La barna få lære om homofili!

Hva må gjøres for å kunne bryte ned foreldres og andre voksne sine fordommer mot homofili? Den saken er egentlig enkel. Man lar barna få lære om homofili på skolen, og da bør man begynne med det i barneskolen.

Nå er det sikkert noen som hisser seg opp og som mener at barn i barneskolen ikke skal få lære noe som helst om homofili. Men der er jeg altså helt uenig. Bare for å gjøre det helt klart, jeg mener ikke at barn på 9-10 år skal få lære om hvordan homofile har sex. Det er ikke det seksuelle jeg vil at barn på barneskolen skal få vite noe om.

Jeg ønsker at barn i den alderen skal få vite at det er naturlig at f.eks. to menn er kjærester. Det er naturlig at det finnes to menn som leier hverandre på gata, og det er naturlig at to kvinner leier hverandre på gata. Det er naturlig at to kvinner kan være kjærester, like naturlig som at en kvinne og en mann er kjærester.

Hvordan kan man lære barna dette?

Det kan man enkelt gjøre ved å ta opp temaet i de fleste fag, slik man allerede gjør ved heterofili. F.eks. i norskboka, hvor det kan komme historier om homofile par, og ikke bare om de familiene som har far, mor og to barn, eller de historiene som omhandler skillsmisse, eller historier om Fatima og Ali osv. I matematikken kan man lage noen regnestykker hvor det er Hans og Per som skal kjøpe bil, og Trine og Pernille som skal bygge hus. Noen få innslag her og der. Det er ikke nødvendigvis noe mer som skal til.

Hva oppnår man så ved å gjøre dette?

Man forklarer barn på en enkel måte, at homofili er naturlig, at det finnes, og at det ikke er noe ekkelt noe. Det er ikke noe som er så veldig spesielt. Man normaliserer det, og forhåpentligvis så mye, at barn og ungdom ikke lar seg påvirke av fordømmende foreldre og voksne. Man vil oppnå å sende ut signaler til guttene og jentene, som er forelsket i noen av samme kjønn, at det ikke er noe som kun gjelder dem. De er ikke alene. Og de er ikke unormale, ekle, stygge og rare.

På sikt vil man kanskje kunne bryte ned en del av den mobbingen som foregår rundt om i skolegårder. "Homo" er et velkjent og velbrukt skjellsord. Kanskje vil "homo" bli like uinteressant å bruke som skjellsord som "hetero"?

Og man vil på denne måten kanskje kunne få ned de uhyggelige selvmordtallene som er blant unge homofile. Noe som er kjempeviktig!

Enig/uenig?

35 tanker på “La barna få lære om homofili!

 1. ja det er det altså jeg mener nå at dette burde ha blitt gjort når det ble lovlig å inngå partnerskap mellom homofile.. og ja til lik ekteskapslov.. vi er alle mennesker, hvorfor gjøre forskjell på grunn av legning?
  Men som du sa så er det viktig å lære barn i skolealderen at dette er normalt.. på den måten vil vi også forebygge fordommer som du sa. og ikke minst de som i ungdoms alderen finner ut at de ikke er tiltrukket av motsatt kjønn, at de tør å være seg selv..

 2. Enig, hvorfor skal man gjøre forskjell på grunn av legning.

  En slik måte å presentere temaet på, vil nok gjøre det lettere for de unge homofile. Det vil gjøre det mindre farlig å være homofil.

  Jeg ville selv ha satt stor pris på om det hadde vært sagt noe om homofili da jeg var barn. Det ville helt sikkert ha gjort min ungdomstid lettere.

 3. #4: Bare for å være sikker på at en del av befolkinga skal fortsette å bli hetsa? Fortsette å bli deprimerte fordi de blir hgetsa for noe de ikke kan gjøre noe med?

  Lærer du dem også at å være svart eller farga eller hva nå den rette betegnelsen er, er ekkelt, stygt og unødvendig? For det er jo noe de har valgt det også.

 4. Hetero: så dersom et av dine barn skal vise seg å være homofil/lesbisk syns du heller at de skal bli så fortvila at de i værste fall tar sitt eget liv før de lever ut seg selv?

 5. Viktig tema!
  Begynner dog ikke all barneoppdragelse i hjemmet?
  Min fjortiss omgår mine kjente homofile som alle andre….
  Kan det ha noe med hvor man bor å gjøre?

 6. Barneoppdragelsen har mye med hjemmet å gjøre, men dette har vel ikke noe med barneoppdragelse å gjøre?

  Jeg mener at det er skolen sin oppgave å fortelle om dette, på en naturlig og god måte, slik at man sikrer at alle barn får den informasjonen.

  Bosted vil vel ha noe å si for hvor mye man aksepterer andre som ikke er som en selv…?
  Men uansett hvor man bor, bør barn få lære om de samme tingene, blant annet at det er greit å være homofil.

 7. Enig!

  Jo tidligere barn får forståelse, jo bedre. Jeg tror også at mye uvettig mobbing kan unngås hvis skolene f.eks. inviterte kjente mennesker til å snakke om sin homofili. Aller helst mennesker som barna så opp til og respekterte.

  Det er en utbredt misforståelse at man påvirker barn til å bli homofile ved å snakke åpent om det.
  Amerikanske undersøkelser har for lengst slått fast at barn med foreldre av samme kjønn beholder sin medfødte legning uansett påvirkning.

 8. Kjempeinnlegg!

  Fordommer er noe av det verste jeg vet. JA til at unge skal lære om noe som er så naturlig som forholdet mellom to mennesker, uavhengig av kjønn.

  Det er jo følelser mellom mennesker, samhold og respekt for hverandre, uansett om man er av samme kjønn eller ikke! Jeg er for at dette skal bli like normalt som å være hetero…

  Stå på du, glad for at noen har skjønt poenget. Har fulgt din blogg lenge og synes du skriver kjempebra!

  Klem på du!

 9. @#10
  Jeg er ikke uenig med deg men verdier begynner hjemme. Det samme respekt. At skolen følger opp på en annen måte en idag er i høyeste grad på sin plass og riktig ledd.
  Jeg tror vi mener det samme egentlig, mulig jeg formulerte meg klosset;)

 10. Vi var nylig på kino. Og på reklamen før filmen, ble det vist to gutter som kysset. Min datter reagerte momentant: «To gutter? Æsj!»

  På den ene siden har jeg lyst til å lære henne å akseptere folk for dem de er. På den andre siden ble det helt feil at hun blir møtt med homofili i det jeg vil kalle «feil setting», – dvs. en situasjon der man ikke har mulighet eller tid til å ta temaet opp på en ordentlig og aksepterende måte.

  For svært mange barn er det unormalt at du gutter eller to jenter kysser. Og barn møter det unormale med skepsis. Derfor tror jeg at de bør møte det i situasjoner der de har mulighet til å stille spørsmål og diskutere, – og ikke i tide og utide…

 11. Verdier har nok mer med hjemmet å gjøre, men jeg vil påstå at det er ting som skolen må ta ansvar for at barna skal få lære om. Som feks. homofili, fotosyntesen og likninger.

  Det jeg mener med det er at skolen skal gjøre homofili mer synlig og ikke til noe spesielt noe som kun skal nevnes i forbindelse med seksualundervisningen.

 12. Kanskje det nettopp derfor er viktig at barn for litt kjennskap til dette teamet nokså tidlig, slik at det ikke blir så ekkelt og uvanlig å tenke seg til at to gutter kan kysse hverandre.

  Og at de blir kjent med det på en arena hvor de har muligheten til å stille spørsmål, og forhåpentligvis få nokså nøytrale svar.

 13. Dette er et viktig tema.

  Det er fremdeles mye uvitenhet der ute. jfr. noen av kommentarene jeg har fått på mitt innlegg: «Lovsang til Kim Friele»

 14. Det er det det er, et viktig tema. Dessverre er det motstand mot dette.

  Uvitenhet rundt dette temaet er det dessverre mye av..trist å lese det.

 15. Kunne ikke vært mer enig!! Det er så lite som skal til. Barn har ikke de samme fordommene som voksne har i så ung alder, og ved å lære mer om dette som en helt naturlig ting på skolen- det vil hjelpe. Det er ikke rart barn og unge blir mobbet dersom man har voksne som Hetero rundt seg. Han eller hun eller hvem det nå er lærer dette til sine barn..at dette, det er helt forkastelig og avskyelig og ekkelt. Barnet vokser opp med dette og dette kan da til slutt også bli barnets oppfatning av homofili. Barnet snakker om homofili til andre barn og sånn baller det seg på. Merker jeg blir litt provosert her nå. Ikke sunt for hjerte i de sene nattetimer:) Hehe.
  Men ja- helt enig med det du skriver. Nok en gang:)

 16. Sant som du sier, barn følger gjerne etter det foreldre og andre voksne sier og mener. Derfor er det viktig at skolen går foran som et godt eksempel og setter standarden.

  Flott å se at det er flere som er enig med meg:)

 17. Jeg håper virkelig at dette blir gjort noe med, og nå blir jo kristendommen mer eller mindre fjernet fra skolen. Da burde det være lettere å få dette til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s