Det er ikke homofile sin skyld at HIV/Aids finnes.

I følge sokneprest Helge Hartberg er det homofile som er skyld i at HIV/Aids finnes. Hartberg sa blant annet dette: «Jeg sa at hvis de homofile hadde tatt det bibelen lærer oss om seksualliv på alvor, så ville det betydd at de hadde holdt seg unna et homoseksuelt forhold. Siden vi vet at hiv og aids oppsto i det homofile miljøet, så kunne det altså vært unngått ved å følge bibelen.»

Ut fra det Hartberg har uttalt virker det på meg som om han vet fint lite om hvordan HIV smitter, og ikke minst opphavet til HIV. Ja, HIV utviklet seg fort i de homofile miljøet i USA. Dessverre ble ikke dette tatt på alvor, verken av helsemyndighetene eller de homofile. Man visste ikke først hva dette var for noe, ei heller var man helt 100 % sikker på hvordan det smittet. Noen år senere ble man klar over mer og fikk ut informasjon til de fleste.

HIV er et virus som kan utvikle seg til sykdommen Aids. HIV smitter gjennom blod og sæd. Etter det jeg vet er blod og sæd noe både heterofile og homofile kan komme i kontakt med. Derfor skal man ikke som denne soknepresten kun laste de homofile for utviklingen av HIV/Aids. Hadde alle mennesker «levd etter Bibelen», og ikke minst brukt prevensjonsmiddelet KONDOM, så ville nok smitteantallet vært noe mindre. Paven fraråder bruk av kondom, noe som selvsagt ikke er bra med tanke på sykdommer som Aids, så man kan jo si at Paven har noe av skylden for utviklingen av HIV/Aids.

Jeg føler for å opplyse soknepresten og andre som måtte dele hans syn, at det er ikke slik at alle homofile forhold fører til smitte av HIV. Faktisk er f.eks mine medsøstre (de lesbiske) minst i faresonene for å få HIV. Homofile menn som utfører analsex er de som er mest utsatt. Det samme med heterofile menn som driver med analsex med kvinner. Årsaken er enkel, høy konsentrasjon av HIV-viruset i sæd, samt blodårer som sprikker lett. Ingen god kombinasjon altså.

Et heterofilt forhold utelukker på ingen måte utviklingen av HIV/Aids, slik jeg får inntrykk av at sokneprest Hartberg mener. Folk kan få HIV uten å ha hatt sex. Mener å huske at den første gutten i Norge som fikk HIV fikk det gjennom blodoverføring, altså ikke gjennom homsesex.

Ser nå at soknepresten beklager sine uttalelser. Den beklagelsen har jeg ingen tro på at han mener. Men det er nå så. Uansett er det trist å se at folk i Norge enda tror at det er utelukkende de homofile sin feil at det er HIV/Aids i verden. Er man like dumme som de som tror at sex med småjenter helbreder HIV-smitte?

Nå lurer jeg virkelig på hva det neste er som vi homofile skal få skylden for. Er det svineinfluensaen man skla forklare som guds vrede mot homofile? Eller er det alle dem som kjører seg ihjel, eller hva med dem som starter kriger, eller orkaner, flom og skogbranner.

Det er ikke homofile sin skyld at HIV/Aids finnes. Om man skal fordele skyld så er det til de som ikke evner å beskytte seg når de har sex, og det er et fett om de er rævpulere eller fittepulere. Det er dem som deler nåler med andre osv. Så er det sagt!

6 tanker på “Det er ikke homofile sin skyld at HIV/Aids finnes.

  1. Jarl
    Et forsøk på å være morsom ser jeg.
    De fleste som smittes av HIV er fremdeles de heterofile. Og verst er det blant menn som knuller rundt på kvinner og barn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s