Få Amelie ut av landet!

Hva ønsker egentlig media å oppnå med å ha det store fokuset på Maria Amelie? Hva er det som gjør henne så spesiell?

En ung, pen, utdannet jente, snakker bra norsk, venner, samboer. Selvsagt er det slike personer som trenger hjelp og støtte. Hva da med mindreårige, gamle, folk som ikke snakker godt norsk – hva med dem? Hvorfor vil ikke media skrive om dem? Hvorfor er plutselig loven ikke lenger god nok?

Man hører stadig om dem som mener at man må hive ut de kriminelle, hvorfor mener man ikke det om Amelie? Hun er jo kriminell. Hvorfor skal hun få særbehandling.

Jeg begynner å bli drittlei den dekningen som denne saken får. Man skulle tro at media heller kunne fokusere på andre saker. Hva med alle de eldre som ikke har det bra – som må sove på bad, som sitter alene – uten hjelp og uten familie. Hva med alle de syke som må tilbringe flere døgn på gangen på sykehus. Hva med alle de sykehusene som man truer med å legge ned? Eller de skolene som er så dårlige at barn riskierer å bli syke? Hva med veistandarden som er så dårlig. Snørasene som sperrer veier. Er ikke det også viktig? En ung, ressurssterk kvinne trenger da vel ikke denne særbehandlingen.

Noen sier at Amelie fortjener å være i landet. Norge trenger abeidskraft, folk som vil jobbe. Joda, det er jo greit det. Men det blir helt feil når hun er her på feil premisser. Dette hadde vært en helt annen sak dersom hun hadde vært ærlig helt fra starten av. Men hun har systematisk løyet hele tiden. Det oser ikke akkurat ærlighet av denne personen. Og en slik person vil flertallet ha i landet? Hvorfor? Jeg forstår det ikke.

9 tanker på “Få Amelie ut av landet!

 1. Da får jeg spørre, hva er det som gjør henne mye verre de andre….. Mullah Krekar osv.?

  Sanningen er vel at hon har klaret å avsløre at vi har et system som ikke fungerer i invandrersammenheng, eller? Folk flest klarer ikke å si annet enn «likhet for loven» – bak det tror jeg folk egentlig har noe frykt… at det faktisk kan tenkes at vi har et system som ikke strekker til når det handler om hvem som kan være her og hvem som ikke kan/skal være her i landet.
  Dette handler i høy grad om annet også – ikke bare hennes sin sak.

  La henne få bli slik hun kan bli en ressurs for landet til forbedring av invandrerpolitikken.

  • Sørensen

   Det er ikke noe som gjør henne verre enn andre – det er det vel ingen som sier?

   Systemet fungerer jo ganske bra det, så lenge myndighetene tar det i bruk. Og det gjør de jo. Amelie er ikke den eneste som blir sendt ut av landet. Hun er ikke den eneste som oppholder seg her ulovlig. Systemet fungerer når myndighetene finner disse ulovlige innvandrerne og får dem ut av landet.

  • Det er noe med denne her saken som slår meg. At alle skal ha den samme behandling uansett hva som helst. Det jeg har lest om historie og kultur rundt i verden, og selv erfart av å ha omgått med folk fra herfra og derfra, er at lik behandling for alle betyr urettferdighet, det også.

   Først det generelle. Intoleranse og aggresjon ligger i den muslimske religions gener. Saken er at den arabiske sivilisasjon i Middelalderen var langt forbi den europeiske, det er et temmelig uimotsigelig faktum. Men så kom invasjonene til Djenghis Khan og Timur-e-lang, herjingene og massakrene var fryktelige, den muslimske verden gikk inn i en økonomisk krise og gikk intellektuelt i frø. Men de skriftlærde nektet å innse at Europa tok luven fullstendig fra de arabiske land, den som rev vekk bindet fra øynene en gang for alle var vel Napoleon i Egypt og britene i India.

   Siden den gang har muslimske land vært herjet av et skjult raseri. «Hvorfor er verdens økonomiske sentrum London og New York, ikke Kairo? Hvorfor er verdens mest prestisjetunge universitet Harvard og Oxford, ikke Al-Azhar? Hvorfor blir verdens mote til i Paris og Milano og ikke Damaskus? Hvorfor er latin og gresk vitenskapens språk og ikke mekka-arabisk? Hvorfor deles det ikke ut noen Nobel i muslimsk teologi?» Mange mener at israelske herjinger i palestinsk land er inspirasjonen til al-Qaeda etc., jeg sier at det går dypere. At staten Israel eksisterer er ikke mer enn salt i et allerede sviende sår. «At den allmektige, allvitende og allstyrende Allah tillater slikt, kan bare være fordi vi troende skal testes. Så ta de vantro og drep dem!»

   Så det spesielle. Denne damen er kaukasisk, nærmere bestemt ossetisk. Hun er slett ikke russisk – det blir en formidabel forskjell! Jeg har vært flere ganger i Russland og hørt mitt om hva russere mener om kaukasiere. Kranglevorne, hevngjerrige og korrupte over alle støvleskaft – de rett og slett vet ikke hvordan være ærlige, sies det. Den terroristen i Beslan (i Ossetia) som ble fanget levende, ble revet i hel bitevis… De lever i lukkede samfunn der resten av verden ikke har adgang, og går stadig vekk og koker på skumle planer. Russere har hundrevis av års erfaring med kaukasiere, så dem bør det lyttes til.

   Men på den andre siden. Ossetene er ikke som alle andre kaukasiere. De snakker ikke et kaukasisk språk men et iransk, de er etterkommere etter de iranske folkene som en gang levde på steppene, slike som skytere. De er 2:1 kristne over islam, og fikk en gang gjennomgå av de muslimske cherkesserne mot vest. Derfor ønsket ossetene russerne velkommen da de begynte erobringen av Kaukasus på slutten av 1700-tallet, de var ikke ferdig før mot slutten av 1800-tallet. Like siden den gangen har osseter vært lojale mot Russland – lojalitet er ikke billig i en region der man er lojal mot familie – klan – stamme – stat, i synkende orden og den rekkefølgen!

   Dessuten er osseter kjent for å være til det ytterste fleksible angående religion. Flesteparten av dem er muslimer på fredag og kristne på søndag, de går i det gudshuset som passer best med ukens gjøremål. Få kristne av dem ser noe rart med kristne ved navn Ali og Fatima, likedan som muslimer ved navn Georg og Kristina er helt i orden. Uansett ligger gammel hedendom rett under overflaten – alle vet at Sankt Georg egentlig er den gamle tordenguden, men ingen bryr seg om det…

   Da kan man lure på hvorfor en aggressiv kurdisk fanatiker som mullah Krekar får bli mens en fleksibel osset som Madina Solomy (det hun heter på ossetisk) blir kastet ut… Mitt poeng er at «fleksibel» behandling av asylsøkere er best for det norske samfunnet. Lik behandling av alle er umulig for kulturer er vesens forskjellige. Det har de funnet ut andre steder også.

 2. Mener å ha lest eller hørt at hun ikke har betalt skatt mens hun har tatt mastergrad. Hvis dette stemmer bør hun i det minste få en bot av et aller annet slag for å ha tatt utdannelse og ha sneket seg unna skatten.. >_<

 3. Ja så klart det… det samme gjelder foriøvrig for Nordmenn

  Hvis det er begått straffbare handlinger må det gjøres opp her det er gjenerell praksis også hvis det er noen som må sone, det er først etter det folk blir sendt ut.

 4. så deilig og endelig se noen si «send henne ut»

  de skulle dratt inn all inntekt hu hadde fått eller kommer til og få på denne boken sin som bot. Hu er jo heller ikke en «farlig» eller «kriminell» person som hadde hvert mitt første valg med og få sendt ut. men hu må komme seg inn porten på riktig måte før hu burde få lov til og bli her det er tross alt vi skattebetalerne i dette landet som har betalt utdannelsen hennes

 5. vel mullah kreket burde vært utvist for lenge siden men desverre ha fn blandet seg i. Både han og advokaten burde vært ute av landet for lenge siden.
  At hun alle skriker opp om nå skal ut, er det ingen tvil om. Klart hun er pen, smart og vet hvordan hun skal bruke media.
  Samtidig er hun og saboer flinke til å få med seg alle idioter på venstre siden i norsk politikk til å hyle og skrike.

  • Advokaten til Krekar ut av landet? Jaha?

   Krekar sin sak er litt mer innviklet enn saken til Amelie – men for min del (og mange andre) kunne man fint ha sparket Krekar ut med det samme.

   Amelie røre ved folks hjerter. Og jeg kan forstå det, men man kan ikke se bort fra lovverket på grunn av det. Håper myndighetene klarer å få henne, og også hennes foreldre ut av landet så snart som mulig.

 6. Hun burde bli behandlet som alle andre som har oppholdt seg i landet ulovelig, hun er ikke annerledes enn alle de andre som blir sent ut hver uke, men hun har skaffet seg advokat og venner som kjemper for henne. De fleste andre har ikke den muligheten og blir derfor sendt ut uten at noen vet om det. Eller leste noen om de 47 menneskene som ble sendt til Irak den siste uken?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s