   De KRIMINELLE kommer til Norge, stjeler hva de vil, er ikke redd for å bli tatt, for hva venter dem da? Et bedre hjem en hva de kom fra? Det er feil. Vi må følge andre land, og sende folk ut. Kriminelle, tiggere og prostituerte har ingen rett til å oppholde seg i Norge. Ja, innvandring er positivt, og ja, vi trenger mer arbeidskraft, men dette vil ikke disse gruppene føre med seg. Derfor trenger vi en strengere politikk. Menneskeverd er viktig, men viktigst å jobbe med i de landene der rettighetene faktisk brytes.
   For den slags skyld, vil FRP redusere fordelene for norske fanger også – like greit, fengsel er en straff, og det bør den virke som også.
   Det viktigste Norge kunne gjort, ville vaere å sette opp strafferammene rundt pedofile og mordere.

 2. FRP vil ikke få gjennom noe av dette, fordi hele den norske fagbevegelsen innen jus og kriminologi er i mot dette, og FRP er nok en gang avslørt som et useriøst parti uten noe som helst kunnskap. Antakeligvis må Per Sandberg gå av etter dette utspillet.

  Ikke vær så dum at du tror på dette. Hev deg over FRPs campingliv-politikk.

 3. Dette var et overraskende og trist innlegg. Synd å høre at du ikke ser den ekstremt rasistiske tanken som ligger bak et slikt forslag. Mener du virkelig at det ikke bør være like rettigheter for alle mennesker uansett etnisitet, klasse, seksualitet og kjønn? Det går dessverre ikke an å forsvare at utlendinger skal bør få strengere straff i Norge uten å være rasistisk.

  • Jeg mener at alle bør ha like rettigheter, men ikke at man skal kunne komme som ikke-borger av landet og forlange lik behandling. Dette handler for meg ikke om rasisme, men om å gjøre det klinkende klart at det å komme til Norge å drive med kriminalitet ikke skal belønnes med hotell-fengsel. Dette handler om hvordan man skal behandle kriminelle utlendinger. Kriminelle bander som driver med lovbrudd i Norge fordi de får det så godt i fengsel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s