Aborter må forebygges.

På verdidebatt.no skriver Dagfinn Høybråten at aborttallene har økt med 5,8 %, og at det i 2008 var 16054 aborter her til lands. KrF vil derfor satse konkret på disse punktene:

 • Grunnlovslag om rett til liv.
 • Fremme forslag om å øke forskningen på årsaker til abort.
 • Øke engangsstøtten til kvinner uten rett på lønnet permisjon med 100.000,- til 133.000,-
 • Øke støtten til Amathea, slik at de igjen kan bli et landsdekkende tilbud.

Jeg kan si meg enig i mye av det som Høybråten kommer med. Allerede nå vet man vel en del om hvorfor kvinner velger å ta abort, men forskning kan nok finne klarere svar. Rådgivning til gravide er viktig. Alle gravide bør ha et reelt tilbud om samtaler og rådgivning, slik at de får svar på alle de spørsmål de måtte ha. I motsetning til Høybråten vil jeg beholde abortloven. Men jeg kan godt tenke meg at det blir endringer på den. Et kjapt forslag er f.eks. det at man har regler for hvor mange aborter en kvinne kan få, slik at man forebygger misbruk av aborter.

Allerede nå bør man rette et mye større fokus på bruk av kondom og annen prevensjon, og mye bedre info på ungdomsskolen/videregående om konsekvensene av sex. Kanskje sex ikke er så kult lenger dersom man som 16 åring får vite hvor mye man muligens kan gå glipp av, ved å få ansvar for et barn. Og ikke minst bør man få info om abort, og at dette ikke er et prevensjonsmiddel, men noe som for mange er ubehagelig å gjennomgå.

3 tanker på “Aborter må forebygges.

 1. Må si meg enig!
  Abort er vel noe av det verste jeg hører om, fruen ungikk en med et nødskrik (ho var fosteret).

  Men i en del situasjoner virker det helt håpløst å få barn, og da tror jeg krf er inne på noe:
  hjelpe økonomisk,
  bedre veiledning og forebyggende arbeid,
  og finne ut hvorfor kvinner tar abort.

  Jeg kunne godt tenkt meg abortforbud(med mulighet for unntak), men det aller beste var om ingen lengre hadde noen grunn til å ta abort.

 2. Mange velger å ta abort rett og slett fordi likestilling fortsatt er fraværende på svært mange områder i dette landet.

  Regler for hvor mange aborter en kvinne kan ta? En kvinne må da for f… ha total råderett over sin egen kropp og sitt eget liv..dette høres ut som et guffs fra fortiden. Hvor mange kvinner tror du «misbruker» aborter egentlig? Og hva legger du i det?

 3. audreyhorn

  Ved misbruk av aborter mener jeg dem som bruker abort aktivt som prevensjon. Det er ikke mange av dem, men man bør få et system på det, slik at en kvinne ikke kan ta 5 aborter på grunnlag av at barn ikke passer nå. Visse unntak vil det selvsagt være, og det skal det være. Jeg mener det bør være en regel som sier at en kvinne kun kan ta x-antallk aborter + evnentuelle flere på grunn av f.eks. sykdom, voldtekt og andre medisinske grunner.

  Det finnes gode prevensjonsmidler som er tilgjengelige til stort sett hele befolkningen, derfor burde det i utgangspunktet ikke være så stort problem for de fleste med en noe strengere abortlov.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s