Tror du på tiggere?

VG skriver i dag om historien til tiggeren Iuljana som fikk en ring i koppen sin. En eldre, handikappet dame, skal ha gitt 6000 euro til en tigger, og så denne ringen til Iuljana. Ringen er verdt 70 000 kroner.

Iuljana og mannen, som også er tigger, ville sjekke hvor mye ringen var verdt. Så mannen hennes og en venn troppet opp hos gullsmeden. Gullsmeden ringte politiet, og begge to havnet bak lås og slå. Nå er ekteparet + kameraten tiltalt for heleri. Saken hadde sikkert vært grei skuring den, om det var slik at noen savnet denne ringen. Men ringen er verken meldt stjålet eller savnet. Politiet mener at den må være stjålet, da det er usannsynlig at noen vil gi en ring til en verdi av 70 000 kroner til en tigger.

Ekteparet ble frifunnet. Men ringen, den ligger hos politiet.

Skal man tro på tiggere, eller lyver de alle sammen? Rom-folket har jo et rykte på seg for å være uærlige. Men kan man sette alle i samme bås? Naturligvis ikke. Men det å gi en ring til 70 000 til noen er ganske spesielt, særlig dersom man gir det til noen man ikke kjenner. Men utenkelig er det jo ikke. Kanskje den damen som gav dem ringen er en rik dame. En dame som ville hjelpe – en som hadde mulighet til å hjelpe.

Jeg gir sjelden penger til tiggere. Det hender at jeg kjøper gatemagasiner, eller hiver en slant og to til narkomane som tigger. Jeg misliker sterkt de tiggerne som tigger aktivt – og med det mener jeg dem som roper til en, går mot en og er veldig aktive i sin tigging.

I denne saken velger jeg å tro på Iuljana. Og jeg håper at hun og familien hennes får utlevert ringen.

9 tanker på “Tror du på tiggere?

  1. Jeg tror ikke på historien..egentlig. Men ingen har meldt ringen stjålet (jeg tror den er knabbet fra noen som ikke har oppdaget det, fordi ringen aldri var i bruk), ikke er den savnet, ikke har noen eier meldt seg,- paret er frikjent for tyveri. Da skal ringen utleveres etter min mening. Politiet kan ikke sitte og leke overdommere pga samme typen «synsing» jeg har her :-). Pengene ringen er verdt, gir uansett den kvinnen og familien god økonomi en stund,- beløpet trenger ikke havne i statskassen i Norge. Og om de absolutt ikke utleverer ringen, har familien kanskje rett på 10 % finnerlønn før staten stjeler den? Slik saken står nå, har neppe myndighetene noen større rett til å beholde ringen.

  2. Det eneste riktige er nok å gi familien ringen. Men det skulle ikke forundre meg om politiet får inn noen meldinger nå fra personer som mener at det er deres ring.

  3. Jeg håper historien hennes er sann og at den gamle rike damen leser om saken og bekrefter for politiet at ringen var gitt til en tigger. Er enig med Japp over her at ringen ikke skal bli knabbet til fordel for statskassa.

    • Nei da, det har ikke noe med det å gjøre. Men jeg synes det er ubehagelig når ukjente folk maser på en. F.eks. kommer oppi deg med tiggekoppen sin når du selv har akkurat betalt i en butikk, eller når man venter på bussen. Det er for meg altfor påtrengende. Det blir på samme måte som folk som forsøker å selde noe, eller som stopper en gata fordi de vil fortelle om «Redd Barna» eller andre organisasjoner.

  4. Dette minner mistenkelig om en tid da nordmenn gikk rundt med fordommer mot taterne. Da kunne barn bli skjelt ut av voksne mennesker, bare fordi de tilhørte en mislykket gruppe. Hvorfor mennesker (spesielt hvite, vestlige) alltid må legge noen for hat er en skam, og en ring til 70 000 kan for enkelte i Norge være smårusk. Dette er på tryne. Hjelp til romfolkene, de er ulike mennesker med ulike drømmer og mål, som alle oss andre. Noen gode, noen onde. Er folk ikke helt med intelligentmessig idag, eller er bare samfunnet i forfall pga umoralens dyrkelse?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s