50 tanker på “Greit å drikke alkohol i nærheten av barna?

 1. jeg er vokst opp med en god del alkohol rundt meg, ikke akkurat på alkoholikernivå, men som barn var jeg på en del happenings med mange fulle voksne, men mamma var aldri beruset.

  Jeg kan ikke si jeg har hatt noe vondt av det.

 2. Det kommer ann på mengde ja. Barn skal ikke være med voksne på fest, men om mor og far drikker vin eller noe i nørheten av barna hjemme, tror jeg ikke de tar noen skade av!

 3. De fleste klarer nok å kose seg med én øl/ett vinglass f.eks. til maten. Det ser jeg ikke noe galt med. Det er forskjell på et glass og fylledrikke.

 4. Fordi om om eller far i huset tar se et glass så tror jeg ikke at noen barn tar skade av det. Men mer eller mindre tydelig berusede foreldre trenger ikke å være noe heldig.

 5. I svært mange land, litt lenger sør i Europa, vil dette spørsmålet knapt bli forstått, fordi vin er en del av måltidet og fordi barna ofte er med ut på restaurant om kveldene.

  Når det er sagt, så mener jeg at FYLL og barn er en veldig dårlig kombinasjon som vi vet kan gi barna skadevirkninger.
  Fulle foreldre er ikke bra!

 6. Hva om det oppstår en eller annen situasjon, og så kan ikke mor eller far kjøre bil f.eks, da de har drukket for mye…? Man har et ansvar for barna sine, og sånt bør man vel tenke på før man velger å ta seg noen glass med vin.

 7. Det å se at foreldrene sine er beruset er en ting, men hva med det at foreldrene har et ansvar for barna sine. Burde de ikke la være å drikke når de har ansvar for barn som er avhengige av sine foreldre?

 8. Jeg tror ikke barn har vondt av å se foreldre ta seg ett glass vin eller to, jeg er vokst opp med en alkoholisert far, og lenge forbant jeg det å drikke med å bli voldelig, fikk nesten panikk hver gang noen skulle ta seg ett glass vin eller en øl , tror ikke det var helt sunt heller..

 9. Må bare kommentere den du hadde om at «hva om det skjer noe, og mor og far har drukket og ikke kan kjøre» Det er jo ikke påbudt med bil og sertifikat selvom man får barn da!
  Jeg har vokst opp hos en mor uten bil og lappen. Ikke at hun drakk noe mer av den grunn da, var bare en digresjon.
  Ellers så mener jeg at det er STOR forskjelle på å ta en øl, eller et glass vin, og det å være merkbart beruset.
  Men i Norge har vi dessverre dårlig greie på alkohol i små mengder. Man forbinder liksom all alkohol med fyll, bråk og helvette!

 10. Trenger å ha noe med bil å gjøre i det hele, men f.eks det å tenke logisk og det å kunne ta gode avgjørelser. De fleste av oss vet at evnene til å tenke raskt og det å ta gode avgjørelse ikke er det letteste å gjøre når man har promille, selv om promillen er lav. Noen tåler også lite alkohol, selv om de er aldri så voksne i alder.

 11. Jeg syns ikke man bør drikke alkohol med barn tilstede.
  Det er nå bare mitt synspunkt utifra mine erfaringer..
  Jeg kommer aldri til å gjøre det selv..
  Eller tillate at noen gjør det med mine barn..

 12. Legg merke til at jeg skriver om mor eller far, det var det en grunn til nemlig. En av de voksne bør være kjørbar i tilfellet det skjer noe.

  Slik var det da jeg var lita, slik skal det bli når jeg blir mor.

  Vet aldri om noen faller om.

 13. Det handler vel om det å finne en balansegang dom fungerer bra, og da tenker jeg på hva som er bra og best for barna.

 14. Et glass vin eller to??..helt klart ja..
  Drikke seg beruset/overstadig/full..hel t klart nei.
  Jeg har ikke dårlige erfaringer med alkohol i min barndom, og datteren vår har ingen ingen dårlige erfaringer med alkohol fra hverken mamma eller pappa.
  Skjønner godt at de som har negative erfaringer sier nei:)

 15. Det går ann å kose seg med et glass vin eller øl. Utover det syns jeg ikke alkohol og barn hører sammen. Uansett argumener som andre bruker om «men jeg er jo oppvokst med….bla bla». Barn blir uskikkre og redde når foreldre forandrer seg. Derfor syns jeg vi ikke skal utsette dem for det heller.

 16. jeg tror ikke et konsekvent nei er svaret. at man tar litt vin eller øl i en sammenheng hvor det er naturlig, så syns jeg ikke det gjør noen ting i det hele tatt. det handler vel litt om at barn godt kan få se at det er fullt mulig å kose seg med litt god drikke uten at det ender med fyll.

  ..men jeg har sett familien på sydentur drasse barna gjennom bargaten nattestid, det er NEI NEI NEI!!

 17. Skal man drikke mye, så er det vell greit og holde seg unna barna, men et glass Vin/øl til maten er helt greit. så lenge det ikke går til stor promille.

 18. Jeg mener. Nja.
  Man må drikke med måte.
  Være full foran barna: NEI!
  Drikke en øl foran barna: GREIT!
  Det er jo ikke no stress(lissom), så lenge det ikke går for langt.

 19. Kommer an på barnas alder, anledning og alkoholmengde.
  Jeg ser ikke noe problem med å ta et glass vin i et bryllup e.l. med barn i 10-12 års alder rundt meg…
  Men å sitte og bare ta meg en øl med venner, mens det spretter barnehageunger rundt på gulvet en vanlig fredag, har jeg større problemer med…

 20. Alkohol og barn går hånd i hånd, bare ta en titt på våre sydligere (og forsåvidt mange andre retninger) nabokulturer. Argumentet med kjøring er bare tull, foreldre er ikke noe oppnevnte sjåfører for barn. (Vi måtte alltid komme oss dit vi skulle selv da jeg var unge). Unger i dag er såpass krevende at noen glass med det ene eller det andre nærmest bør sees som en nødvendighet.

 21. Jeg mener det kommer litt ann på definisjonen å drikke. Det er da ok med et glass til maten, men hvis det er å drikke for drikkingas skyld så mener jeg nei

 22. Hvorfor er det ok med litt alkohol? Bør ikke foreldre være såpass skikkelige at de ikke drikker når de har ansvar for barn?

 23. Jeg tenker ikke på kjøring i den forstand at de skal lever barna hit og dit. Jeg tenker på det at det kan skje noe, som gjør at barna trenger foreldre som tenker klart. F.eks. kan det være greit å ha foreldre som har mulighet til å kjøre dersom det skulle skje noe.

 24. Nei, det er sant. Men selv om man ikke har problem går det vel an å ofre noen gleder på grunn av hensynet til barna?

 25. I fjor var jeg og min datter 3 uker i Hellas..kun vi to..kanskje hun så meg nyte et glass 3 ganger..
  Det plaget ikke henne..og måltidene uten alkohol plaget ikke meg. Noen har et avslappet forhold til alkohol..det betyr ikke at alkohol MÅ nytes, men KAN nytes i moderate mengder..

 26. Det burde gå an ja, i alle fall når man har barn i nærheten.

  Jeg har det supert:) Håper du har det bra og at du hadde en fin dag i går:)))

 27. Dette burde ikke være et spørsmål en gang, selfølgelig skulle det gå ann å drikke alkohol i nærheten av barn. Hvis de vokser opp med at ingen voksne drikker alkohol vil de tro det er en ungdoms ting . så ikke tro at det er noe negativt i å drikke forran barna, for da lærer de at det er bare voksne som drikker alkohol !!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s