Småbarna fikk lære om homofili i dag

I dag holdt jeg foredraget mitt om homofili til en skoleklasse. Jeg hadde på forhånd lagt et foredrag, hvor jeg fortalte litt generelt om homofili, hva det er osv. Jeg fortalte også litt om meg selv, hvordan jeg fant ut at jeg er den jeg er, hvordan jeg fortalte det til venner, familie og opplevelser knyttet til det. Etter det fikk elevene mulighet til å stille spørsmål, og mange ble det:)

Hvorfor blir man homofile?

Er ikke homofili litt ekkelt da?

Hvordan har to jenter/to gutter sex?

Skulle du ønske at du var heterofil?

Hvordan vet man at man er homofil?

Har alle homser Aids?

Kan man få barn når man er homofil?

Blir mange homofile mobbet?

Herlig at de hadde mange spørsmål, for det viser at dette er et interessant tema. Håper at jeg fikk svart på det meste av det de lurte på og at jeg fikk anledning til å bryte ned noen fordommer.

Et klapp på skuldra til meg selv;)

18 tanker på “Småbarna fikk lære om homofili i dag

 1. Tommel og kjempeklem fra meg:))
  Du har vært superflink, you go girl!!
  Flott at de stilte masse spørsmål, det tyder på at du hadde dem i din hule hånd. Kjempebra:))

 2. Så bra at du stiller opp i skolene. Mye trasig unngås, både for de som etterhvert finner ut at de er homofile, og for deres syn på andres seksuelle legning, hvis de får skikkelige svar tidligst mulig. Tommel!

 3. Hei Lesbos. Litt utenom innlegget ditt, men… Nå har jeg sittet og lest i bloggen din nesten en time. Har lest litt hos deg før, og lagt merke til deg som kommentator.

  Har lest alle innlegg fra januar og frem til nå for å se om dine foreldre har kommet til sans og samling. Kan dessverre se ut til at de ikke har det.

  Jeg klarer ikke å forstå foreldrene dine. Har selv to barn. Og hvis en av dem – eller begge for den saks skyld – hadde kommet og fortalt meg at de var homofile, så ja, hva så? Drømmen om barnebarn kan bli vanskelig å få oppfylt. Eller ikke – nå er det så mange måter å få barn på:-)

  Synes du er en tøff ung dame. Håper du fortsatt har støtte fra søsteren din og onkel med tante. Og håper inderlig at dine foreldre forstår hva de går glipp av ved å slå hånden av deg.

  Vil bare ønske deg lykke til – og godt at du har en kjæreste! Det er deg vel unt.

 4. Jepp, viktig å stille opp for ungdommen, slik at de kan stille spørsmål og ikke minst få svar på det som de lurer på:)

  Takker for tommelen:)

 5. Hei!

  Har ikke noe kontakt med mine foreldre. Har hørt ting fra andre i familien at de ikke vil snakke om meg, så da får de bare seile sin egen sjø. Jeg har det bra, og angrer ikke på at jeg fortalte dem at jeg er lesbisk.

  Flott å se at du som forelder har et sånt flott syn på saken. Det viser at samfunnet virkelig er på rett vei!

  Tusen takk:) Ha en god kveld!

 6. Hvor gamle var de? ^^

  Jeg har egentlig gått på «kurs» for å gjøre det her jeg og. Men jeg tør ikke. Men det er ikke så farlig, jeg syntes et er veldig bra at noen gjør det! Du fortjener masse ros 😀

 7. De går i 9. klasse.

  Få med deg noen andre, så kan dere være flere som forteller om dette:) Viktig at det er noen som vil fortelle om dette til ungdommen.

 8. Heeeeyh, flottings! Helt glimmers. Håper også at ungene på et vis fikk forståelse for at de ikke skal være dommere over andre… Har selv en homofil bror og var hans eneste støtte fra han erkjente det i midten av tenårene, og til han fant motet til å fortelle det til foreldrene våre. Det ble en runde med tårer, spørsmål og «føle-seg-fram» men den dag i dag godtar alle i familien at min bror er den han er – våre foreldre godtok det fra da de fikk vite det, men at spørsmålene kommer er ikke til å unngå.

  Lurer på åssen bibelen ville ha blitt hvis vi begynte å skrive den i dag, og ikke for x antall 2000ognoen år siden… Kunne vært interessant å se
  😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s