Fembarnsfamilie sendes ut, hvor mange bryr seg?

I ettermiddag ble Maria Amelie sendt ut av landet. Hun ble fulgt av sin samboer, og pressen har i hele dag fulgt henne. NRK skriver i dag om en fembarnsfamilie som skal bli sendt ut av Norge i morgen. Familien ble hentet av politiet i natt og befinner seg nå på Trandum.

Hvor mange bryr seg om denne familien? Her er det barn som blir sendt ut av landet. Hvor er pressen? Hvor er bloggerne som støtter dem? Hvor er fakkeltog, hissige plakater, debattprogrammer? Hvor er oppstyret?
Er det ikke like synd på denne familien som på en voksen selvstendig kvinne?

9 tanker på “Fembarnsfamilie sendes ut, hvor mange bryr seg?

 1. Forskjellen kan være at de ikke har prøvd intregere seg idet Norske samfunn eller de har hatt opphold i et annet land og hvor de fikk avslag eller flere andre land,Eller en i familien har begått lovbrudd.!

 2. Og Salmanova da, hele familien fikk avslag i Finland da de ikke hadde et reelt beskyttelses behov. Å legge seg ut med mafiaen er vel ikke god nok grunn?
  Og denne familien har begått lovbrudd, de har oppholdt seg i Norge i flre år uten tillatelse!

 3. Hun er en enkelt person og hun har en god story, søtt ansikt med snille øyne det er lett å falle for. Akkurat passe hvit til utlending å være. Hun er simpelthen fantastisk salgbar i media, og det er alt de bryr seg om.

 4. Argumentasjonen henger ikke på greip. Hvis Maria hadde fått bli, ville dette kunne vært starten på en mykere politikk i forhold til f.eks. barnefamilier, men ettersom mobben med statsministeren i spissen hylte «få henne ut» og «likhet for loven», vil fortsatt fembarnsfamilier bli sendt ut. Jeg har lest flere hundre kommentarer under sakene om Ameli, og det er tydelig at mange ikke ser disse sammenhenger. Min konklusjon blir derfor at det viktigste er å ha noe å klage over, ikke å løse problemene.
  Poenget er altså at ved å bry oss om Amelie sin skjebne, ville vi samtidig bry oss om de andres skjebne i samme situasjon.

  • Såå enkelt er det vel ikke !! «Maria Amelie» skulle altså ha endret hele problematiken med ulovlig innvandring ?? Hmmm dette ser du vel ikke henger helt på greip. Det er ikke mulig å slippe alle inn og la alle være her – vi har ikke råd og mulighet til det. Å kalle alle «mobbere» som ikke er enige i dette, syns jeg faktisk er temmelig drøyt. Vi er kanskje mange som ser problemene i «fri flyt». Handler i k k e om å bry seg om andre mennesker eller ikke !!

 5. Nå krever jeg å få siste nytt! Har hun vært på do, har hun spist, event. hva?
  Hvor skal hun overnatte, må komme med bilder,LOL

 6. Den utsendelsesloven eller hva man skal kalle det, virker ikke særlig rettferdig på meg – og i hvert fall ikke sett ut ifra sunn fornuft når det ikke er førstepri å hive ut de kriminelle papirløse… De som er en skade for vårt eget samfunn…

 7. Det er jo sagt i artikkelen fra NRK at denne familien har bodd i Norge tre år helt LOVLIG siden de fikk innvilget oppholdstillatelse for tre år siden.. men de blitt fratatt den etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s