Familie er ikke bare far+mor+barn

Gaysir kan en lese en fin artikkel om en annen familiesammensetning enn den tradisjonelle (kanskje ikke så vanlig i dagens samfunn) far + mor + felles barn.
Selv om artikkelen handler om utfordringer som lesbiske par møter i forbindelse med det å få barn, så er det en fin artikkel som peker på at en familie er så mye mer enn det tradisjonelle.

Noen er veldig fokusert på å verne om den tradisjonelle familien. Disse støter en ofte på i debatter om andre familiesammensetninger enn far + mor + barn. Men hva da med alle de andre familietypene? Er ikke Pers familie med far, stemor, lillebror Petter (halvbror) like viktig som Mies familie med både biologisk far og mor? Hvorfor må det skilles mellom de ulike familiesammensetningene? Er det en standard som alle bør leve etter? Er den tradisjonelle familiesammensetningen mer verdt enn andre?

Det er ikke noe nytt at skilsmisser har ført til at en rekke barn har halvsøsken, steforeldre og to hjem. Samfunnet har endret seg. Da er det på tide at man følger etter. Det er mange barn og unge som vokser opp med besteforeldre, eller med eldre søsken, noen vokser til og med opp med adoptivforeldre. Er ikke disse familiesammensetningene like mye verdt, like viktige og like interessante å kjempe for?

Bør man ikke heller kjempe sammen for at alle barn og unge skal få mulighet til å vokse opp i en god familie? At alle barn og unge skal få en god oppvekst. Om det er sammen med biologisk mor og far, stemor og far, far, far og mor, mor og mor, far og far, eller om det er hos adoptivforeldre.

Finnes det virkelig kun en riktig mal for hva en familie er?

3 tanker på “Familie er ikke bare far+mor+barn

  1. Selv om jeg har ett kristent syn på ekteskapet, så er jeg ikke dogmatisk. Kjærlighet er noe alle voksne kan vise barn, derfor er det helt ulogisk å si at lesbiske par ikke kan vise slik kjærlighet, ja mange kan være mer motivert enn de som tar en familie for gitt. Jeg har ikke barn, men om jeg kommer i kontakt med barn vil jeg alltid forsøke å møte dem slik jeg ønsket gode voksne behandlet meg, med varme og kjærlighet, og jeg husker mange slike. Jeg vokste opp i ett hjem, hvor de ikke var flukst med kjærlighet, uten at jeg skal gå i detalj, og jeg husker andre som var mye verre stilt enn meg. Nå er det norsk lov, homofile danner familier, da må vi bare håpe at disse barna får all den kjærlighet de kan få, der de befinner.

  2. Hurra for fint innlegg!

    Daniel Mekki fra LLH sa i dag på debatt at under 50% av befolkningen lever i en tradisjonell mor,- far- og barn- familie i Norge. På tide å åpne øynene for det litt videre synet, tenker jeg.

    • Det er virkelig på tide å se alle de andre familiene enn det «tradisjonelle». Men noen vil vel alltid henge litt etter utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s