KrF viser sitt sanne jeg.

Hanne Marie Pedersen-Eriksen sto fram som homofil. Hun ville med det bevise at KrF er et tolerant parti. Men der tok hun feil. KrF viser igjen sitt sanne jeg. De har skviset ut flere personer som ikke følger den smale vei, sist med Inger Lise Hansen.

Hanne Marie ble i helgen skviset ut at Buskerud KrFs landsmøtedelegasjon. Det har vært en tradisjon og uskreven regel at ungdslederen i Buskerud KrF skal delta på landsmøtet til KrF.
Men ved valget i helgen for å stemme på hvem som skulle få lov til å fulle fem stoler under årets landsmøte, ble KrFU-leder Hanne Marie Pedersen-Eriksen vraget. Lederen for valgkomiteen, Kristian Hammervik er sikker på hvorfor hun ble vraget – hennes legning. Mange skal ha ytret at de ikke ønsker en lesbisk leder.

Dette viser igjen hvilket syn KrF ønsker å fronte. De vil ikke en gang godta at lesbiske og homofile har verv i partiet. Det er trist at ikke unge homofile velgere føler at de kan støtte seg på KrF. Det viser vel hvilke planer KrF har for tiden – å skape det til et gubbeparti med konservative meninger. Mobbing på høyt plan altså!

10 tanker på “KrF viser sitt sanne jeg.

 1. Er det på tide at det dannes et annet kristelig parti i tillegg til Krf ? Jeg tror det hadde vært lurt. Krf er jo på vei utfor stupet. Oppfatter utsagn fra bibelen mer tolerant enn det dette partiet tolererer idag.

 2. Nei for fan, hold religion og politikk LANGT vekk fra hverandre! Religion har ikke en jævla dritt med hvordan man skal styre et land!

  • No er det jo sann, at krf er bygd på kristne verdier, som nestekjærlighet og forvalteransvar. Det er der religionen kommer inn og det er der den slutter.

 3. Men om man skal ha demokrati i Norge må nesten hvert parti ha sine politiske meninger eller livssyn, uten å bli hengt ut i media ? Eller skal vi kun ha meninger som er politisk korrekt til enhver tid ?

  • Ingen trenger å være politisk korrekt, men alle bør kunne være ærlige og ikke minst medmenneskelige. Å fryse ut noen blir feil. Da må parti som KrF skrive tydelig i sitt program at de ikke ønsker homofile ledere i sitt parti. Da slipper folk å bli mobbet ut av partiet.

   Forøvrig er det kanskje på tide å skille mellom tro og politikk.

   • Alle vet jo hva partiet står for. Hvorfor da tvinge seg inn i partiet , så blir hevet ut og deretter klage på hvorfor man blir kastet ut.

    Matmar Gandhi sa følgende » den som ikke tror politikk eller religion har noe med hverandre å gjøre, har verken peiling på religion eller politikk»

    Du har din tro og stemmer ut fra det, det burde ikke være noe forskjell fra folk som ikke deler din tro 🙂

 4. Fint innlegg, jeg syns det er utrolig TEIT av Krf å gjøre noe slikt, som «Lesbos» svarte til «Anonym» så skulle de ha «skrive tydelig i sitt program at de ikke ønsker homofile ledere» for å unngå skuffelser som Hanne Marie fikk rett i tryne.
  Relegionen sin tid er over, det er på tide å slutte å fantasere slikt og heller respektere med mennesker.

  Jeg er Homofil, men har ikke stått frem så jeg har ikke fått noe personlig diskriminering, og er glad for det.

 5. Sitat fra deg: «De har skviset ut flere personer som ikke følger den smale vei, sist med Inger Lise Hansen. »

  Skviset? Hun ble bare ikke gjenvalgt fordi hun fremmet mange påstander i media i strid med partiprogrammet uten å ta opp dette i interne diskusjoner. Flertallet må ha rett til andre oppfatninger og stemme tilsvarende uten at det kan kalles mobbing. I andre partier blir folk som er veldig på tvers av partiprogrammet ekskludert på flekken.

  Toleranse er å akseptere andres rett til å mene og leve annerledes enn en selv. Derfor blir du blir møtt med toleranse av av de som er uenige med deg om homofili, når de ikke krever/forventer at du skal endre oppfatning eller levemåte. Da kan du ikke med en tolerant holdning overfor disse forvente at de skal endre oppfatning av homofili.

  • Jeg forventer ikke at de skal endre oppfatning om homofili, de har muligens fremdeles synet om at det er ok å være homofil men ikke ok å leve ut sin homofile legning. Men nå er det ikke bare Inger Lise Hansen som har blitt skviset ut av partiet, det har skjedd med flere. For en del år siden var det en lesbisk kvinne som måtte ut av partiet, og nå sist denne Pedersen-Eriksen.

   Ut fra Inger Lise Hansen sine forklaringer er det ganske opplagt at hun ble skviset ut. Partiet har tydeligvis ikke evne til å prate med sine medlemmer og bruker heller skitne triks for å få dem bort.

 6. Hun sa at hun har vært åpen homofil i 2 år. Det vil si at hun fikk lov til å dra på LM ifjor som homofil.
  Hvis de andre sier at dem ikke ville ha med henne denne gangen på grunn av andre grunner, så er vel kanskje det? Men skal de overse det, og la henne få reise allikevel? For hun er jo lesbisk og dette er jo KRF.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s