Barn og unge skal lære om homofili!

Hva trenger de å vite om homofili?

Det er noen i dette landet som mener at barn og unge ikke skal få undervisning i homofili, de må ikke få vite at det er naturlig osv. Man skal kun lære om mann og kvinne og barn.

Men, hva trenger barn og unge å vite om homofili?

Jeg tenker umiddelbart at det viktigste er at de lærer at det ikke skal være farlig å prate om homofili. Det er ikke farlig, unaturlig eller sykt å være homofil. Det er viktig at de får vite at hvem som helst kan være homofile.

Det vil være viktig for dem å vite noe om kjente homofile, ikke bare om folk som Jan Thomas og Homsepatruljen, som gir et veldig steriotypt bilde på hva det vil si å være homofil.

De må få vite at det er normalt å skulle oppleve å bli forelsket i en av samme kjønn. Det skal ikke bli sett på som noe ekkelt noe.

 

Enig folkens?

34 tanker på “Barn og unge skal lære om homofili!

 1. Og de trenger kanskje også å få vite at dette er medfødt, og at det ikke går an å bli «helbredet»?? M.a.o. ingen sykdom!
  Altså, dette er ikke noe det bare går an å bestemme seg for å bli/ikke bli??

 2. De/vi trenger å vite at alle er helt vanlige mennesker, med vanlige følelser, tanker og behov. Vi fortjener alle respekt, uansett hudfarge, homo, hetro, hvilken bil vi foretrekker, ansiktstrekk, klær, musikksmak osv. Vi er mennesker, selv om ikke alle liker de samme tingene. Det er ikke verre enn det, og respekt er et nøkkelord tenker jeg.

  Forresten, lykke til og gratulerer med oppdraget. Kunne godt tenkt meg å være der, så kunne jeg sittet og nikke anerkjennende til deg 🙂

 3. Respekt er så absolutt et nøkkelord.

  Skal notere ned dette og ta det med i foredraget:) Takk for gode tips…dette kommer godt med!

  Skal skrive litt om foredraget og hvordan det gikk når jeg har holdt det:)

 4. Høyst enig. Alle burde få vite at homofili er en medfødt biologisk defekt hos dyr og mennesker, akkurat som (sannsynligvis) pedofili er og menn som blir født uten mulighet til å få orgasme osv.

  Helt naturlig!

 5. Jeg er enig. Jeg mener også at homofili sexualitet burde være et tema på barneskolen. Det er der steriotypen og skjelsordet «homse» starter å brukes. Det er alt for mange som ikke fatter før i voksen alder at homofile ikke er «farlige»

 6. #8.5
  Sorry lesbo, måtte nesten bare!:P Jeg er selvfølgelig helt enig med deg, skulle bare mangle. Formange, spesielt blant den eldre generasjonen har ingen innsikt og/eller forståelse for homofili, noe som kan skyldes mangel på undervisning ang. dette.

 7. Ja, det er enda bedre. Lære det tidlig, slik at barna vokser opp med en toleranse for at folk kan være litt ulike, og at det er greit.

 8. Er jo greit å kunne si noe om hvorfor…

  Greit nok at du er mot homofili, greit nok at nazister er mot jøder, at KKK er mot svarte osv, men hva er din grunn?

  Og hva er grunnen til at barn og unge ikke skal få lære om homofili?

  For jeg regner med at du har noen grunner…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s