Er du HOMO?

Eller hetero? Eller kanskje bifil? Kryss av her!

Hva er det som skjer? Hvorfor vil kunnskapsministeren at man skal kartlegge hvilken legning elevene har? Hva godt kan det komme ut av det?

Jeg har brukt noen timer på å fordøye denne nyheten og forsøkt å tenke meg til hvorfor dette i det hele tatt er et forslag. Jeg har forsøkt å finne noe positivt med det, men det klarer jeg ikke. Det vil bare skape til mer frykt for å skille seg ut, mer frykt for å ikke være sånn som de andre. Nesten som karakterer dette: ”Hva fikk du på prøven? Bare 4?"

Det er heller andre ting man kunne ha kartlagt i skolen, f.eks. lærernes evne til å gjøre en god jobb. Mobbing. Psykisk helse. Fysisk helse. Masse å ta tak i Mr. Kunnskapsminister!

12 tanker på “Er du HOMO?

  1. det saken gjelder er vel å kartlegge mobbing og årsaken til mobbing.det er slik jeg forstår det.
    min mening, basert på min utdannelseserfaring,er at skal man få kunnskap må man ha data.hvis man ikke har data så vet man ikke om det eksisterer et problem,man vet ikke hva man skal gjøre om man finner ut at det eksisterer et problem.

  2. Karlegge mobbing ved å ha kjennskap til noe så privat som legning? Hvro mange elever på ungdomsskolen f.eks. er det som er helt sikre på hvilken legning de har? Jeg er sikker på at dette vil føre de få som er homofile lenger inn i skapet ved å gjøre det slik.

  3. Bolken er vel med for å se ting i sammenheng. Tenk om f.eks homofile oftere blir mobbet, hadde det vært dumt å ha statistikk på det?

    Jeg ser ikke noe galt i det så lenge alt er anonymt.

  4. Jeg tviler på at dette er måten å få en slik oversikt på. Da må man heller ta stikkprøver, ikke kartlegge alle elvene, det blir en slags overvåkning. Hva skulle det neste bli?

  5. Hvorfor ikke? Man klarer da fint å kartlegge at folk blir mobbet. Det er ingen stor hemmelighet. At det er udugelige lærere i skolen er heller ingen hemmelighet. Kunnskapsministeren burde da være opptatt slike viktige saker som dette, og la elevene få ha noe privatliv igjen.

    Ser for meg elever som må troppe opp hos helsesøster, veie seg, måle høyden, få et par sprøyter, for så å bli spurt om de er homo eller hetero og om de er kristne eller muslimer. Latterlig er det!

  6. Tror nok denna minister’n prøver å «normalisere» homo-legningen… men jeg er enig med deg, at om det hadde vært at de spurte meg på ungdomskolen hadde jeg selvfølgelig svart at jeg er hetro!!! For det å være homo er ikke normalt i alle hjem, og ja derfor MÅ noen være i skapet for å ikke fuck’e opp familien (livet sitt)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s