Homofile foreldre

De siste årene har debatten om homofile foreldre rast. Det har vøært debatter, politikere har vært engasjerte, folket har vært engasjert. Avisene har vært fulle av innlegg. Holdningene til homofile foreldre har stort sett vært delt; de som mener at homofile foreldre er like bra for barnet som heterofile foreldre, og de som mener at homofile foreldre er galt for barna.

Mange motstandere mener at barn som vokser opp med homofile foreldre vil bli forvirret om egen seksualitet, egen kjønnsidentitet. Og ikke minst har mobbing vært et brukt moment i debatten.

I følge en artikkel fra Helsenett blir ikke barna negativt belastet av å vokse opp med homofile foreldre. Artikkelen påpeker også det som mange har sagt i flere år; det er ikke det å ha homofile foreldre som kan gjøre situasjonen vanskelig for barna, det er de utenforstående som laster barna med fordommer og fordømming.

 Andres fordommer og meninger om at barn tar skade av å vokse opp med homoseksuelle foreldre er således det største problemet for barna. Voksne heteroseksuelle har også en tendens til å påvirke sine egne barn, slik at disse preges av forestillinger om at det er feil eller ugunstig å vokse opp med homoseksuelle foreldre.

Det viser seg at det er få forskjeller for barn å vokse opp med homofile foreldre og heterofile foreldre.

Det vi alle vet, i alle fall de fleste av oss, er at det vil komme flere barn som har homofile foreldre. Den nye ekteskapsloven og endringene i barneloven gjør at det nå er lettere for homofile barn (spesielt lesbiske par) å stifte familie. Av den grunn er det viktig at samfunnet som helhet følger med og bidrar til at alle barn – uansett hvem foreldrene er – skal få en god barndom. Samfunnet har de siste årene vært i en positiv endring, og det blir bedre og bedre for homofile å leve livet sitt. Nå er det på tide å gjøre livet enkelt for barna.

78 tanker på “Homofile foreldre

  • Det handler ikke om at det er politisk riktig eller ikke.

   Hva er biologisk riktig da? Hvordan kan man definere det. Om du blar opp i en biologibok vil det ganske mange fenomener innenfor naturen – hvilke av dem kan man da klassifisere som biologisk riktig?

   Kvinner kan få barn og menn kan få barn – deres seksuelle legning endrer ikke på det.

 1. Min mening er at alle som tar vare på et barn, elsker barnet, gir barnet mat og husrom har rett til og oppdra et barn! Det finnes hetrofile mennesker som laaaaaaangt ifra skulle ha hatt barn! Mennesker som mishandler og misbruker barna sine og de har sine rettigheter..! Er det riktig? La homofile få barn!! De kan skal ha like gode muligheter til å oppdra et barn som hetrofile ..

 2. Jeg er enig, så lenge barne er elsket har det godt å får alt den trenger så spiller det ingen rolle hvilken legning foreldrene har 🙂

 3. Hvis vi ser på det biologiske så er det ikke riktig at homofile skal ha barn. Når vi ser på evolusjon så vil ikke to personer av samme kjønn klare å produsere ett avkom. Dette betyr at det ikke er naturlig at to mennesker av samme kjønn skal ha barn. Under oppveksten er det også ekstremt viktig for ungene å to kjønnsroller som de kan lære av.
  Ungene er også avhengi av to kjønn for å lære seg kjønnsforkjeller. Dette er ikke noe to menn kan lære ungen rundt middagsbordet.
  Jeg ser på det som barnemisshandling at et homofilt par skal ødelegge ett barns friske sinn slik at de kan kunne få seg ett nytt kjeledyr.

  • Det er mye vi mennesker gjør som ikke stemmer med det biologiske eller med evolusjonen. Hva gjør vi mennesker når vi blir syke? Jo, vi går til legen, får behandling og blir stort sett friske igjen. Dersom man skal følge biologien, naturen slavisk, skulle vi ikke ha tuklet slik med naturen. Konsekvensen av det ville blitt at ganske få av oss ville levd lange liv, vi ville hatt mye sykdom og epidemier ville ha herjet rundt om på jorda.

   Som med mange andre ting, legger vi mennesker forholdene til rette for at vi skal få et godt liv, og gjerne et langt liv.

   To personer av samme kjønn kan ikke lage et barn – uavhengig av hvilken legning de har. Men homofile kan få barn – det forstår de aller fleste. Hvor naturlig er det at mennesker får barn? Det er veldig naturlig – selv om de er homofile.

   Man er naturligvis ikke avhengig av foreldre av ulikt kjønn for at barn skal lære kjønnsforskjeller. Det trengs ikke. Bare se på de som vokser opp med én forelder, de lærer naturligvis at det er enkelte forskjeller mellom kjønnene. De fleste barn forholder seg til andre mennesker, ikke bare foreldrene, de fleste går i barnehage og etter hvert skole. Det finnes andre arenaer som lærer barna om alt mulig – ikke bare foreldre av ulikt kjønn.

   På hvilken måte vil et homofilt par kunne ødelegge et barns friske sinn?

  • Saa du mener at det er bedre for ett barn og bo paa ett daarlig barnehjem hvor det blir mishandla, ikke faar mat og absolut ingen stimulering av noe form, enn aa bo med ett vellykket homofilt par i ett godt land som Norge hvor barnet kan faa ALT det trenger av stotte og kjaerlighet. Og sel vom ett barn blir «lagd» paa den naturlige maaten er det ikke alle som vokser opp med to kjoonsroller.
   Homofile par har like mye rett til aa faa barn som heterofile par, desverre er det alt for mange heterofile par som har barn som absolutt ikke hadde fatt det hvis de maatte gjennom den samme proseessen som homofile par maa naar de skal adoptere.

  • Det er svært mange som velger å adoptere i dette tilfellet. Barnet er ofte i vanskelige situasjoner fra før… Dermed er ofte dette en fantastisk måte å kunne hjelpe på. Barnet kan ha kommet med et ødelagt sinn fra før, og vil se på dette som paradis. Det å kalle et barn for et kjæledyr, viser hvor lite du faktisk bryr deg om dette. Homofile og lesbiske gir minst like mye omsorg og kjærlighet. Velger dem å adoptere eller lage et barn, viser det at dem vil bare leve et liv som alle andre…. en kjærlig og stabil familie!

  • Dette er ikke noe godt argument, eller noe i den duren, men jeg klarer ikke å styre meg; Du er rablende gal! Slutt med det!
   Barnemishandling, du liksom. Det å lære ungene å være hatefull er langt verre enn å bli oppdratt av to menn, men jeg ser ingen som kritiserer fordomsfulle svinepelsers rett til å formere seg. Skam!

 4. Synes barn skal ha en mor og en far. Mange som kommer med argementet «hva med de barna som ikke har en mor, eller kanskje mangler en far, eller ikke har noen foreldre i det hele tatt?». Selvfølgelig er jo ikke dette noe vi oppsøker, men jeg vil si morale knuter oppstår når man ertsatter en onde med en annen onde. Hvorfor er homofile par med barn en onde spør du? Personlig, mener jeg det vil gi barna et feil bilde av hvordan verden fungerer(bør fungere:-)), Og hvis det vil bli gjort til en norm at homofile skal ha lik rett til barn, som normale mennesker, tror jeg at vi vil få en generasjon med barn der deres syn på menn og kvinner er relativt forvrengt i forhold til hvordan den er i dag.

  • Hvilket forvrengt syn på menn og kvinner vil barna få?

   Mange mener at barn skal ha en mor og en far – det mener jeg også, men for meg vil det si det samme som at barn skal ha foreldre. Og foreldre finnes i mange variasjoner. Det viktigste er at barn har voksne personer i sine liv som tar vare på dem.

  • Erstatter det «onde «med det «onde» , hva er dette for noe pissprat. Du mener det vil gi barna et feil bilde av hvordan verden fungerer. Det gjør det vel ikke. Det er jo slik verden fungerer i dag med hetero som bor sammen og har barn og homofile som bor sammen og har barn. Hetero og homofile jobber sammen og omgås også på fritiden. Og her har du en opplysning, homofile er like normale som deg og meg!

 5. En heterofil kvinne eller mann som er steril bør ikke få lov å adoptere, fordi det er ikke naturlig at de kan få barn.

  Se hva jeg gjorde der?
  Har forøvrig flere venner som har vokst opp med kun en mor eller far, og disse er på ingen måte forvirrede eller unormale om en skal bruke slike ord på det. Homofili er forøvrig biologisk betingen og ikke noe en blir oppdratt til å være. Så at det skal være skadelig for et barn å ha to foreldre av samme kjønn finner jeg latterlig.
  Ser mye heller at et barn lærer seg at det er like riktig at to mennesker av samme kjønn kan elske hverandre som at to mennesker av forskjellige kjønn kan det. Så slipper vi alle disse ungene som blir oppdratt i den tro om at homofili og feil, og dermed bidrar til å videreføre holdninger som ikke hører noe sted hjemme i samfunnet vårt.

  -Morten

 6. Hei,
  Jeg er selv barn av lesbisk mor.
  Det har vært ALT annet enn greit for min del!
  Det er alt for tidlig å integrere barn og homofile par.
  Som brent barn legger man ekstra godt merke til fordommene og holdningene i samfunnet vårt. Min mening er at det er samfunnet som IKKE er modent nok ennå. Jeg tror helt sikkert mange homofile par har mere enn nok av både resurser og kjærlighet til barnet! Det er samfunnet som trenger tid. Barnet må alltid komme først!!!

  -Brent Barn-

  • Samfunnet er i endring, men alle er ikke klar for homofile par med barn – det vil de kanskje aldri bli…
   Det aller viktigste er at de stedene hvor barn oppholder seg mest har en positiv holdning til de barna som har homofile foreldre. For at samfunnet skal kunne endre seg, må det starte et sted. Og den viktigste arenaen er skoler. For man kan ikke la være å gjøre noe med det nå. Det finnes allerede barn som har homofile foreldre, noen av dem er voksne, noen av dem er tenåringer og noen av dem er ikke født enda.

   Det var leit å høre at din erfaring med lesbisk mor ikke har vært bra.

   • » For at samfunnet skal kunne endre seg, må det starte et sted» Ja men for all del ikke utsett barn for den jobben det er å skulle endre holdningene i samfunnet. Dette er noe som tar litt tid… så hvorfor ikke vente til samfunnet er klar for det. Jeg har tro på at om 15-20 år så er tiden der…

    Å få barn er uansett en egoistisk handling!

  • Hvis du tenker deg litt godt om… Alle elsker sin mor eller far… Alle barn vil vokse opp med lykkelige foreldre som er stolte av sin familie. Det å vokse opp med ulykkelige foreldre gir barn triste dager eller et utagerende sinne. Din mor ville nok gjøre alt for at du skulle ha det bra. Hva om ho hadde valgt å fornekte sin identitet for så bli sammen med en mann. Du ville sett at ho aldri ville være lykkelig. Du ville fått det værre, ikke på utsiden, men innsiden..

   Samfunnet har helt klart en feil her. Jeg er fra en stor by, er selv lesbisk og har ei nydelig datter på snart 3 år. I byen vi kom fra, var dette ingen problem, jeg jobbet som pedagog i barnehage og levde som normalt. Nå som jeg har flyttet til en småby et stykke ut på landet, er fordommene større. Selv med min utdannelse og kompetanse, sliter jeg med å finne en ny jobb pga min legning. Du skal også vite at min datter har en pappa som aksepterer dette. Han har henne i helger og ferier. Vår datter er lykkelig. Ho ser at mamma elsker sin kjæreste, og at pappa elsker sin. Det er ingenting galt i dette..

 7. Jeg har da ikke sagt noe om at det er barna som skal ta på seg jobben for å endre samfunnet. Jeg skrev at skoler er blant de arenane som må ta på seg den jobben. Man må starte med å endre holdninger, ikke minst hos voksne. Men barna trenger fra tidlig alder å få vite om homofili, og for å være sikre på at alle barn få lære det, må man være flinkere å informere om det på skoler.

  Man kan ikke si at folk skal vente med å få barn – det går ikke i om meg at det allerede er født barn som har homofile foreldre. Da må man sette igang de riktige tiltakene for at samfunnet som helhet klarer å forstå at det nå finnes barn som har andre foreldre enn den klassiske mor+far.

 8. Nå er altså barn blitt en menneskerett forbeholdt alle og enhver. Barn har blitt til noe man finner som paroler, for alle skal ha rett til å ha barn. Tradisjoner, religion og alle sikkerhetsnett skal rives ned, for her er det den nye verden som skal fremmes.

  Det er med kjøkken som med resten av samfunnet, man forandrer ikke på gode oppskrifter. I kjølvannet av de nye oppskriftene kommer det nye utfordringer vi ikke ser konjunkturene av.

  F.eks. på 80-tallet fikk vi «nøkkelbarn», rotløsheten gikk ikke ned akkurat av den grunn. Vi lever i innhøstingen av dette begrepet i dag. Kaldere samfunn og bare noen få bryr seg om å få bukt med dette.

  Jeg var barn på 60-tallet og husker hva det ville si å ha en mor og far, rollene deres gjenspeiler meg i dag, ufrivillig barnløs men kreften gir meg ikke rett til å få fatt i et reagensrør.

  At teknologien finnes gir meg ikke rett til å gjøre det som passer meg, jeg har et annet oppbud å følge, min stedatter og barn som er født og ikke har det bra. Hva med de som kunne fått det bra, men som ikke er i nærheten av kjærlige tanker p.g.a. selv selv selv …….

  Alle har et makro-ansvar men finner mikro-ansvaret best for det er hva man vil, og det er dansen i dag. Hadde majoriteten av foreldrene vært hjemme på 80/90-tallet, hadde vi hatt en annen empatisk debatt.

  • Å få barn har aldri vært en menneskerett for noen, heller ikke for oss heterofile. Snarere er det slik at vi forsøker stadig å nekte andre ha omsorg for barn. I noen tilfeller er det åpenbart riktig, som når det er snakk om overgrep eller annen grov omsorgssvikt. Så har du de trangsynte homofobene, som innbiller seg at det å vokse opp med homofile foreldre er et slags overgrep. Denne forestillingen støttes ikke av noe forskning. Sunn fornuft støttes tvert imot av alle forskningsresultater som tilsier at barn har best av å vokse opp med voksne mennesker som er i stand til å gi dem trygghet og kjærlighet, uavhengig av seksuell legning eller genetisk tilknytning. Spesielt når alternativet er å vokse opp i forsterfamilier eller på barnehjem.

 9. Enhver person som har gått på en offentlig barne/ungdom/videregåendeskole i Norge vet at homofili er et tema som blir ledd av. Jeg sier ikke dette er positivt, men det skal utrolig mye til for å forandre den kulturen som er lagt rundt dette temaet. Jeg tror barn som vokser opp med homofile foreldre vil få en vanskeligere barndom gjennomsnittlig enn barn som vokses opp av hetrofile. Barn er nemlig barnslige nok til å gjøre en del ut av ting. Konsekvenser blir at barna skjemmes av foreldrene, og mister respekten for dem. Derfor er min kommentar til «Nå er det på tide å gjøre livet enkelt for barna»; gjør livet enklere for dem med å ikke gi homofile muligheten til å få barn. Samfunnet er ikke klar enda, og jeg vet ikke helt om det kommer til å bli det heller.

  • På grunn av holdninger på skoler er det viktig å jobbe for å endre disse. Det er allerede barn som har homofile foreldre, derfor må det gjøres noe med de holdningene nå.

   Barn lærer utrolig mye på skolen. Jeg selv var ekstremt homofob da jeg på barneskolen og tidlig på ungdomsskolen. Jeg trodde det var tøft å kalle andre for «jævla homo», rett og slett fordi de «kule» gjorde det. Men etter å selv ha fått mer informasjon om hva homofili er, var det ikke så vanskelig å endre holdning. Og takk og lov for at jeg endret holdning – siden jeg selv er homofil.

   Det skal ikke så mye til for å endre holdningene på skolen. Lærere må bli mer konsekvente på at mobbing av homofile ikke er greit, og at elevene får lære at homofili er en variasjon av seksualitet og samliv som eksisterer i vårt samfunn.

 10. Jeg ser ikke problemet med å la homofile få/adoptere barn. Det finnes mer enn nok av barn i verden som trenger et godt hjem (noe både homofile som heterofile par kan gi).

  Problemet er jo en del mennesker som er med på å opprettholde fordommer. Det er det virkelig triste…

 11. La homofile for all del få de barna de vil ha!
  Barn tar nok ikke skade av det, de lærer å godta folk mer åpent, samt lærer styrke og selvtillitt! For det er ofte det homofile foreldre må ha for å sloss mot samfunnet!
  Det er samfunnet som er skadelig, fordommene der, alle som rynker på nesa og sier at det er kvalmt, unaturlig osv. Og andre barn er nødt til å lære seg at slikt forekommer! Det har forekommet lenge og det kommer til å bli mer av de.

  Til dere som rynker på nesa pga deres fordommer mot homofile – dere lærer deres barn at homofili er unaturlig og ekkelt! Dere lærer en ny generasjon at slikt skal man kritisere og ha fordommer mot!

  For barna kommer ikke med slike fordommer av seg selv, de læres!

  Og å si at homofile (uavhengig om det er menn eller kvinner) ikke kan/skal/bør ha barn fordi de er av samme kjønn og det er unaturlig, da kan man likegjerne si at norske/hvite par IKKE kan adoptere utenlandske barn med en annen hudfarge/et annerledes utseende (f.eks asiatiske barn), fordi det er jo unaturlig, ikke sant? Alle ser jo at det ikke er foreldrenes ekte barn… Og barna ligner jo ikke sin familie eller de andre hvite barna.

  Eller? På tide med mer aksept i samfunnet!

  • Det blir litt naivt å ikke kunne se de negative sidene ved at homofile par får adoptere – små barn, spesielt i alderen 1-5, har ALLER BEST AV å ha ett mannlig og et kvinnelig forbilde. Ja, det er flere som vokser opp kun med pappa eller kun med mamma – men forbildet vil alltid være der likevel, fordi man kan knytte seg selv opp til en person som en gang var.

   Hadde jeg vært barn av et homofilt/ lesbisk par, så er jeg ikke i tvil om at jeg f.eks. ville begynt å lure på hvem som egentlig var den andre parten av blodet mitt. Dette får de fleste adopterte barn aldri mulighet til å finne ut av, og derfor opplever mange en «missing link» i voksen alder.
   Dette skjønner til og med de som er 100 % for retten til at homofile skal få adoptere.

   • Som adoptert ville man vel uansett lurt på hvem sine biologiske foreldre selv, uavhengig av om adoptivforeldrene er heterofile eller homofile.

    Mannlige og kvinnelige forbilde trenger ikke å være mor og far.

 12. Fra artikkelen på Helsenett (som er stengt for kommentarer):

  «Det foreligger ingen studier som viser at barn av homofile foreldre blir homoseksuelle, kjønnsforvirret eller mer mobbet enn andre barn. Forskning viser at disse barna i svært liten grad blir påvirket av foreldrenes seksuelle legning. »

  Tenker vi omformulerer til «Det foreligger ingen studier…….som vi ikke velger å forkaste fordi de ikke samsvarer med vårt politiske syn. Forskningen som vi aksepterer fordi fordi vi liker resultatene viser at disse barna i svært liten grad blir påvirket av foreldrenes seksuelle legning»

   • «Hvorfor så liten tro på de studiene som foreligger?»

    Akkurat det samme hadde jeg tenkt å spørre deg om.

    Men for å svare på spørsmålet ditt: blant annet fordi forskningen som ofte blir linket til av homoforkjemperne motsier seg selv på flere områder. F.eks. står det i en setning at barn av homofile ikke blir mobbet mer enn andre, mens det i en annen setning står at homofile barn bli mer mobbet pga. homofobe holdninger i samfunnet, noe forskning viser at barna ikke blir feminine/maskuline, mens annen viser at barna i mindre grad blir «sosialisert inn i tradisjonelle kjønnsroller» etc., samt at personene som står bak forskningen ofte viser seg å ha svært sterke meninger om temaet.

 13. Hvem er det de homofile, som selv har valgt en livsstil hvor det er 100 % biologisk komplett umulig å få barn selv, tenker mest på, barna eller seg selv når de «setter bort» jobben med å få barn til ei dame som gjør dette for penger?
  Fullstendig sjukt, uansett hvor mange sterke røster som prøver å friskmelde det! Det er ingen menneskerett å få barn, og de som selv har valgt en livsstil som umuliggjør å få barn selv får sannelig ta konsekvensen av det!

  • Valgt???
   Du mener at det å være homofil er noe man velger?

   Men igjen… Dette understreker egentlig bare behovet for en mer liberal og åpen holdning til dette!
   Det er slike holdninger som ødelegger, smittes over fra de «normale» foreldrene til deres barn igjen. Og det er her skadevirkningene kommer.
   Barn som blir mobbet som «unaturlige» av «normale» barn og deres familiers sneversyn.

  • Du har helt rett Dave, det er ingen menneskerett å få barn. Likevel vil de aller fleste ha barn. Heterofile og homofile menn og kvinner ønsker seg barn. Noen er så heldige at de får det via naturmetoden, andre trenger ekstern hjelp.

   Bruk av surrogatmor er et omstrdtt tema, og er pr. nå ulovlig i Norge.

   Det å være homofil er ikke et valg. Men å leve ut sin homofile legning kan man kanskje kalle et valg, på samme måte som det er et valg for heterofile å leve ut sin legning.

 14. Brent barn, ha litt ryggrad. vet ikke hvorfor du kaller deg «brent» men jeg TVILER på at det har med din mors legning å gjøre. mobbing er ikke homofiles skyld, det er de fordommsfulle-mobbernes skyld. Ta litt ansvar for EGNE holdninger og påvirkningen DU har til samfunnet. det fins drittsekker, gode og ikke så veldig kloke mennesker i denne verden UAVHENGIG av om folk blir forelsket i det samme kjønn eller ikke!!!!! «integrere barn og homofile» høres jo helt sykt ut. barn av homofile må bli kjent med foreldrene sine akkurat som barn av hetrofile. det er helt sykt å se at folk kan tenke slik – i hvertfall hvis du har en lesbisk mor.

 15. Dmm
  At studier ikke vil komme med nøyaktig de samme resultatene er ganske vanlig. Det skyldes flere ting, f.eks. utvalget. Det som er viktig å se på er ikke enkelte studier, men studiene samlet. Man ser etter klare tendenser.

  Og det er ganske vanlig at de som utførerer studeier har egne meninger om det de studerer.

 16. Å sammenligne heterofile par som ikke kan få barn, ikke fordi de har valgt det selv, men fordi spermkvaliteten hos mannen, eller eggkvaliteten hos kvinnen ikke er god nok for en vellykket befruktning er jo noe TOTALT annet og kan jo selvfølgelig aldri sammenlignes med det biologiske faktum at et par med to menn eller to kvinner ikke kan få barn. Det heterofile paret har jo ikke valgt å ha en dårlig spermkvaliet eller eggkvalitet, mens de som lever sammen med en av det samme kjønn har frivillig gått inn i et slikt forhold. Det er ingen som blir født homofile eller lesbiske fordi dette får imot det biologiske orden som vi mennesker lever i. Hvis alle var heterofile ville ikke menneskeheten gå under, men hvis vi alle var homofile/lesbiske ville vi som en hel menneskehet gå under i løpet av 50-70 år. Dette er et så opplagt faktum at man må ønske å være blind for de faktiske biologiske sannheter for å velge å hevde noe annet. Det å påstå at det for et barn er like fint å vokse opp i et hjem med homofile som heterofile og at det er så mange barn som kan skaffes til adopsjon er jo så totalt virkelighetsfjernt å påstå!
  Det står køer av heterofile par i Norge som ikke visste at en at partene hadde for dårlig sperm/egg-kvalitet da de ble sammen og som har gått igjennom et sjokk og en sorgprosess over dette, som ikke får muligheten til å få barn. Dette pga. at det er for få barn tilgjengelig for adopsjon eller fordi prøverørsmetoden simpelthen ikke lykkes for dem. Og så er det altså homofile/lesbiske som vil trenge seg fram i køen og ta barna fra disse som helt ufrivillig har havnet i denne situasjonen??? Det er totalt respektløst og vitner om et fravær av virkelighetskontakt med den biologiske verden vi faktisk nå befinner oss i alle sammen.

 17. «Det er ingen som blir født homofile eller lesbiske fordi dette får imot det biologiske orden som vi mennesker lever i. Hvis alle var heterofile ville ikke menneskeheten gå under, men hvis vi alle var homofile/lesbiske ville vi som en hel menneskehet gå under i løpet av 50-70 år. »

  Forskere har ikke funnet ut noe sikkert enda, men mange homofile mener selv at de er født homofile. Men akkurat det er vel ikke så viktig. Det som er viktig er at homofile (og blant annet meg) aldri har hatt et valg. Så lenge jeg kan huske har jeg kun forelsket meg i jenter. Da tilsier det at det er noe medfødt som er årsaken til dette.

  Nå er ikke alle homofile og lesbiske, så da er det jo ikke noe å bekymre seg for. Andelen homofile har vel, så langt man har klart å målt den, vært noenlunde stabil. Og dersom det nå skulle bli slik at alle ble homofile, vil ikke det gjøre alle infertile. I grunnen er dette et latterlig argument, da det ganske sikkert aldri kommer til å bli gyldig. Hvorfor skulle plutselig alle bli homofile? Det skjer ikke. Og som sagt, homofili er ikke det samme som infertil.

  Det er vel ingen som vil at noen skal snike i køen. Så langt er det vel ingen homofile i Norge som har fått adoptert. En god del lesbiske benytter seg av spermdonorer, og noen homofile menn reiser til USA og kontakter surrogatmor. Og så er det noen lesber og homser som går sammen og har felles barn.

 18. Helt enig med Dave. Det er naturstridig for homofile å få barn. Faktisk helt umulig. Hvorfor skal dere påtvinge andre, bla uskyldige barn, deres egoistiske ønsker?? Er det ikke nok at dere får lov til å gifte dere?? Det er ikke normalt å være homofil og vil aldri bli det. Så slutt å lat som det. Å være homofil vil alltid være en minoritet. Godta det. Dere snakker som om annenhver person var homofil. Sånn er det ikke… Noen mennesker er ufrivillig barnløse. Det er noe helt annet. At de får hjelp er ikke det samme som at homofile skal få hjelp til å få barn. Å være ufrivillig barnløs skal ha rett til medisinsk behandling på samme måte som feks kreftsyke. Det vil si på grunn av at noe er medisinsk galt/sykt. Og jeg regner med at du ikke vil behandles på lik linje som de som har noe medisinsk galt/sykt????
  Den ufrivillig barnløse kan ikke ta avgjørelsen om hvor langt genteknologien skal gå eller hvor mye penger man skal bruke på dette. Den ufrivillig barnløse kan ikke avgjøre hva som er etisk bra eller ikke. Det samme gjelder den som rammes av kreft. Kreftsyke kan ikke avgjøre hvor langt kreftbehandling skal gå. Hvor mye penger som skal brukes og hvilke metoder som skal tas i bruk. På samme måte er det ikke homofile som kan avgjøre om det er rett å adoptere eller få hjelp til assistert befruktning eller ikke. Dere kan ikke avgjøre selv hva som er etisk bra eller ikke. Hva den ufrivillig barnløse har lyst til, eller hva den kreftsyke har lyst til eller den homofile har lyst til, har ikke noe med saken å gjøre.
  Få år tilbake var det voldsomme debatter om fars rolle. Etter at skillsmisse-statistikken eksploderte. Det var mest vanlig at mor fikk barna. Det henger enda i. Det har vært kjempemasse debatt om dette. Det har vært så ufattelig viktig å få fram at det er ikke bare mor som er viktig. Far er også veldig viktig. Rett og slett så er begge viktige for barn av begge kjønn. Sønn trenger mor og datter trenger far. Det siste nå i debatten er svangerskapspermisjon som på ingen måte lenger skal være mors område. Det deles likt mellom alle parter. Ikke engang amming skal være et argument. Også kommer dere i 2011 å påstår at mor og mor kan være like gode foreldre???? For noe bullshit!!! Kanskje dere skulle kikke ut av bobla dere er i og forholde dere til det resten av verden sier, ikke bare det dere selv har lyst til. Det er fakta at barn trenger begge kjønn. Mange vokser opp med bare en foreldre, men det betyr ikke at det er bra for det.
  Og alltid skal dere komme med det argumentet at det fins så mange barn som har det helt forferdelig. Skal det liksom være greit pga det??? Fordi du ikke misbruker og slår så er det greit??? Det fins nok av dyr….. det må da finnes noe annet dere kan ha som hobby eller kjæledyr for å late som dere er en helt vanlig, normal familie……som dere så desperat vil tro.

  • «Også kommer dere i 2011 å påstår at mor og mor kan være like gode foreldre???? For noe bullshit!!!» -det er akkurat det vi er.. vi er i 2011 og da faktisk er det ganske normalt å være homofil, med åra har det økt at folk kan komme ut av skapet for samfunnet begynner å skjønne at det er ikke noe galt i det. om en dame elsker mann, dame elsker dame eller mann elsker mann. vi er alle mennesker for det og burde gå under det samme uansett hvem vi elsker. og om homofile har lyst å få en familie og leve et «normalt» liv skal det være lov også.
   «Det fins nok av dyr….. det må da finnes noe annet dere kan ha som hobby eller kjæledyr for å late som dere er en helt vanlig, normal familie……som dere så desperat vil tro.» – det er ikke det samme med dyr og barn, det veit vi alle sammen. å ha en familie, å ha et barn åa oppdra, se det vokse, begynne å gå og prate, begynne på skole, få barn og stifte familie er en følelse og opplevelse alle skulle fått lov til å oppleve, samme hvem de elsker. det er DU blandt andre som må begynne å åpne øyene og se at alt ikke er så firkanta som dere hadde ønska.
   homofile kommer uansett altid til å være her og forsvinner ikke, så endten kan du leve i ditt svarte høl og ha fordommer eller dra opp et smil og se hvor godt det er å se at folk faktisk klarer å elske hver andre i steden for å ta selvmord pga folk som deg som rakker dem ned!

  • Jeg syns synd på deg, rett og slett. Det er ikke rart du syns dagens samfunn virker skrudd når du lever et så tangsynt liv. Og argumentene dine er så latterlige at jeg ler høyt! Jeg foreslår at du overlater barneoppdragelse til normale, kompetente folk (uavhengig av legning), og selv skaffer deg en hund som du kan leke familie med. Lykke til.

  • Anonym

   Det er på ingen måte naturstridig at homofile får barn – det som kan være naturstridig er bruken av eksterne hjelpemidler for å lage disse barna. Men det finnes homofile menn og kvinner som får barn på «naturmetoden» også. Så vet du det!

   Homofili vil alltid være en minoritet, og det er greit det. På lik linje som at de som har blodtypen AB er en minoritet. Det er ingen som vil endre på det, og som har som mål at homofile skal bli en majoritet.
   Det å få barn, det å ønske seg barn, er noe de fleste mennesker opplever å kjenne på. De aller fleste som har slike ønsker, de gjør noe med det. Menn og kvinner ønsker seg barn, heterofile ønsker seg barn og homofile ønsker seg barn. Egoistisk? Ja, helt klart! Det er like egositisk for både menn og kvinner, heterofile og homofile.

  • Så du mener at homofile svaner og ender og andre dyr (noe som er vitenskapelig bevist) Gjør ett bevist valg og leve livet ut som homofile (svaner lever i par hele livet). Trodde ikke svaner hadde nok IQ til og gjøre beviste valg=)

 19. Akkurat som at mennesker med Downs syndrom har valgt å ha det, at mennesker som er født uten armer og aldri ville klart seg selv har valgt det.
  Biologi er tydeligvis ikke din sterke side Dave.

  Så komplekse som mennesker er så vil det aldri være slik at alle følger den samme oppskriften.
  Du tar utgangspunk i at kvinner og menn er to forskjellige ting. En binær motsettning til hverandre som er predefinert et sted at er forskjellige.
  Faktum er vel mer at hva som gjør en eggcelle til mann eller kvinne er bestemt av så mange forskjellige prosesser at et eller annet sted vil det ikke alltid fungere slik naturen har tenkt det ( at menn skal være tiltrukket av kvinner og omvendt )

  Det er derimot ikke sagt at det er noe galt i dette. Sett fra et biologisk perspektiv er ikke mann og kvinne så svart og hvitt som folk skal ha det til å være. Dette er i allefall hva biologi peker til.

  Det er uansett latterlig å påstå at det er et valg. Det er bare å se selvmordstatistikken så skjønner du raskt at folk ikke velger å være homofile.

  Jeg synes nesten synd på deg Dave, som har et så snevert syn på ting so m du har. Jeg bare håper du ikke sprer ditt egen skeve syn rund til mennesker rundt deg, for da blir vi aldri kvitt hatholdninger her i samfunnet.

  -Morten

 20. Jeg er ei jente på 22år nå som har vokst opp med en mor som er lesbisk. og er helt enig med det du skriver i artikkelen din. Det er andre menneskers fordommer som kan være vanskelig til tider. Ingenting annet er noe problem. jeg er ikke adoptert heller. så jeg er min mors datter,og jeg har ingen problemer med og kjenne på hvilken legning jeg har. fordi om min mamma er interresert i andre kvinner,vet jeg at jeg er interresert i menn. det handler om og kjenne seg selv. bra det fortsatt blir tatt opp som tema,for det er viktig og få samfunnet til å se dette selv. er det ikke så enkelt som at alle har rett til og elske å bli elsket tilbake for den man er?! jeg mener det. og om man vil ha ett barn,så er det fordi man vil være glade i det! og da skjønner jeg ikke hva som er negativt med det. jeg ville aldri ha forandret på hvor jeg kommer ifra eller ønsket meg en annen mamma, mamma er best!! ❤

  • Velidig bra sagt! Og som du sier ble ikke du lesbisk selv om din mor er det. Akkurat det samme gjelder meg, jeg ble homofil selv om mine foreldre er herofile=)

 21. Signerer Hetero21s innlegg. Jeg mener at også homofile burde ha muligheten til å få barn. Jeg var motstander av det før. Men, så tenkte jeg med meg selv.. Det viktigste er omsorg og kjærlighet. Og det viser seg jo at barn som har vokst opp hos homofile og heterofile klarer seg like bra. Jeg er overbevist om at det er foreldre som aldri burde hatt ansvaret for barn uansett legning. Prioritet nr. 1 burde være å diskutere hva som kan gjøres for å hjelpe barn som har det vanskelig hjemme.

 22. Jeg er så lei av argumentet om «riktige» foreldre og kjønnsroller. Da kan vi gå løs på alle aleneforeldre der ute i samme slengen. Jeg vokste opp uten en farsfigur, føler meg ikke ødelagt eller utilpass i samfunnet av den grunn. Man trenger faktisk ikke mamma og pappa ved middagsbordet forå lære forskjell på gutt og jente. Gode foreldre er de som gir barnet et stabilt hjem og kjærlighet. Det er det barn først og fremst trenger.

  Og når det gjelder mobbing på skole.. Jeg går vg2, og har ikke hørt et eneste nedlatende ord så langt. Skolen vår organiserte foredrag med Arnfinn Nordbø (forfatteren av Bedre død enn homofil), og jeg tror det gjorde inntrykk på mange. Det hjelper faktisk å opplyse. Jo flere opplyste barn og unge – desto mindre homofobi i neste generasjon. Vi kan ikke bare sitte og forvente at samfunnet mirakuløst forandrer seg.

 23. Det blir pussig nok framstilt som om lesbiske og homofile par skulle «tilrane» seg en rett til å adoptere barn. Det er å snu det helt på hodet. Jeg for min del skjønner ikke hva de trangsynte, homofobe moralistene skal ha for rett til å nekte homofile/lesbiske til adoptere og oppdra barn. Det finnes en overflod av barn i denne uperfekte verden som trenger voksne omsorgspersoner/foreldre, uavhengig av om de er i genetisk slekt. Å eksludere vel fungerende personer som faktisk har lyst og ressurser til å påta seg en slik livsviktig oppgave, bare fordi de er homofile, er helt absurd. Det finnes INGEN forskning som så mye som antyder at det å vokse opp med homofile foreldre i seg selv er skadelig for barn. Det som er skadelig, er mobbingen. Som de trangsynte homofobe utøver, direkte og indirekte.

  • Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men det er ganske mange foreldrepar som IKKE består av én mor og én far. Nå for tiden er det f.eks. vanlig med stefar, stemor, mor og far, eller alenefar, alenemor, til og med noen som har adoptivmor og adoptivfar. Og så er det noen som har mor + mor, og noen som har far + far.

  • Hvordan vet du at vi er skapt slik? Ingen vet hvordan samfunnet var før relgionen kom og ødela alt. Hvis du ser 10 000 år tilbake så er det ikke sikkert at noen mennsker var monogame. Hvordan kan man vite at det og være monogam egentlig er naturlig for oss mennesker?

 24. idiot. Dine foreldre var vel ikke så motagelige?.. Hlest gamle folk, og menn som har bestemte meninger om ting og tang, og er nesten helt umulige og skifte meninger. Må bare vente til den generasjonen som er over 40 dør. Jeg er selv homofil, og jeg har fortsatt de samme vennene. Jeg fikk mange nye venner, de jeg kanskje trodd ikke skulle komme og si hei til meg en gang. Idiotisk av gamle mannfolk og si hva som er naturlig og ikke naturlig. Håper dere ikke skaper barn, det er sånne som dere som gjør at det fortsatt er krig i verden. Fordømte gamle idioter. Hør på andre og ikke vær så egne..

 25. Jeg skal ikke si at homofili er noe man nødvendigvis «velger». Men jeg tror samfunnet skaper homofile, folk som vil være annerledes etc etc. Ja, det finnes nok en del «genuint homofile» folk der ute, det er greit nok. Men når noen kommer med statistikker som sier at feks 1/6 er homofile, da må jeg le. Homofili vil aldri være i nærheten av heterofili i antall (håper jeg, ellers ser vi et veldig trist samfunn der folk lager barn uten kjærlighet, men med tvang).
  Hvis homofili ikke er et valg (ubevisst teller som man «velger selv») så må man kunne se forskjeller i hjernen eller genene. Det må være en faktor som gjør at folk blir/blir født homofile, naturen vil selvsagt ikke ha homofile arter, da ville de dø ut.
  Virker kanskje som jeg er mot homofili, det er jeg vel forsåvidt til en grad, men mest at jeg synes det er unaturlig og ekkelt. For all del, vær homofile, men ikke kom her å si at det er vanlig eller naturlig.
  *sitter og venter på sinte homofile kommentarer*

  • det er slike som deg jeg ignorerer, slike som ikke kan holde ting for seg selv fordi noen snakker ut. okey det er ok å ha sin egen mening. men jeg bryr meg ikke egentlig. hvis jeg ville vert homofil så hadde jeg vert det.
   og vi er ganske mange mennesker på jorden nå. kansje det er på tide å slutte å lage unger? slik at ikke alle sulter?
   jeg tenker på fremtiden og jeg ville aldri latt evnt. min unge få oppleve at noe er unormalt, eller bli forvirret. folk har jo venninner, tanter, onkler osv.. så man lærer jo uansett.

  • Noen forskere mener å ha funnet små forskjeller i hjernen hos homofile menn. Tvillingstudier (MZ-tvillingpar) viser at det mest sannsynlig er en arvelig komponent for homofili.

   Menneskearten vil ikke dø ut fordi enkelte medlemmer er homofile. Homofil betyr altså ikke infertil!

   Det er mye som er ekkelt her i verden, men det betyr ikke at det er unaturlig, uvanlig, og noe som ikke skal være her.

 26. Jeg likte innlegget veldig mye 🙂
  er glad for at du har slike fine meninger om homofili.
  selv så ser jeg ikke hvordan et barn kan bli forvirret bare for at barnet har foreldre av samme kjønn.
  ønsker meg unge selv, og jeg ville gjort alt for å gi den en «normal» nok oppvekst 🙂

 27. En ting er sikkert og det er at kunstig befrukting ikke er naturlig.
  At homofile foreldre gjør det likebra som hetrofile er ikke merkelig, da homofile foreldre må gjøre noe «ekstra for å få barn», dessuten så må de bevise at de kan gjøre det likebra som hetrofile foreldre.
  Hvis relgion er kun funnet på ,så sier det idet minste at mennsker har hatt en intuitiv følelse av at homofili er unaturlig for et mennske. Det er totalt likegyldig om det finnes blant dyr.
  Det går helt fint å lære folk til å tro at perverse ting er naturlig, det tar tid men det kalles holdnings endring. Derimot å få folk til å innse noe er perverst kan gå veldig lett, så lenge de ikke er besatt av det selv.

 28. Jeg maa si det gjoor vondt aa lese at noen, naa i 2011, har de meningene de har om homofile, og jeg takker mine foreldre for at de har oppdratt meg til aa like alle mennesker og godta deres valg uansett rase og legning. All stootte til dere homofile par som proover aa faa barn, ett barn bryr seg ikke om hva som er biologisk riktig eller hva bibelen sier, saa lenge de har mennesker i livet sitt som gir dem kjaerlighet og stotte. Jeg har en datter og hvis hun hadde kommet til meg og sagt hun var lesbisk og ville ha barn med en dame, hadde jeg garanter gitt henne min fulle stootte og jeg har alltid sagt til henne at hvis hun finner ut, naar den tid kommer, at hun forelsker seg i jenter er det helt greit. Skjoonner ikke at dette er noe som behooves aa diskutere engang

 29. Kjære kirkefolk, så lei jeg er av disse homodebattene om hva som er «naturlig og riktig» eller «medfødt». Det er irrelevant! At folk synes det er «unaturlig og ekkelt» sier kun noe om den enkeltes frykt for alt som går utover normen, og ikke om homofili i seg selv. I mine 15 år som «utøvende lesbe» har jeg aldri møtt en eneste negativ holdning fra folk jeg har møtt, og jeg velger derfor å tro at det er fåtallet som er så trangsynte (triste greier).

  Kjønnsrolle-argumentene er også utgått på dato. Om ikke lenge skal jeg og min samboer få barn, med hjelp av assistert befruktning og donorsæd. Uansett kjønn har jeg liten tro for at det vil oppstå såkalt kjønnsforvirring (for et ord!) – her finnes tanter, onkler, søskenbarn og besteforeldre, og gode venner i alle kjønn, størrelser og ulike personligheter som barnet vil møte og lære av. Ikke minst tonnvis med trygghet og kjærlighet. Om vi møter fordommer/mobbing i skolesystemet fremover, har barnet to ressurssterke foreldre som ikke er redd for å ta «kampen». Uansett er det ikke VI som utsetter barnet vårt for mobbing fordi vi er homofile – det er andre foreldre som setter vårt barn i fare, ved å farge sine barn med deres fordommer.
  Jeg har egentlig mye å si rundt dette, men argumentene gitt her er på så lavt nivå at jeg sparer energien til noe annet.

  Jeg kan heller ei forstå hvordan kvinner kan være tiltrukket av menn, men disse fordommene holder jeg stort sett for meg selv, hehe….. Det er jammen bra vi er forskjellige! Make love not war, everybody! 😉

 30. Hørte engang en «historie» om skikker fra New Guinea, kan ikke garantere at den er sann. Da guttene skulle bli voksne så var den rituelle handlingen at de skulle» se på månen» sammen med en voksen person. Den voksne personen utførte homofile seksuelle handlinger på denne konfirmanten. Dette hørtes nokså pervers ut på meg. Men spørsmålet er kan en heletatt finne eller påvise at dette barnet (? ) tok skade av dette da dette var som en slags ære? og det var som var et naturlige for stammen? Hvis en ikke kan påvise at dette var perverst, skal en si at dette er helt ok?

 31. Hvorfor ikke prøve å bevise genetisk at mennseker trives med å ha fordommer. Alle har fordommer i mer eller midre grad. Kanskje det finnes et antihomogen hos enkelte hetrofile?

 32. Min samboer jobber i barnehage. Der er det barn som har lesbiske foreldre, lesbiske tanter, onkler osv. Min samboer er lesbisk.
  Barna der ser på dette som normalt. Det er ingen av de som sier noe om det, selv om alle vet at min samboer bor sammen med en dame.
  Disse barna skal snart på skolen. Der vil deres holdning til homofile smitte over på andre barn som ikke har gått i samme barnehage som de selv. Holdinger som er negative vil bli slått ned på av disse barna, fordi de vet at det å være homofil ikke er «feil» men at det er kjærlighet.
  Vi lesbiske som ønsker barn må igjennom ganske mye for å i det hele tatt få muligheten til å bli «prøvere» Sykehusene i Norge er tomme for sæd, og vi må derfor enten til Danmark eller andre land som har godkjente klinikker, eller så må vi få oss en privat donor. Bruker man privat donor så må også den av oss som ikke føder barnet, stebarnsadoptere for å i det hele tatt ha rettigheter. Blir barnet unnfanget på klinikk så blir vi foreldre begge to ved fødselen.
  Ikke nok med at det skal mye til for å bli gravid med tanke på klinikker osv, men det koster mye penger også.
  Kom ikke å fortell meg at vi ikke kan være gode foreldre for barn fordi vi er lesbiske!
  Kjærligheten vi har å gi til et barn er lik den heterofile par har å gi.
  Mange mener at lesbiske ikke bør få barn fordi det ikke vil være en mann inni bildet for barnet. Et mannlig forbilde.
  Tror dere at vi er amøber som kun sitter inne hjemme? Vi kjenner menn vi også. Vi har venner og familie vi akkurat som dere.

  Mitt ønske om å få barn er sterkt. Jeg VET at jeg som mor eller medmor vil kunne gjøre en bedre jobb som forelder enn mine egne foreldre har klart å gjøre. Jeg har/hadde en mor og en far, de var aldri der for meg da jeg var barn. Syns det er verre enn at et barn har to mødre eller to fedre som elsker barnet sitt over alt på jord..

 33. Hvis kjønnsrolle-mønstre er gått ut på dato, vil dette være veldig interesant vitenskaplig resultat (da kjønnsmønstre har eksistert siden menneskenes opprinnelse og alle primitive stammer har dette den dag idag.), med tanke på evolusjon fordi en vil da påvise at menneskene er fortsatt under utvikling. Hvis en ikke kan påvise at menneskene har forandret gener som endrer kjønnsrollene så er dette bare totalt usaklig at kjønnsrollene har gått ut på dato.

 34. Jeg deltok tidlig på 2000-tallet i en politisk debatt om akkurat dette temaet, og mitt standpunkt den gangen var at jeg ikke ser noe problem med at homofile foreldre oppdrar et barn, så lenge som det får en god oppvekst med kjærlighet og oppmerksomhet. MEN, jeg argumenterte også at samfunnet den gang ikke var klart for å ‘godta’ barn av homofile foreldre, og at det ville føre til mobbing på skolen som skaper unødige problemer for dette barnet.

  Når jeg nå leser innlegg som handler om ‘homofile kontra normale mennesker’, så ser jeg det at samfunnet ikke har kommet noe lenger siden den gang.

  Vi må slutte med denne ‘oss og dem’-holdningen, det er da ingen forskjeller på oss annet enn at vi blir tiltrukket av forskjellige ting? Det er da ingenting som tilsier at jeg som heterofil er en bedre far enn en homofil, bare fordi jeg er glad i kvinner og han er glad i menn?

  Jeg gleder meg til den dagen det blir slutt på slike oppgulp som enkelte kommer med her, og vi kan behandles likt uavhengig av om mamma/pappa liker pupper eller penis.

 35. Etter å ha lest gjennom kommentarene her så er inntrykket mitt at det meste er tillatt bare man har trygghet og kjærlighet. Selv i 20011 så har man i lovverket «tatt fra» barnet retten til og ha en far. I barneloven §4a står det at et barn IKKE kan ha en far og ei «medmor». Dette er selvfølgelig bare noe jurdisk vås. Et barn har selvfølgelig kun en far og en mor.
  Jeg skjønner godt min bror, som er lærer, men som er frustrert over tiden han bruker til å snakke med unger(ungdomsskolen) om all forvirringen de opplever i hverdagen sin. Mye av det handler om foreldregenerasjonens virklighet der de flyger fra den ene til den andre, hvem de er sammen med , mann eller kvinne, ja alt skal være like naturlig. Naturlig for hvem? De voksne selvsagt.. Spørsmålet han ofte får er: Hvem er jeg, hvorfor finnes ingen grenser lenger.
  Når jeg har gått natteravn så har de samme spørsmålene ofte dukket opp når man får noen i samtale, i mer enn 5 min.. Det rare er at masse ungdom spør etter hva er normalt, mens vi voksne er livredde for å støte noen…
  Ethvert menneske må få velge sin egen vei, men jeg vil forbeholde meg retten til å formidle når jeg mener noe er unaturlig. Det er lov og være uenig uten at man trenger å kalle hverandre både det ene og det andre…

  • Barnet spør om hvorfor det er ingen grenser lengre? Lite sannsynlig. Dessuten nevner du i dette innlegget ting som bådde homofile og hetrofile par gjør. «Mye av det handler om foreldregenerasjonens virklighet der de flyger fra den ene til den andre,» sitat slutt. Det finnes dårlige og gode foreldre, og det går på tvers av homofile og hetrofile. Du sier ingenting i dette innleggt som støtter opp under argumentet dit. Det eneste du skriver her er at det finner dårlig foreldre noe vi alle kan være enige om.

 36. Det er flere barn som trenger foreldre, enn det er foreldre som tar seg av barn. Det er derfor vi har barnehjem etc. Jeg vil påstå att i gjennomsnitt vil homofile ta bedre vare på barna sine siden man ikke plutselig ikke «bråskriver» adoptivpapirene en kveld på fylla. Siden man ikke kan bare «leke» seg til barn som homofil, så vil de barna være ønsket og foreldrene har hatt lengre tid til å forbrede seg. Å det er selfølgelig ikke barna som føler at det er feil med foreldre av samme kjønn, det har de lært av oss!!

 37. Hei. Litt rart at folk sier at det er biologisk umulig for en homofil mann og lage barn. Vil gjerne informere om at homofile menn også produserer sædceller. Så vi er faktisk i full stand til og lage barn fra ett biologisk standpunkt, noe også flere homofile har gjort=) På en helt naturlig måte uten noen lege eller nåler tilstede=)

  Jeg ser heller ikke argumentet for at barnet trenger en kvinnelig og en mannelig rolle modell. Hva med de som er aleine mødre eller fedre? Jeg synest det er veldig nedverdingende ovenfor aleine foreldre og si at de ikke er gode nok til og oppdra barn.

  Jeg ønsker meg ikke barn selv, men at homofile mennesker ikke skal kunne klare og oppdra ett barn er jo helt latterlig. De fleste homofile har høy udannelse godt betalte jobber og alle forutsetninger for og adoptere barn. Imotsettninge til mange hetrofile som fikk barn ved en feiltakelse i fylla som 16 åring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s