Idioter på tur

Så har det skjedd igjen, turister som faller ned i fosser og utenfor fjellstup. Turister som kun skal se litt ekstra på det vannet (ja, det er bare vann) som faller ned. Her ser man et prakteksempel på disse idiotene. Man kan selvsagt ikke holde seg bak gjerdet, man må over det og helt ned på kanten. Barna må også med.

En kvinne skulle bare ta bilder av Vøringsfossen, lente seg over kanten og falt. Hun døde. Dette var en voksen kvinne. I går på nyhetene intervjuet man turister ved Vøringsfossen, og flere turister mente at man burde sette opp gjerder rundt området, slik at fotokåte turister ikke ble for ivrige og nesten hiver seg over kanten. Ordføreren i Eidfjord ville ikke sette opp noe gjerder. Nei, hvorfor skulle han nå det. Folk må da forstå at enkelte steder går man bare ikke. Faller man, ja da faller man lagt. En mann i intervjuet sa at det burde gjerdes inn fordi det var ofte slik at både hunder og barn sprang ut av bilen og mot kanten. For det å passe på sine egne barn og hunder, det klarer man naturligvis ikke selv.

Norsk natur er vakker. Norsk natur er også farlig, spesielt for folk som ikke forstår at man ikke kan oppføre seg som idoter når man ferdes i naturen.

Hva kan så gjøres for å forhindre at disse idotene setter seg selv og andre i fare? Kanskje man må begynne å tjore dem fast som hunder, og passe godt på dem. Man skulle jo tro at de fleste voksne som ferdes ved slike stup klarer å lese de skiltene som står der. Og ikke minst at de forstår at man ikke går helt ut på kanten. Men så feil kan man altså ta!

6 tanker på “Idioter på tur

  1. Evnen til konsekvensanalyse forsvinner i takt med antall kjøpesenter. Så kansje er det godt at naturen gir oss en påminnelse om hvor sårbare vi er for fallskader, sykdom uten å ha antibiotika etc. Men skulle barnet ditt ligge knust i steinrøysa under Besseggen så har du jo fått et ferieminne for resten av livet. På Besseggen kan en dum søskenkrangel føre til at man er mindre når man kommer frem. Folk har blitt vant med skilt for glatte gulv,rulletrapper osv, i fjellheimen henger man litt etter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s