Sagen fikk ikke hoppe først. Skammelig!

Først ble det sagt at Anette Sagen skulle bli den første til å hoppe i den nye Holmenkollen. Det skulle skje i kveld. Men allerede i går satte den første hopperen utfor bakken, og det var ikke Sagen. Nei da, det var Bjørn Einar Romøern som fikk den æren. Fy faen så idiotisk! Hvorfor går man først ut med en stor nyhet, og sier at Sagen skal få være først, og så tillater man at mannlige hoppere får prøve bakken? Hva skjer? Vil man ikke at bakken skal bli historisk? Det ville ha vært første gang at det er en kvinne som innvier en slik bakke. Og Sagen har virkelig fortjent det.

Det som er så galt med dette er at det nettopp er Romøren som fikk hoppe først, selv om det bare var et \"prøvehopp\". Ikke fordi at han er av det mannlige kjønn, men fordi han var den andre kandidaten til å få hoppe først i Kollen. Sagen «vant» og skulle altså bli den første. Likevel klarer Romøren å bli den første. Prøvehoppere er greit nok det, men ikke at det da blir profilerte hoppere som Romøren.

Styrelederen i Kollenhopp, Roar Gaustad , sier at dette handler om sikkerthet. Ja vel, men hvorfor sender man ut Romøern først? Ville man ha sendt ut Sagen først for sikkerhetens skyld dersom rollene hadde vært byttet om? Jeg tror nok ikke det. Gaustad selv ville jo at Romøern skulle være først, og ja, nå fikk han det som han ville.

Det er vel noen gamle gubber som ikke vil at kvinner skal få være først, og som tviholder på sin manndom, ved at Romøern ble den første til å hoppe. Idioter! Og jeg er enig med far til Sagen: Drittsekker!

36 tanker på “Sagen fikk ikke hoppe først. Skammelig!

 1. Skammelig!!!
  HA det hadde vært skammelig å la Sagen hoppe før Romøren! Sagen har ingenting å vise til…..kvinnehopp? samme som mannilg synkronsvømming

 2. Helt forkastelig! Har mistet all respekt for de som hoppet. Så trangsynte og egoistiske trodde jeg ikke det var mulig å være, men vi lever jo i et JEG-samfunn.. Skuffende!

 3. Romøren er en dritt og bør utestenges for all fremtid for usportslig opptreden.
  Dette handler kun om å vis penis. Drittsekk!

  Hilsen mann.

 4. Syns det er greit om Romøren aldri blir tatt ut for å representere Norge igjen, men skulle han bli tatt ut håper jeg publikum piper mot han. At han sier ja til å delta på dette viser en egoisme som savner sidestykke. Syns alle som satte utfor bakken i går burde bli ekskludert fra hoppmiljøet – inkludert lederen.

 5. Hva fanken var vitsen med å blåse det så stort opp i media at hun skulle hoppe først når det kun var den offisielle første hopperen de mente? Idiotisk…

 6. Usedvanlig smålig og pinlig av Gaustad i Kollenhopp dette, og nesten enda mer pinlig at ikke Romøren selv så hvordan dette tar seg ut og takket nei til førstehoppet. At man har prøvehoppere, helt greit, men å bruke Romøren til dette gjør det plutselig til en symbolsak og et «kupp» av førstehoppet.

  Håper publikum i Kollen har vett til å pipe Romøren nedover hoppet når han hopper etter Sagen i kveld!

 7. både Romøren og roar gaustad viste hva de gjorde… romøren var gaustad´s førstevalg for å hoppe i kollen, rart de ikke trengte prøvehoppere foran romøren? og romøren? hva har han vist til som er så bra at han skulle ha vært først? skulle det ha vært en mann så har vi flere som er bedre valg en han. feige rotter spør …du meg… trur det blir lang tid føre jeg viser meg i skammens bakke…

 8. HVA har ei dame å gjøre først ut en ny hoppbakke? Dette var jo like nær en total tragedie. Heldigvis er det litt testosteron igjen i noen Norske mannfolk som ikke tillater likestillingen å kvele hele samfunnet.

 9. Ufattelig! Er det virkelig så sterke krefter mot at en kvinne hopper først!?! Dette var en gylden mulighet til å ta et steg i riktig retning, istedenfor har det gitt mer bensin i likestillingsdebatten. For en gedigen tabbe!!

 10. JA JA, DETTE BLE VEL SOM FORVENTET,JEG FØRST !!!! HVOR SPRENGT GÅR DET EGENTLIG ANN Å BLI BJØRN EINAR ROMØREN. GREIT AT DU TRENGER TRENING I ALL MASS,MEN DU KUNNE FUNNET EIN MINDRE BAKKE DA,FOR DU LANDER JO BARE PÅ KULEN ALIKAVELL DU. DRITTSEKK !!!!

 11. Det du ikke skjønner ST er at kvinnehopping er på vei inn. Om et par OL er det garantert en gren. At en kvinne hopper først vil være et signal til alle unge kvinnetalenter om at den nationale arenaen også er bygget for dem.

 12. Dette er super-pinlig for ledelsen i Oslo kommune, som er å betrakte som oppdragsgivere. En av dem ytret at Anette Sagen vant Internett-avstemminga så suverent at dersom hun hadde fått like mange stemmer ved kommunevalget så hadde hun fått 10 plasser i bystyret. Deretter kommer denne Gaustad-spretten og prøver å sette skapet der han mener det bør stå. Det blir interessant å se hvor «blodig» fortsettelsen blir.

 13. dette er til de som trur romøren r det beste valget… vel så eil kan dere ta…

  Bjørn Einar Romøren
  2005 satte han ny verdensrekord i skiflyging med 239 meter i Planica i Slovenia. Moren hans, Bente-Lill Romøren, er den eneste kvinnen i hoppkomitéen i Norges Skiforbund.

  Romøren har tre ganger vært med på å ta bronsemedaljer i laghopp, under VM 2003 i Val di Fiemme, VM 2005 i Oberstdorf og Vinter-OL 2006 i Torino. To ganger har han vært med på å vinne lagkonkurransen i VM i skiflyging – i 2004 og 2006.

  Per 28. november 2009 har Romøren åtte seire i verdenscupen:

  1. Bischofshofen (Østerrike) – 6. januar 2003
  2. Lahtis (Finland) – 7. mars 2004
  3. Kuopio (Finland) – 10. mars 2004
  4. Planica (Slovenia) – 20. mars 2005
  5. Sapporo (Japan) – 21. januar 2006
  6. Planica (Slovenia) – 18. mars 2006
  7. Willingen (Tyskland) – 17. februar 2008
  8. Kuusamo (Finland) – 28. november 2009

  Anette sagen
  * Bronse, normalbakke under Verdensmesterskapet i Liberec, 2009
  * Vinner av FIS Ladies Grand Prix (tilsvarer Hoppuka for menn) 2003, 2004, 2006 og 2008
  * Vinner av Continental Cup Ladies (tilsvarer Verdenscupen for menn) sesongene 2004 til 2009
  * 42 enkeltseire i Continental Cup Ladies (pr. desember 2009)
  * Norgesmester 8 ganger
  * 5. mars 2004 hoppet Sagen 174,5 meter – det lengste en norsk kvinne har hoppet på ski

 14. og en ting til…. gjett hvem som nå ler høyest på den andre siden av grensen????? jeg bare spør hvor idiotisk man kan bli?

 15. Jeg er sjokkert!Dette kommer garantert til å bli diskutert i det vide og det brede.At en «kvalifisert» MANNLIG prøvehopper med «erfaring» skulle hoppe før Anette Sagen er LATTERLIG og ren sludder.De høye herrer i hoppmiljøet har spyttet i motvind og visste nok meget godt at sagen er mer enn kvalifisert til å hoppe i denne bakken.Dette var skuffende!!!

 16. det er to ting som er skammelig i denne saken. for det første den unødvendig politisk korrekte tankegangen som førte til at en i praksis ikke-merittert hopper skulle få æren av å åpne nasjonalanlegget basert på kjønn og ikke sportslige prestasjoner.

  for det andre – når avgjørelsen først er tatt, og publisert så høylytt som den ble, så skulle de stått på den. ingen hoppere utfor Nye Holmenkollen før Sagen.

  men den første og den største skampletten var altså å sette noen av verdens aller beste hoppere bak Sagen bare fordi hun er kvinne.

 17. Svensk, och ler, har bott i Norge i 30 år och føljer gott med, detta hade jag førvæntat mej, detta ær typiskt før ledare som inte slæpper till kvinnor.Stackars Sagen, detta hade hon førtjent eftyer trångsynhet i OL komiten som agerar som Gaustad.Romøren skulle hålla sig før god før att ødelægga før Anette.

 18. Tydelig at Romøren er en hasbeen, og ikke er noe verd i hoppsammenheng lengre. Hvorfor skulle de ellers sende ham utfor? De lar da ikke en potensiell medaljekandidat drive med testing? Han er nok over dato, stakkar.

  Uansett, han burde reparere sine sosiale antenner – dette er bare trist.

 19. Romøren burde forstått hva dette innebar.
  Men det er Roar Gaustad som er den store drittsekken her. Han er leder for Kollenhopp og viser en så nedverdigende holdning til damehopp at han burde drites ut til «den store gullmedalje» for sin måte å vise sitt lederskap.

  Her har dere lov til å snakke om hersketeknikk jenter.

 20. Ja dette var skuffende men dei gamle gubbene hater jenter i hoppbakken.Romøren har vist klippekort selv om han ikkje har fått til noen verdens ting i vinterHåper ho ikkje hopper og forlater dette i protest.

 21. Hei Pisten,
  Jeg hadde vært enig i dine uttalelser hvis det hadde vært i en litt annen setting, for det skjer ofte nok det du skisserer her.
  Men nå er det faktisk ikke en ikke-merittert hopper som skulle få æren.
  Anette Sagen er den ubestridte ener innen damehopping og det ville vært og er vel meningen at hennes hopp skulle være en ære til og å fremme nettopp damehoppingen.

  Roar Gaustad er drittsekken.

 22. Annette er 10 ganger bedre en syta Romøren Hva har han gjort i vinter???????? Ein ser jo hva Roar Gaustad synest om jentehoppere.

 23. Det er ikkje til å ta feil av.vi vet da at Romøren kommer fra Hosle i Bærum å da kan dei vel ikkje gå uten om han for der bor fiffen.

 24. Petter

  Det stemmer ikke. Det er mange som gidder å se på jenter som spiller fotball og jenter som hopper på ski. Det jeg tror du forsøker å få frem, er at det ikke er like mange som ser på jentefotball/jentehopping, som det er som ser på gutter som spiller fotballe/hopper på ski.

  Jeg selv ser ikke på gutter som spiller fotball, rett og slett fordi de er dritdålige, primadonnaer og ganske så keitete. Spesielt de norske.

 25. Anette Sagen blir jo den første kvinnen til å hoppe, så skjønner ikke helt hva alt dette oppstyret kommer av? Og hun skal være glad, for Romøren er den som har jobbet hardt for å komme dit han er i dag, han er en av de beste hopperne i verden faktisk. Det er han som burde ha hoppet først i bakken i kveld. Jeg synes hele saken er overdreven og viser hvor voldsomt feminister (miss-)bruker media for å vise sitt hat og forakt for mannen. Likestillingen er gått for langt.

  Og, øh? Primadonnaer på banen? Gutter spiller fotball så blodet spruter og bein og lemmer brekker. Jenter spiller fotball helt til en negl eller en hårfrisyre ryker. Er det rart det er så få som gidder å se på jentefotball da? Jentefotallen er veldig defensiv, jenter tør veldig lite, sjelden kroppskontakt. Gutter er langt mye tøffere. Derfor er det også morsommere å se på.

 26. Anonym
  Oppstyret kommer av at det ble sagt at Sagen skulle bli den første hopperen. Den andre kandidaten var Romøern. Likevel velger man altså å la Romøern bli den første, men da skjuler man det ved å la han bli prøvehopper. For det andre ville styrelederen i Kollenhopp at den første hopperen skulle være Romøren, og han fikk det som han ville. Dersom det hadde vært en annen prøvehopper, og ikke profilert en som Romøeren, så hadde det ikke vært noe oppstyr.

  Ja, det finnes ganske mange primadonnaer på fotballbanen. Noen spiller fotball så blodet spruter, andre legger seg ned bare noen er borti de. Noen er mer opptatt av at håret er på plass og at de ser bra ut. Det er det inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha sett guttefotball de siste 10 årene. Det var bedre før. Jentefotballen har utviklet seg stort de siste 30 årene, og forhåpentligvis vil ikke de bli like opptatt av å se ut som queens og oppføre seg som primadonnaer på banen som sine rike fotballbrødre.

  Legger til at dette selvsagt ikke gjelder alle.

 27. Nå har rennleder Torgeir Nordby gått ut og «tatt på seg ansvaret» for det som har skjedd, mens det har blitt påfallende stille fra styreleder Gaustad, som i formiddag var veldig ivrig til å forsvare det som har skjedd. Tror han at dette kommer til å gå over dersom han bare sitter stille nok? Hvor enfoldig går det an å bli? Sorry, Gaustad, men det er _ditt_ hode som ligger på fatet…

 28. Romøren hoppet 112 meter, Anette nesten ti meter kortere. Ikke klarte hun telemarksnedslag, ikke var det pent å se på. Nei, en mann hoppet først og lengst i bakken. Det er slik jeg vil huske det for evig og all tid. Synd Romøren ikke hoppet igjen i kveld, for han hadde utklasset den lille jenta så til de grader.
  Jeg synes feminismen er gått for langt. Det finnes enkelte ting kvinner bare ikke kan langt på så nær så godt som menn, skiflyving er en av dem, fotball er en annen. Det er bare sånn, det ligger i genene. Ikke noe man får gjort noe med.

 29. Vel, til å være et førstehopp i en ny bakke var det da ikke så værst. Men det viktigste med dette hoppet var ikke stilen eller lengden, det var det at det var det første hoppet i Kollen. Dessverre var det Romøeren som selv bestemte seg for å bli først ned bakken.

  Det er vel ingen som mener at man skal sammenlikne kvinnehoppere og herrehoppere. Dette handler om at jenter og kvinner skal få lov til gjøre de samme tingene som gutter og menn. Skihopping er én av disse tingene.

  Vil bare få opplyse deg om at det ikke er skiflyvning, men skiHOPPING. Skiflyvningen finner ikke sted i Holmenkollen, skal man drive med slikt i Norge må man dra til Vikersundbakken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s