Sara Mats Azmeh Rasmussen har avsluttet sultestreiken

Sara Mats Azmeh Rasmussen har avsluttet aksjonen sin mot Islamsk Råd. Hun avsluttet den i går, fredag.

Rasmussen og Islamsk Råd har inngått et forlik, og ble under et møte enig om følgende: ”Vi må alle bidra til holdningsskapende arbeid for å motvirke hetsing, trakassering og vold mot homofile.”

Rasmussen sitt mål med aksjonen og sultestreiken var å få Islamsk Råd til å ta et klart standpunkt mot dødsstraff for homofile. Og selv om Islamsk Råd ikke sier dette rett ut, så har Rasmussen gjort et viktig stykke arbeid. Kanskje kan dette være starten på å øke fokuset på unge homofile muslimer og deres situasjon, både i Norge og i resten av verden.

1 tanke på “Sara Mats Azmeh Rasmussen har avsluttet sultestreiken

  1. IRN kommer ALDRI til å ta et klart standpunkt MOT dette rett og slett fordi dette er så klart i islamske skrifter. Til tross for at jeg er en av de større homofobene som finnes, så bruker jeg mye tid på islam og alle de problemer islam fører med seg, noe som også fra tid til annen innebærer at jeg debatterer homofili med dem. For selv om jeg er aldri så homofob, så har jeg ingen problemer med å vedkjenne dere homofile retten til å gjøre hva dere vil (og ikke minst få leve) så lenge det ikke går ut over andre. (Og det gjør det jo skjeldent) Likevel er det helt på det reine at islam forbyr homofili og foreskriver grusomme straffer for dette og at de fleste praktiserende muslimer har en ganske annen tilnærming til sine hellige bøker enn f.eks kristne, og dermed også har et overraskende rigid syn på nettopp slike ting. Derfor blir jeg også svært forundret over at LLH har deltatt sammen med IRN i forbindelse med enkelte arrangementer. Det ville nesten vært som om det Mosaiske Trossamfunn skulle fremme Vigrid.

    Galskap. Du tror det kanskje ikke nå, men med dagens utvikling er jeg redd du vil merke det om noen år. Lykke til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s