Lesbisk? Da får du ikke gå på skoleball.

I USA er det tradisjon at man går på skoleball. Det er et høydepunkt, og ganske mange gleder seg til den store begivenheten.

Constance McMillen er en 18 år gammel jente som hadde tenkt seg på skoleballet som, skulle være 2. april i år. I desember i fjor kontaktet hun rektoren på skolen og spurte om det var ok at hun tok med seg jentekjæresten sin på ballet. Hun fikk beskjed om at det ikke var lov. Hun kontaktet rektoren på nytt i januar, og spurte om hun kunne ha på seg en smoking på ballet. Det fikk hun heller ikke lov til.
De fikk beskjed om at de kunne komme på ballet, men de kunne ikke oppføre seg som et par. De fikk ikke engang lov til å holde hverandre i hendene. Og dersom de viste kjærtegn av noe slag, kom de nok til å bli kastet ut.

Nå har skolen valgt å avlyse hele ballet, og ødelegger dermed ikke bare for Constance og hennes kjæreste, men for alle de andre som også har gledet seg til denne store begivenheten. Dessverre har det ført til at en god del av medelevene har lagt skylden på Constance.

I går var Constance på The Ellen DeGeneres Show, og fikk fortalt sin historie. Og det er vel ingen tvil om at Ellen kan være med på å rette et enda større fokus på denne saken. Og kanskje det kan føre til at andre skoler ikke er så dumme at de vil lage egne regler for sine homofile elever. For dette handler om diskriminering på grunn av legning.

8 tanker på “Lesbisk? Da får du ikke gå på skoleball.

 1. Det er helt utrolig at det faktisk finnes mennesker som er så tette i hodet at de avlyset et helt skoleball fordi det er ei lespisk jente som vil ha med seg kjæresten sin på skoleballet… Den synes jeg er drøy! Jeg håper virkelig at de omgjør besluttningen sin, de diskriminerer og oppfordrer i bunn og grunn til diskriminering av homofile og lespiske…. har ikke flere ord…. 😮

 2. Jeg er faktisk sjokkert.. Går det an å ha slike holdninger i dag, eller enda verre får de virkelig lov til å gjøre det.. ja skolen, nekte lesbiske å møte på ball? Eller kanskje det er derfor de avlyser det, fordi de faktisk ikke kunne ha nektet dem å komme…

  Sjukt at vi faktisk ikke har kommet lenger…

 3. tøff jente!
  Håper medieoppslaget førte til at det ble skoleball likevel!
  Utrolig at det kan være så skummelt med to jenter som holder hender… eller at en rektor tror det vil være verdens undergang hvis en gutt har lyst til å komme på ball i kjole… kan tenke meg verre ting som kan skje!

 4. Ja, dette er en skikkelig tøff jente.

  Får virkelig håpe at det ordner seg for henne og for alle de andre på skolen, slik at de får god på skoleballet.

 5. Leste om saken, men hadde ikke sett det klippet fra The Ellen DeGeneres Show! Takk for at du linket til det.

  Hilsen Hanne 🙂

 6. Dette er jo ganske utrolig..! Eller kanskje ikke..på en «rar» måte: Det er noe veldig amerikansk over denne saken.. Uansett: Håper at det blir skoleball for alle sammen,-det skulle jo være en selvfølge! Godt at det finnes muligheter til å sette lyset på slik ignoranse og tåpeligheter. Jenta har sprett hun! 🙂

 7. Tilbaketråkk: Lager skoleball uten lesbisk elev | LESBOS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s