FrP – overgrepspartiet?

Først hadde FrP problemene knyttet til Terje Søviknes sin sengelek med en 16-åring. Nå er det Trond Birkedal som både har hoppet til seng med mindreårige, og også filmet nakne menn på badet.

Er FrP et overgrepsparti? Et parti hvor sentrale medlemmer ikke klarer å tenke med riktig hode? Ja, man kan jo begynne å lure. Et parti med dårlig moral er det i alle fall.

Det er jo selvsagt flott at dette kommer fram, spesielt med tanke på de som har blitt utsatt for disse overgrepene og krenkende handlingene. Men det blir jo spennende å se hva ledelsen i FrP velger å gjøre. Det er jo absolutt ikke bra at ledelsen skal ha hatt informasjon om dette som har skjedd. Slikt bør det være nulltoleranse for, og det burde vært meldt fra for lenge siden.

Nå gjenstår det vel bare å se om Siv Jensen igjen stiller opp på TV med tårer og gråt.

25 tanker på “FrP – overgrepspartiet?

 1. Poenget er jo at i denne saken har Birkedal angivelig misbrukt sin posisjon som partimedlem til å komme i kontakt med ofrene, i likhet med Søviknes. Det stiller jo saken i et helt annet lys enn dette var noe han drev med på «fritiden» og helt utenfor hans virksomhet i partiet. Regner med at dette er noe av årsaken til at han ble identifisert. Også fordi det kan ha vært andre ofre som nå tør å stå frem.

  • Javisst. Selvfølgelig. Det er jo helt legitimt å drive med overgrep i fritiden. Spesielt om man er Ape-politiker. :)))
   «Alle» forstår jo det……

   • Nei, men når det ikke har direkte tilknytning til virksomheten som politiker har det ikke like mye i offentligheten å gjøre. Vi har ingen vane i Norge for å identifisere overgrepsmenn med mindre det er tale om ekstraordinære tilfeller som Lommemannen etc. Prøver bare å forklare hvorfor media velger å identifisere, sier ikke at en sak er verre enn den andre…

 2. Stemmer ikke FRP, kommer aldri til å gjøre det og har ikke sansen for dem. Men måten media har kjørt denne saken på er helt vanvittig. Hadde en AP politiker blitt hengt ut med navn og bilde samme kveld? Hadde partiet blitt kjørt på denne måten?

  Dessuten har dette med en enkeltperson å gjøre, ikke partiet. Partiet er hverken politi eller domstol, og i alle slike saker må fornærmede selv gå til politiet.

  • Ja, dette handler selvsagt om enkeltpersoner, men partiet har også et ansvar om å melde fra om straffbare forhold. Og klart vil FrP bli satt i et dårlig lys når man velger å holde kjeft om straffbare forhold.

 3. Det er jo absolutt ikke det som er poenget, det er ikke legitimt å drive med overgrep punktum. Poenget her er om andre innad i partiet viste noe, isåfall bør dette få konsekvenser, store konsekvenser. Om partiledelsen i AP, KRF eller hvem det måtte være hadde vist om overgrep som dette og ikke meldt i fra skulle de for faenmeg ha hørt det på akkurat samme måte de også !! Slutt å whine om heksejakt på FRP når de med stor sannsynlighet har visst om dette men verken ekskludert den aktuelle personen eller anmeldt et overgrep på en mindreårig til politiet. Faen til skylapper på enkelte!!!!!

  • For noe tull.

   Hva mener du «kjente til»?..
   Kjente til selve overgrepene som til nå INGEN kan bevise har funnet sted?
   (La det være klinkende klart at det som det til NÅ er snakk om er filming av en 16åring. Annklager om overgrep har kommet senere.
   Det er det Trond Birkedal har innrømmt han har gjort, å filme noen.
   Men ikke ett ord om Overgrep)

   Men om du virkelig tror at høyere medlemmer av FRP viste om overgrep;
   Tror du virkelig sentrale medlemmer MEDVIRKER til overgrep av barn uten å melde i fra det om disse annklagene kom på bordet?
   Du må huske at når man kjenner til Overgrep av barn har man plikt til å melde fra til Politiet, om du IKKE gjør det er du medvirkende til det.
   Så her handler det ikke om å «Miste verv og stemmer» i FRP, det handler om å bli straffet som seksualforbryter.
   Smak litt på ordene.

   Jo det er en heksejakt. Når en VGjournalist spørr for 3dje gangen om «Hva viste du om overgrepene» til Siv Jensen når hun står på sitt at denne saken er det Politiet som tar segav, så er det en heksejakt.

   Sett på deg skylappene du, for du leser jo alt du finner og danner deg ett bilde som er skummelt.

 4. Tror nok at grunnen til Ap-fyren ble anonymisert mens Birkedal ble outet, er at sistnevnte befinner seg langt høyere oppe i det politiske hierarkiet. Han ble tidlig i saken identifisert som «Frp-topp», noe som kastet mistanken på en rekke uskyldige (får vi anta) personer.

 5. Detter er da på ingen måte representativt for FRP som parti. På inget tidspunkt har de frontet et synspunkt om at slike ting er greit, men media er alt for raske til å konkludere me enten det ene eller andre, og går som regel for det som vil skape mest å skrive om i tiden fremover. FRP kan heller ikke holdes ansvarlige for at de burde anmeldt forholdene til politiet, de har ingen som helst kompetanse til å ta slike avgjørelser utifra hva noen måtte si om et partimedlem. Den krenkede må selv gå til politet og anmelde forholdene. Føler du bommer relativt kraftig, og det at visse personer velger å handle slik de gjør, har kun med dem selv og gjør, og ikke hvilket parti, fagforening, osvosovs, de er med i. Og som det ble nevnt tidligere er det flere partier enn FRP som har hatt «forvirrede» medlemmer.

 6. Ser at 2. nestleder Per Arne Olsen antagelig ikke var med i dette hastmøte siden han er i permisjon. Det er da et positivt trekk, han er, som mange sikkert vet, litt rufsete i kantene selv. Han har vært involvert i noen ufine eindomskjøp i hjembyen Tønsberg og der blandet Siv Jensen seg heller ikke inn. Ser nesten ut som om denne dama er litt feig, og hun burde kanskje se seg om etter en annen jobb.

 7. Helt latterlig aa skjaere alle over en kam. Vil vel ogsaa si det er ganske sannsynlig at flere andre partier har lignende problemer, men det har ikke bare ikke kommet frem i lyset.

  • Skjære alle over en kam?

   Ja, det er klart at det er flere partier som har medlemmer som er overgripere. Det som er viktig i slike saker er at man tar ansvar og sier fra når det skjer lovbrudd. Å feie det under teppe gjør det som regel bare verre.

   • Hvordan vet du at de viste om lovbrudd da?

    Det er ingen som innrømmer det.
    Det de sier er at de viste om enkelte punkter som kanskje var bekymrende, men etter etterforskning kom de frem til at det ikke var noe klandrende:
    Det kan f.eks være at Trond Birkedal sov på samme rom som den samme gutten som har blitt filmet
    (Obs, jeg sier filmer for Overgrepsannklagen er fryktelig løs og ruffsette i formen)
    Noen mener det ikke er bra, og skummelt, men det er det da altså ikke.

    Tviler på at noen har kommet på kontoret til ett sentralt medlem av FRP og sagt at Trond Birkedal forgriper seg på barn uten at han hadde gjort noe med det
    (Husk at du da er medvirkende til overgrepene, siden du plikter å melde fri)

    Og forresten, har du lest denne saken?
    «Generalsekretær Geir Mo bekrefter overfor Rogalands Avis at de har fått såpass alvorlige henvendelser at de har kontaktet Stavanger-politiet, som allerede har varslet at siktelsen mot Birkedal vil bli utvidet onsdag morgen.»

    Hvordan blir dette å skyve det under teppe? FRP Selv meldte fra til Politiet.

 8. Jeg lurer litt av ren nysjerrighet.. Hvorfor blir Søviknes nevnt i denne forbindelse.. Han har da ikke gjort overgrep.. Han hadde sex med en jente som var over den seksuelle lavalder. Vi snakker vel mer om en utroskapssak enn en overgrepssak i det tilfelle. Å strengt tatt kan vel ikke Søviknes måle seg med statsråd Giske når det kommer til antall damehistorier (hvem kan vel det) ? Utroskap fra Søviknes ? JA. Er det straffbart ? NEI. Er det vanlig i befolkningen generelt ? JA.. Det kan skje den beste.. NB !! Birkeland skal selvfølgelig straffes og det knallhardt, men Siv Jensen kan faktisk ikke anmelde en person basert på rykter og påstander. Det MÅ fornærmede gjøre selv.. Det sier seg jo selv..

 9. Heksejakten er klart i gang…Nå skal de skylde på Siv… Men herregud, hun kan da vel ikkje noe for at det finnes menn som er kokko i hodet…

 10. Hvorfor ´underskriver´deg med signaturen «Lesbos»? Promotion, – eller noe annet? Bare lurer, jeg. Ellers, – til saken:

  «Det som er viktig i slike saker er at man tar ansvar og sier fra når det skjer lovbrudd. Å feie det under teppe gjør det som regel bare verre».

  Der er vi nok enige.

  Ellers, – sånn på tampen, vil jeg minne om at vedkommende, som her står i sentrum, Trond Birkedal, ikke har erkjent seg straffeskyldig eller å ha brutt noen lov. Der står saken, førebels, – som det heter på nynorsk. Så får vi se. Du er i hvert fall rimelig tidlig ute med en skriftlig fordømmelse. Og meg? Vel, – tipper at hverken Trond Birkedal, – eller du, – er mine ´heroes´.

 11. @ «LittUndrende», 24/03/18:14 :

  . . . mannen heter Birkedal, – ikke Birkeland.

  Antar du tar forbehold om at Trond Birkedal først innrømmer straffeskyld eller av domstol blir kjent skyldig iht. en tiltale, før han, iht. deg «. . . selvfølgelig straffes og det knallhardt».

 12. Det er korrekt, ved kjennskap til overgrep av mindreårige skal dette meldes til politiet umiddelbart. Alle offentlig ansatte og private har plikt til å melde fra.

  FRP og Siv Jensen er intet unntak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s