Maria Amelie løslates

VG skriver nå at Maria Amelie løslates fra Trandum, og at det ikke er fare for at hun skal stikke av. Hun kan fremdeles bli sendt ut av landet, men får likevel slippe ut.

Dette her begynner å bli latterlig. Hvorfor skal hun slippes ut? Er det fordi regjeringen nå jobber intenst for å endre på lovverket, slik at denne superflinke studenten skal få bli i landet?

Amelie ble sluppet ut tirsdag. Hvor mange andre i hennes situasjon er det som slipper ut på denne måten? Hvorfor er Amelie sin sak så spesiell at media hiver seg med?

Ville vi ha hatt det samme oppstyret rundt en tilsvarende sak, dersom personen var mørkhudet? Sikkert ikke. Her er det media som i hovedsak er årsaken til at Amelie nå er ute fra Trandum og potensielt sett er «fri». Hvorfor er det så vanskelig å sende henne ut av landet? Man skulle tro at myndighetene hadde gode nok beviser for å kunne sende henne lovlig ut av landet. Hva mangler man? Man mangler lyst til å følge loven. Man mangler bein i nesa.

Jeg nærmest forventer at Stoltenberg & co endrer lovverket, og at det endres ganske så snart, slik at Amelie ikke må forlate landet. Og jeg regner med at jeg ikke er den eneste som tror at dette kan bli «løsningen» på denne saken.

Hvor mange andre parpirløse innvandrere er det som denne uken har blitt sendt ut av landet? Hvor mange er det som bryr seg om dem?

2 tanker på “Maria Amelie løslates

Legg igjen en kommentar