Homoparade i Beograd

I Beograd er det ikke så lett å gjennomføre en homoparade. Der blir man møtt med stein, opptøyer og folk som mener at homofile bør skytes. Det er trist at en slik parade klarer å skape så mye uorden og nærmest panikk.

I Dagbladet ser man bilder av barn som er med på demonstasjoner mot homoparaden. Vet disse barna hva homofili egentlig er?

Hva er det som er så skremmende med homofili, som gjør at det fører til slike opptøyer? Er det en frykt for at man selv kan få slike følelser? Eller er det kun for å ha noen å rakke ned på?

I Norge er vi kommet så langt at en homoparade er ganske overflødig og nærmest unødvendig. Vi trenger den egentlig ikke. De aller fleste godtar homofile. Men i andre land er slike parader nødvendig. Det er nødvendig for å skape blest. For å gi beskjed om at hatet og uvitenheten fremdeles eksisterer.

4 tanker på “Homoparade i Beograd

  1. Jeg er redd det ikke står spesielt bra til med homofiles rettigheter i Øst Europa, Midt østen og Afrika. Mye skyldtes nok fordømmende religioner slik som Islam i midt østen og gammeltestamentlig kristendom i afrika.

  2. Hva med i USA da? Er ikke mye greit å vokse opp som homofil i USA (med noen unntak da). Hvem har vi å takke for det? Kristendommen i all hovedsak. De er utrolig konservative borte i statene og det får i noen tilfeller triste konsekvenser. Jeg snakker om selvmord blant unge homofile i USA.

  3. I USA er det ikke så enkelt nei. Heldigvis står en del kjente personer fram og sier sin mening, det er viktig. Der var det nylig en sak på grunn av at en del unge mennesker hadde begått selvmord, noe som antas å ha med at de ble mobbet fordi de var homofile.

    En del husker kanskje hvordan det var med Prop. 8? Eller hun lesbiske studenten som ikke fikk ta med seg kjæresten sin på ball. USA har en lang vei å gå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s