Mobbere tar liv

Mobbere har utrolig makt. De kan ødelegge andre. Mobbere tar liv. I dagens VG historien til Tine-Mari Lyngbø som ble mobbet. Nå sliter hun med sosial angst, selvskading og hun har hatt selvmordstanker.

15 år gammel satt hun på taket på det lokale kjøpesenteret og vurderte å hoppe. Mobberne ropte at hun bare måtte hoppe slik at «de ble kvitt henne». Det er grusomt at et ungt menneske skal måtte gå gjennom slike ting. Og ikke minst, hvilke følger det kan få. For Tine-Mari har det ført til depresjoner, selvskading og en ødelagt barndom. Det er grusomt! Det er grusomt at barn kan ødelegge andre barn på den måten.

Hvor kommer ønsket om å mobbe fra? Hva gjør at barn i barnehage alderen finner ut at de skal peke seg ut et offer som skal lide seg gjennom den tiden av livet som skal være gøy? Hvor er foreldrene til disse barna? Foreldre må da vite at slike ting skjer? I saken til Tine-Mari ble det innkalt til møte med samtlige foreldre, men kun én forelder møtte opp. Slikt er for slapt. Det er rett og slett jævlig dårlig gjort mot de barna som blir mobbet.

Jeg håper at alle de som på et tidspunkt har mobbet noen, leser historien til Tine-Mari, og at de gremmes. Jeg håper at de får dårlig samvittighet. Og at de klarer å ta inn over seg hva slike handlinger kan føre til. At det kan ødelegge liv. Det er ikke utenkelig at mobbeofre tar sine egne liv.

Mobbing på taes seriøst. Skoler må bli flinkere til å fokusere på det. Lærere må bli flinkere til å fange det opp. Foreldre må bli flinkere til å følge med på hva som skjer i barnas miljø. Foreldre må ta ansvar.

Tine-Mari: Du er kjempetøff som står fram med historien din! Det har helt sikkert vært viktig for mange mobbeofre og mobbere at du forteller hvordan det er å bli mobbet gjennom barndom og ungdomstid. Jeg beundrer deg!

3 tanker på “Mobbere tar liv

  1. jeg er enig det du sier men er nok stygt redd for at det ikke er mobberne som er vetst, de kommer ofte fra vanskligstilte hjem og sliter med seg selv og egen selvfølese. Det er nom slike som du og jeg som har vist og ikke gjort noe, eller sett og ikke sagt noe. Jeg har gjort noe for og hjelpe, men kunne gjor mye mer, det kunne nok du og mangen andre og… tål ikke så inderlig vel, den utrett som ikke rammer deg selv

    • Er så lei av å høre det der.

      Jeg ble mishandlet, eide ikke selvfølselse og alle disse klisjene dere stadig drar opp. JEG HAR ALDRI MOBBA NOEN. Punktum. For jeg vil ikke at andre skal føle seg så dårlig som meg. Jeg kjenner flere tidligere mobbeofre OG mishandlingsofre som sier det samme.

      Hva som driver drittungene til å mobbe aner jeg ikke, men det er ikke at de har det vanskelig som automatisk skal være grunnen. Det kan klart være noe som bidrar, men kan umulig være hovedgrunnen. Er jeg og de jeg kjenner de eneste 4 i Norge som ble mishandlet MEN aldri mobbet andre??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s