Homoeventyr i barnehagen

Nå vil regjeringen at barna i barnehagen skal få innblikk i det mangfoldet som er i samfunnet. Blant annet skal de få lære om homofili. Altså, ikke slikt som sex og sånt, som sikkert mange vil tenke på når homofili blir nevnt. Nei da, de skal få høre eventyr om prinser som heller vil gifte seg med en prins og ikke en prinsesse. Det er ikke mer innviklet enn det.

Dette er som musikk for mine ører. Dette er et viktig tiltak. Det er ikke bare homofili som skal skildres, men også kvinner som redder menn, eller konger som vil tilbringe tid samme med barna sine. Det er historier som skal vise barna hvordan samfunnet er. Vise at det finnes et mangfold.

Tiltak som dette er noe jeg selv har etterlyst. Det å få høre om Hans og Petter som gifter seg er viktig. Jeg har selv gått i barnehage og på skole, og jeg har aldri sett eller hørt historier som henviser til homofili. De eneste gangene homofili har blitt nevnt er i forbindelse med seksualundervisningen og ved samtale om SOS (seksuelt overførbare sykdommer) og HIV/Aids. Da er det ikke så lett å godta hvem man er, når det man er noe som blir nevnt i forbindelse med SOS og seksualundervisning. Ved å la homofili bli normalisert på lik linje med heterofili og f.eks. innvandrere, vil det ikke bli noe stor sak dersom Stine forteller sine venner at hun ikke er forelsket i Pål, men i Trine.

Homoeventyr i barnehagen, JA TAKK!

10 tanker på “Homoeventyr i barnehagen

 1. Er meg fullstendig ubegripelig at enkelte fortsatt har fordommer mot homofile. Godt hvis barnehager og skoler endelig kan gi litt positiv lærdom.

  Et veldig bra tiltak, håper bare det iverksettes 🙂

 2. At mange av motstanderene drar inn grove seksuelle scener er latterlig. Det er ikke snakk om erotiske noveller eller noe i den rettingen, uskyldige barnevennlige eventyr er noe helt annet enn det de prøver å få det til å virke som. Eventyra hørtes flotte ut. Har dessuten opprettet en facebookgruppe ettersom motstandsgruppa ble så stor. Ja til alternative eventyr i barnehager.

 3. For å si det sånn; hvis en prins får en prins i et eventyr dør slekta ut med de. Hvis dette er en kampsak, så har du ikke mye å drive med.

 4. Eivind

  Det virker ikke som du helt forstår. Dette handler om å gjøre homofili kjent, ikke at alle skal bli homofile, og således forårsake dramatiske fall i fødselsstatistikken. Det er en viktig kampsak, for å sikre at færre unge homofile må traske seg gjennom et helvete den dagen de føler seg mindreverdige og utenfor resten av samfunnets normalitetsbegreper. Nettopp fordi det eneste de hører om, som blir beskrevet som normalt, er det heterofile levesettet.

 5. Faktum er jo at hetrofili er normalen. Du kommer liksom ikke unna det. Du kan ha så gode intensjoner som bare det men homofili og jentene på Toten vil aldri bli mainstream. I stedenfor det håpløse prosjektet med eventyrene kan man kanskje heller jobbe med toleranse i barnehagen i større grad enn i dag.

 6. Eivind

  Heterofili er det vanligste, det er helt klart. Jeg har ingen som helst planer om å få homofili like vanlig som heterofili, det er ikke det dette handler om. Det handler om å gi barn og unge en innblikk i samfunnet, og hvordan samfunnet er. Da jeg selv gikk på skolen hadde man startet med å få inn utenlandske navn i lærebøkene, nettopp for å gjøre innvandring kjent. Det er det samme jeg ønsker med homofili. La det bli et kjent fenomen, slik at man på sikt kan bryte ned de fordommene som fremdeles eksisterer. Da må man starte med barna, da fordommer er noe som er lært.

  I lærebøkene i skolen er det eksempler som viser speiler samfunnet, blant annet regnestykker med Per og Kari som skal kjøpe hus, Per og Kari som skal handle mat, Per og Kari som skal låne penger, Per og Kari som skal på ferie. Man kan byttet ut noen få Per og Kari eksempler med Petter og Håkon, og Trine og Maria. Da får man enkelt og greit presentert homofili, uten at man sier noe særlig mer. Man gjør det kun mer vanlig, mer synlig.

  Men det er vel ingen som ser for seg, eller som ønsker, at homofili skal bli mainstream.

 7. Dette trodde jeg først var en spøk, men det er det ikke.
  Vi skal ikke bare gi ungene minoritetenes diktatoriske fremstilling av Norge (i dette tilfellet, vel og merke), vi skal utjevne forskjellene mellom menn og kvinner. Alt er naturlig og ingenting er unaturlig. Vel, nesten alt, og her kommer paradoksene inn:
  Pedofile kan kureres, ikke homofile. Det har vi bestemt.
  Og hvordan vil muslimske foreldre reagere på dette? Vi må jo imøtekomme de også. Vi har allerede innført religionsnøytral undervisning, men dette vil vel være et skritt fra muslimene!?
  Samfunnet vi lever i i dag, er delvis konstruert, og årlig legges det store pengesummer i å utjevne forskjellene mellom menn og kvinner. Helt unødvendig:

  http://no.wikipedia.org/wiki/Likel%C3%B8nn

  Det har i svært ny tid blitt en voldsom feminisering av samfunnet (menn, verdier, oppdragelse osv.) Bortsett fra i Forsvaret, er vel det helt i orden med myke menn. Vi har det så godt og trygt i Norge, at vi kan ta oss råd til å sette oss utopiske idealer. Jævlig greit egentlig.
  Ja, det er unaturlig, men det vil ikke skade oss i et land som er vedlikeholdes av sosialistene.
  Tenk på om vi ble satt tilbake noen tiår, ved for eksempel at oljen tar slutt, og hele det kunstige livsløpet til likelønnspotten, holdningskampanjene for transseksuelle og homofile blir kuttet, da pulsen av penger plutselig stanser opp? Eggdonasjoner til lesbiske? Glem det, vi får andre ting å konsentrere oss om.
  Da blir det etterhvert verre å holde på konstruerte idealer som vi koser oss med i dag. «Vi» er for øvrig Regjeringen og den lille minoriteten som vil opp og frem. Resten gir vel mer eller mindre faen, mens andre, som meg, vrir det seg litt i magen på,
  Det er ikke alltid like lett å holde en oppegående diskusjon med folk fra ytterste venstre.
  Det er heller ikke lett å opprettholde et samfunn på tvers av det som er naturlig, med mindre man har råd til å gjøre det.
  Vi er dyr (ja, biologisk sett er vi det), som har tilpasset oss naturen i løpet av flere tusen år. Bølgen som herjer litt over oss nå, kom på 70 tallet. Det er med andre ord en god del år til den klarer å bryte naturens orden.
  For ordens skyld bør jeg nevne at dyr ikke kan være homofile. De setter seg gjerne i respekt ved å jokke på hverandre (og leggene til mennesker) uten at det betyr noe seksuelt. Dyr som oppfattes som homofile av artsfeller, vil fryses ut (Dette er ikke mine ord, men ord fra en veterinær).
  Var faktis en Lorntzen-forsker som kom fram til det motsatte på Skavlan et par år tilbake, utrolig, men drit morsomt å høre på.
  Peter Stormare (svensk eksportskuespiller) kommenterer i forbifarten at siden det er forsket på dette, så har vi nordmenn noe jævlig med tid til overs.
  Vi er mange nivåer unna resten av dyreriket, selvsagt, vi har kommet mye lenger, men vår grunnleggende biologi kan ikke endres over natten.
  Hva med å starte tidligere med biologiundervisning i stedet?
  Slutter her, føler jeg har dekket mer enn intensjonen var, men sånn ble det nå. Planen vår å skrive i to minutter, men har faen blitt sittende her i tre kvarter nå.
  Over and out, dåsemikler;-)

 8. Det er ikke lenge siden jeg gikk på skolen. Jeg går der fortsatt. Men jeg savnet, og savner fremdeles, en normalisering av homofili i lærebøker og pensum. Som det sies, alle eksempler handler om Ola og Kari og Petter og Ingrid. Det trenger ikke være vanskeligere enn å la noen eksempler handle om Petter og Magnus og Synnøve og Fatima.

  Det ensete jeg husker å ha hørt om homofili på barnekolen var i naturfag og KRL i femte klasse. I naturfag handlet det om kjønnsykdommer i KRL gikk det omtrent slik: «Noen mennesker er homofile. Det betyr at de forelsker seg i mennesker av samme kjønn. Det er viktig å ikke mobbe dem, for de kan ikke noe for det, stakkars. De fleste foreldre blir veldig sinte og lei seg når de får vite at barna deres er homofile. Kristne mener at homofile kommer til helvete» Det var alt jeg visste om andre seksulle legninger enn heterofili. Jeg hadde ikke lyst til å være en stakkar, ikke til å gjøre foreldra mine triste og ikke til å komme til helvete. Så jeg brukte fire år på å prøve å overbevise meg selv om at det ikke gjald meg. Hvis eventyrene gjør at færre opplever det, og det tror jeg de vil, så ønsker jeg dem hjertelig velkommen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s