Amelie reiser hjem, hun kastes ikke ut!

I dag ble Maria Amelie pågrepet, og hun skal sannsynligvis sendes ut (neida, de kaster henne ikke ut, men de setter henne på et fly) av landet. Hun skal hjem til Russland. I Russland vil hun bli tatt imot av russiske myndigheter. Og før vi vet ordet av det er hun tilbake i Norge. Og da kommer hun seg sikkert inn i Norge igjen på lovlig vis.

Samboeren til Amelie har fått visum til Russland, og reiser sannsynligvis til Russland sammen med Amelie. Tenk så heldig hun er. Det er helt klart at hun ikke vil reise til Russland, men hun får likevel ha med seg en kjent person. Tenk på alle dem som blir sendt ut uten noe kjente med seg. Barn som blir sendt ut. Barnefamilier. Personer som ikke har noe nettverk verken der de skal til eller i Norge. Dem er det synd på. Amelie har hele mediavesenet med seg. Og jeg blir ikke overrasket dersom media klarer å reise med samme fly som Amelie, og at media fotfølger henne i Russland. 13.35 skal hun etter planen reise, og hun befinner seg nå på Gardermoen.

Regjeringen har vært snille med Amelie, og har åpnet for at det ikke vil være probelmatisk for henne å søke om arbeidstillatelse til Norge.

Jeg ønsker herved Amelie god tur hjem. Og jeg håper at media finner noen andre å følge, noen som virkelig sliter.

12 tanker på “Amelie reiser hjem, hun kastes ikke ut!

 1. Den beste kommentaren jeg har lest hittil i denne saken. Hun har mediene med seg, hun har norsk samboer, hun har advokat, hun har alt, og fremdeles sutrer hun mer enn noen andre som har blitt sendt ut. De fleste andre har ikke muligheter til å sutre, de har ingen som hjelper dem, de har ingen støttegrupper, mediene ignorere de fleste, og de vender som regel tilbake til land som er mye farligere enn Russland. VGs fete overskrifter om at hun blir «kastet ut» er typisk, hun blir sent hjem og ikke kastet ut !

  • En av de svakeste kommentarene jeg har lest hittil i denne saken.
   Skal hun behandles dårligere fordi hun «har mediene med seg»? Om du er lei av saken er det ikke hennes skyld. Hun har ikke instruert noe mediahus i Norge, de velger selv sakene de kjører.

   Hun kastes ut av Norge. Hun sendes ikke «hjem». Hadde du satt deg inn i saken, hadde du fått med deg at hun har ikke noe hjem i Russland. Hjemmet hennes er en leilighet i Oslo, Norge.

   Sutringen synes jeg har vært mest framtredene hos de som tåler inderlig vel at denne uretten ikke rammer dem selv.

   • Nei hun skal ikke behandles dårligere, hun skal behandles som alle andre innvandrere, selv om hun har skrevet en bok. Hvis hun virkelig hadde fryktet for livet, hadde hun giftet seg med han typen sin og fått visum med en gang

   • Her er det på ingen måte snakk om at hun skal behandles dårligere enn andre. Faktisk virker det som om hun hele tiden har blitt behandlet bedre enn alle andre som er en tilsvarende situasjon. Hun kastes ikke ut av Norge – det er ingen som gjør. Hun blir satt på et fly som frakter henne til Moskva, Russland. Hun er ikke norsk statsborger, og har derfor ikke noe hjem i Norge. Hun har oppholdt seg her ulovlig, og da er det rett og rimelig at hun behandles som alle andre som oppholder seg her ulovlig.

   • Nei, hun skal ikke behandles som alle andre. Det er det som er kjernen i saken. Hun skal som alle andre få sin sak vurdert for seg, på individuell basis. Hun har jo ikke fått det en gang. Utlendingsmyndigheten har kun vurdert henne som foreldrenes bagasje: Foreldrene har intet beskyttelsbehov, ergo har ikke kofferten det heller, send den ut!

    Det er klausuler om menneskelige hensyn i forskriftene som kunne vært brukt i denne saken, og i mange andre tilfeller. Å kaste ut mennesker som kom hit som mindreårige, har vokst opp her i landet, slått rot, fått venner, skaffet seg utkomme, lært seg språket, blitt så norsk som det går an, kan ikke kalles annet enn et overgrep. Uansett hudfarge eller hvor mange bøker vedkommende har skrevet.

    Ditt statsborgerskap har ingenting med hvor ditt hjem er. Ditt hjem er der du føler tilhørighet. Med hennes bakgrunn og situasjon forstår jeg godt at hun anser Norge som sitt hjem.

 2. Saken hennes har blitt behandlet av domstolene. Hun har fått avslag. Men hun har likvel muligheten til å søke om arbeidstillatelse og komme seg tilbake til Norge.

  Maria Amelie er ikke norsk, og hennes virkelig hjem er derfor ikke i Norge. Men at hun føler tilhørighet her kan man naturligvis forstå. Likevel må hun behandles som de andre. Og hun er garantert ikke den eneste som sendes ut av landet i dag.

  Maria Amelie er en voksen dame, som naturligvis burde ha vært ærlig om sin sak for mange år siden. Og hennes foreldre burde vært på samme fly som henne.

 3. Jeg tror det er mye som vi ikke vet om denne familien. Etter hva jeg har lest var vel moren ganske involvert i landets politikk og faren i landets forretningsverden, og det kan vel være en av grunnene til at foreldrene ikke blir «funnet» her i Norge. One down, two to go, sier jeg bare.

 4. Veldig godt srkevet er så enig så enig. På flyplassen står venner og en norsk konsul og venter på dem. Regjeringen har kommet henne i møte ved å endre regelverket slik at hun umiddelbart kan komme seg tilbake til Norge. Et regelverk som utelukkende er tilpasset henne og som ikke hjelper så mange andre fordi man må tjene over 500 000 i året. Og ikke minst hadde hun virkelig følt at hun hadde vært i livsfare og forfulgt av noen farlige kreditorer så hadde hun nok vært klok nok til å la være å skrive bok og gjort alt hun kan for å holde seg skjult for disse. Du gir ikke ut bok og rekalmerer for alle og enhver hvor du er hvis du er i livsfare.

 5. Det fremstår som rimelig åpenbart at hun ikke har behov for beskyttelse, i hvert fall ikke mer enn 90% av alle som kommer til Norge.

  Hun er tilsynelatende ikke politisk forfulgt, og har i Norge tilegnet seg både språkkunnskaper og en mastergrad i teknologi.

  På toppen av det har hun vist seg frem som ekstra ressurssterk, ved at hun har skrevet bok, frivillig stått frem, og kjempet sin sak offentlig, i stedet for å gjemme seg bort.

  Personer som henne er ettertraktet i nær sagt alle land i verden, og hun kan nok antageligvis reise hvor hun vil.

  Om hun så ønsker å bo i Norge, synes jeg vi skal ønske henne velkommen. Ikke fordi vi synes synd på henne, men fordi hun antageligvis vil bidra til å gjøre Norge til et bedre sted for oss som allerede bor her. Nettopp av denne grunn, blir det helt feil å behandle henne på samme måte som de asylsøkerne som kommer først og fremst for å kunne leve godt på norske trygdeordninger.

  Siden hun mest sansynlig kvalifiserer til å få arbeidstillatelse her, mener jeg det er litt vel stivbeint at hun må gjøre en søknad om dette fra utsiden.

  De som argumenterer med «likhet for loven», har misforstått hele situasjonen, etter min mening. Hvis hun ikke kvalifiserte til arbeidstilatelse, er jeg enig at hun burde vært sendt ut, men når man ser på dette enkeltmennesket, så er det andre grunner til å gi opphold enn kun humanitære eller hensyn til hennes sikkerhet. Hvis loven ikke allerede tillater det, bør loven endres slik at andre i hennes situasjon (de som kvalifiserer til opphold) får søke opphold fra Norge, slik at politiets ressurser kan konsentreres om de som vi virkelig ønsker å sende ut.

 6. Svakeste posten jeg har lest. Dette beviser bare hvor lista ligger på norges bloggere. Har du satt deg inn i saken i det hele tatt? Visste du at hun er fra Kaukasus? Visste du at hun var mindreårig da hun kom til Norge med en familie som ble forfulgt i Ossetia?

  Ja, det er alt for mange skjebner som blir bestemt av et lite fungerende asylsystem i Norge. Men dette skal ikke denne jenta lide for? Jeg har fullstendig medlidenhet for Maria Amelie. Jeg er så sinnsykt heldig som ikke må oppleve noe slikt selv – og da skal jeg iallefall ikke sitte å blogge og kommentere hvor latterlig hun er og at hun skal «hjem». Hun skal ikke hjem. Det du skriver er feil.

  • Ja, jeg vet at hun var mindreårig da hun kom til Norge osv. Men det unnskylder på ingen måte det faktum at hun som voksen har oppholdt seg ulovlig i landet. Dersom Amelie den dag i dag var under 18 år, så hadde jeg vært på hennes side, og stått i front for at hun skulle fått oppholdstillatelse. Men Amelie er ikke mindreårig pr. nå. Hun er en voksen kvinne. Hun bør forstå, og det bør andre også, at som voksen må man forstå konsekvensene av det man gjør.

   Hun skal til Russland, hun skal få papirene sine, og før vi vet ordet av det er hun tilbake igjen til Norge. Og da skal jeg ønske henne velkommen. For da kommer hun lovlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s