Lyst til å hjelpe? Da kan du gi blod.

I disse dager er det blodmangel hos mange av sykehusene rundt om i landet. Siden en del av de som allerede har meldt seg som blodgivere har vært slått ut av svineinfluensaen, trenger man nå nye givere. Og det kan bli nettopp deg!

Det er ikke så mye som skal til før ditt blod kan gi hjelp til en person som sårt trenger det. Det første du gjør er å kontakte din nærmeste blodbank, og den finner du ved å klikke her
På den siden finner man også informasjon om alt som har med blodgiving å gjøre.

Selv har jeg vært blodgiver i en del år, og synes det er flott at jeg kan bidra med å hjelpe andre. De gangene jeg har gitt blod har jeg aldri opplevd at det har gjort vondt, eller at det har vært ubehagelig. Det hele er over på noen strakser. Selve tappingen tar ca. 10 minutter. Og så er det selvsagt koselig å få en litt gave som takk. Og kanskje en dag er det jeg selv som trenger blod, og da håper jeg at det er noen andre som har gitt av sitt blod, slik at også jeg kan få hjelp.

Jeg vil herved be dere alle om å vurdere å bli blodgivere, og dersom dere allerede er blodgivere så håper jeg at dere oppforderer andre til å bli det.

7 tanker på “Lyst til å hjelpe? Da kan du gi blod.

 1. Har dessverre malaria liggende latent, så jeg tror ikke de er så veldig interessert i mitt blod.

  Hadde jeg ikke vært i den situasjonen skulle jeg gjerne litt med jevne mellomrom.

  På jobben har vi flere som regelmessig gir blod.

 2. Ga blod første gang i militæret i 1984, og har da faktisk et lite 25-års jubileum i disse dager?

  Jeg har alltid tappet meg noenlunde etter frekvensen (ca. 4 ganger pr. år), men sist gang nå i høst takket jeg ja til et tilbud om å gi blod to ganger pr. år.

  Da vil de lense blodgiveren for en moderne halvliter (0,4 l) som vanlig, men i stedet for pose så går det inn i en sentrifuge. Der sentrifugeres «godsakene» ut og så «pumpes» plasmaen/væsken tilbake til kroppen. Deretter gjentas samme prosedyre èn gang til.

  Har forstått det slik at de da får ut dobbel mengde av de delene av blodet som de trenger mest, og at det er lengre holdbarhet på stoffet.

  Dessuten er det enklere å få en blodgiver til å stille to ganger på ett år enn fire og blodbankene får derved mer blod til rådighet.

  Håper det kan gjøre tilgangen litt større.

  Ellers støtter jeg oppfordringen din fullt ut. Reklamerer for blodgivning til andre så ofte som mulig jeg også.

 3. Blodgiving er kjempeviktig, det mener jeg også. Har vært blodgiver i flere år, men etter hvert ble det mer og mer tungvint. Det ble så utrolig nøye at man ikke hadde et eneste lite rift i huden noen plass – og det har jeg nesten alltid. Flåttbitt har jeg jo og gjennom sommeren, så da var det umulig å være giver lengre. Synd, men de er jo kjempenøye.

 4. Viktig oppfordring!
  Jeg er selv blodgiver, har vært det i 5 – 6 år. Av og til gir jeg blodplater, som har kortere holdbarhet enn vanlig blod og som man bl.a. gir til kreftpasienter. Jeg synes det er hyggelig å kunne hjelpe andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s