Rasisme? Selvfølgelig er det rasisme!

Ambulansesaken. Denne gangen en ny en. Vi husker alle sammen den andre, den som aldri tok slutt. Vel, nå er det tydeligvis på tide med en ny en.

En sikkert fortvilet og redd familie ringer AMK og ber om hjelp. Alt vel så langt, så bra. Familien ringer for et familiemedlem som er alvorlig syk, muligens allerede død? Men i stedet for å forklare hva som skjer, så hetser man AMK-sentralen og kommer med trusler, drapstrusler og mange ufine bemerkninger. Slikt er ikke særlig lurt. AMK vil selvsagt ikke sende sine folk inn i et hus hvor det kommer drapstrusler, og ber om assistanse fra politiet. Politiet kommer, får litt mer overblikk og kontroll over situasjonen, og ambulansepersonellet kan endelig få lov til å gjøre jobben sin. Dessverre er det da for sent for den syke personen.

Samme dag kom det beskyldinger mot AMK og politiet. Og nå i kveld hørte jeg at det kom beskyldinger om rasisme. Hvorfor det? Er det virkelig rasistisk av AMK å be om assistanse fra politiet når de mottar drapstrusler? Familien sa også at det var AMK/politiet sin feil av damen døde. Ikke kall meg rasist, men jeg mener nå at skylden er familiens. Hadde de ikke komt med drapstrusler ville i alle fall AMK ha kommet på et tidligere tidspunkt, og kanskje hadde det vært tid til å redde kvinnen.

Jeg begynner å bli lei av å høre ikke etniske nordmenn som hyler ut om rasisme i tide og utide. Det jo skremmende å føle at man skal bli kalt rasist fordi man gjøre noe som kan bli oppfattet som galt hos en utlending. Ikke minst fordi man fort risikerer å bli stemplet som en, og det er et stempel som blir vanskelig å fjerne.

4 tanker på “Rasisme? Selvfølgelig er det rasisme!

 1. Slik har det desverre vært lenge… Det virker som mange misser det faktum at dette hadde ingenting med husfarge eller om hvorvidt familien var utenlandsk eller ikke, det hadde med å gjøre at de fikk drapstrusler! Hadde truslene kommet fra en etnisk norsk familie hadde man handlet på nøyaktig samme måte, men det ville neppe blitt slått opp så stort! Begynner å bli lei selv, neste gang noen beskylder meg for å være rasist fordi jeg nekter noen noe, så skal jeg bare si ja!

 2. Nå er det vel ikke bevist enda, at de kom med drapstrusler. Det er noe som media har bestemt seg for, derfor så tror alle det.

  Jeg tror at andre kulturer enn den norska kan ha helt andre måter å oppføre seg på når noe så tragisk som en slik hendelse skjer. Andre kan være mye mer høyrøsta, hyle og skrike, og høres ut som en stor gjeng med opphissa og sinte mennesker. Mulig at noen har oppfatta noe slikt som trusler? Ja, det tror jeg faktisk.

  På min arbeidsplass jobber det veldig mange fremmedkulturelle, men også etnisk norske. (En produksjonsfabrikk). I fjor sommer skjedde det en veldig nifs og skremmende arbeidsulykke. Og hva skjer? Jo, de fremmedkulturelle hyler og skriker og blir noe utrolig hysteriske. Løper rundt, står i veien for dem som kommer til for å hjelpe den skadde (den skadde stod fastklemt i en stor maskin). Vi som kom og skulle hjelpe så med en gang at den store gruppen av fremmedkulturelle personer var vi nødt til å fjerne umiddelbart fra skadestedet, og det var faktisk ganske vanskelig. Jeg har aldri nensinne sett slik oppførsel, totalt forskjellig fra den etniske norske. Hadde jeg ikke kjent dem ville jeg blitt redd. Men det var deres måte å reagere på – en reaksjon som var så forskjellig fra den vi er vant til som natt og dag.

  Dette tror jeg kanskje kan ha en likhet med «ambulansesaken». Jeg vet det selvfølgelig ikke, men inntil noe annet er bevist – så velger jeg å tro det.

  Altså, jeg tror ikke at ambulansefolka er rasistiske, men de forstod ikke reaksjonene på familien til den rammede. For i Norge så gjør vi ikke slik, ikke oss etnisk norske.

 3. Mener at det var familiens advokat som sa noe om at det ble sagt noe som kunne tolkes som drpastrusler. Om det stemmer eller ikke, er det vel kun de involverte som kan si sikkert.

  Kulturelle forskjeller har nok som du sier, mye å si. Og det kan vi alle forstå. Dessverre er det for ofte (synes i alle fall jeg) at rasismekortet blir trukket frem. Akkurat som om det er en krig mellom oss rosa og de mørke.

 4. En meget uheldig utvikling, det der. Rasismekortet dras fram når det gjelder etniske nordmenn i tide og helst i utide. Og det har en frapperende effekt når det gjelder å stoppe kjeften på folk, få dem fra å si sin ærlige mening. Selv om den er aldri så fornuftig. Og det siste er at den tyrkiske utenriksministeren også har kommet på banen. Rasisme? Ja, du nevner det selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s