Ekteskapet for de som ELSKER hverandre!

I dette innlegget står det om en gruppe mennesker, som denne uken holder en aksjon mot en ny ekteskapslov. Altså den "Kjønnsnøytrale ekteskapsloven". Denne aksjonen er for å bevare den ekteskapsloven som er pr. nå. En lov som bevisst diskriminerer andre monogame par, som ikke består av mann og kvinne. Mao, de homofile parene.

I stedet for å aksjonere MOT en ny ekteskapslov, bør man heller aksjoner FOR en ny ekteskapslov som er for at to som ELSKER hverandre skal få lov til å gifte seg. Hva er vel bedre enn at to som elsker hverandre velger å leve sammen? Og da ved å bevise dette i en seremoni. En seremoni som allerede har lange tradisjoner bak seg. En seremoni som gir en god følelse. En seremoni som viser at paret elsker hverandre og har valgt hverandre, for evig og alltid.

Nå som skillsmisseraten er så høy som den er, skulle man nesten tro at ekteskaps-tilhengerne ville være glad for at det er mennesker der ute som nærmest slåss for å få lov til å gifte seg. Mennesker som vil bevare denne tradisjonen som ekteskapet er.

 

Har samfunnet noe å tape på å tillate at også de homofile parene kan få lov til å velge å gifte seg? Etter å ha lest en del leserinnlegg den siste tida, ser jeg at det er mange som mener at denne nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven vil føre til skader på samfunnet. Og kun det. Ikke noe positivt finner motstanderne mot denne loven, at også flere får mulighet til å gifte seg.

Dersom ekteskapet er en så viktig instutisjon, hva er vel da bedre enn at det er noen tusen til som velger denne samlivsformen? Og har det noe å si for samfunnet om Per og Hans på Smøla gifter seg? Eller om Pernille og Trine fra Ås gifter seg?

Den 11. juni skal den nye ekteskapsloven behandles. Vi får håpe at de folkevalgte tar i bruk fornuften og stemmer for den nye ekteskaploven. Det må bli en slutt på den diskrimineringen som nå pågår!

Så si JA til en ny ekteskaplov!

Si JA til at to som elsker hverandre skal få lov til å gifte seg!

13 tanker på “Ekteskapet for de som ELSKER hverandre!

 1. Hva er egentlig så viktig med å få gifte seg. Jeg mener uansett om han er hetrofil eller homofil så er det nesten ingen som holder livet ut. Er det ikke da bedre å holde seg til samboerskap så slipper man å dele alt og ender opp med å gio alt man eier og har til sin bedre/værre halvdel

 2. Det virker som om det er viktig for en stor del av befolkningen å gifte seg. Eller i alle fall ha muligheten til å kunne velge ekteskapet.

 3. Jeg er av prinsipp i mot ekteskapet.

  Gå til en advokat og sett opp en juridisk kontrakt, så kan du oppsøke en hvilken som helst heksedoktor, prest eller gullkalv du kan danse runt du måtte ønske for å få det seremonielle på plass.

 4. Til #4 Kommentar fra adolph

  Ekteskapet som en religiøs institusjon eksisterer vel for de færreste. Hvis man i dag velger ekteskap, så er det for å få på plass noen juridiske rammer om samboer/samlevnadskapet. Ekteskap er det enkleste alternativet. Uten tvil. Ekteskapet gir blanco access til alle gjeldende lover og regler som regulerer mellomværendet mellom to personer som velger å «gifte seg» – dvs være et par og leve sammen.

  Selvfølgelig kan man gå til en advokat som setter opp en skriftlig avtale seg i mellom. Poenget er at advokaten, og partene selv, må huske på å få med seg alle sidene, både det som skal gjelde i levende livet og det som skal gjelde ved død. Gifter man seg, så behøver man ikke bekymre seg for at man lever som rettsløs i forhold til den og det man har hatt felles.

  Jeg stemmer for ekteskapet som en avtalemessig og økonomisk overbygning over et samlevnadskap – enkelt og greit.

  Ekteskapet som en religiøs institusjon er bare tull. Ekteskap har alltid vært av en regulerende karakter mellom to som velger å leve sammen – ekteskapet regulerer rettighetene og pliktene mellom to parter. At ekteskapetsingåelse tradisjonelt bare har vært en rettighet for hetrofile, betyr ikke at man med historien og bibelen i hånden har rett til å nekte andre typer par den samme lovmessige beskyttelsen som hetrofile par nyter godt av.

  Derfor, bland ikke gud og kirken inn i denne debatten – det bare roter det til. Ekteskapet har alltid handlet om «penger» og ikke om «evig liv»!!

 5. #1 Kommentar fra H_H

  Ekteskap betyr ikke at alt ditt blir mitt og vise versa. Utgangspunktet er at det du hadde med deg inn i skapet, tar du også med deg ut igjen.

  Det er større risiko for at du i et samboerskap mister det du tror var ditt fordi det på kvitteringen sto navnet til partneren.

  Og hva om den enes inntekt går til investeringer og nedbetaling av boliglån, mens man spiser opp den annens inntekt? Ved oppbrudd, hva får partene med seg ut av samboerskapet i slike tilfeller?

  Og hva om den en i et samboerskap dør, og man ikke har ordnet seg med testament? Samboere har ingen automatisk arverett etter hverandre.

  Ektskap gir partene et sikkerhetsnett i tilfelle de ikke avtaler noe annet om hvordan det økonomiske forholdet mellom dem skal være både i det levende livet og etter.

 6. Jeg er forresten uenig i med deg i påstanden du fremmer i overskriften der du skriver «Ekteskapet for de som ELSKER hverandre!»

  Det er bare tull, ekteskap bør være for ALLE par som velger et forpliktende samlevnadskap. Hvilke følelser man har for den man skal leve sammen med er underordnet, om uten betydning. Man trenger ikke elske hverandre for å leve sammen; såkalte fornuftsekteskap/-forhold er et godt ekempel på det.

  Hvis det «å elske hverandre» skal være et vilkår for å få gifte seg, hvordan har du tenkt at det vilkåret skal prøves?

 7. Poenget med det er ikke at det er kjønnet som skal ha noe å si for hvem som skal få lov til å gifte seg, men at partene selv skal avgjøre det.

 8. JA! 🙂

  #5 Gud og kirken er en naturlig del av denne debatten. Man lover jo ovenfor vitner _og_gud_ at man skal elske og ære hverandre… Nå er det ikke dermed sagt at det er så mange som gifter seg i kirken av den grunn, men det er vel tanken bak. For mange er kirken bare et sted man gifter seg fordi det er tradisjon, for noen er det fordi det er et fint sted. Nå har jeg absolutt ingen statistikke reller fakta som kan underbygge min påstand, men jeg vil tro at de fleste som inngår partnerskap gjør det ved å gifte seg i kirken. Og kirken er, som kjent, guds hus, og dermed kan heller ikke han utelukkes.

 9. For å være helt ærlig så syns jeg at det burde eksistere et human-etisk terapitilbud for de som søker aksept og velsignelse i en trosretning som fordømmer dem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s