Kan man skifte legning?

Fra jeg var 14 år til jeg var 20 hadde jeg et sterkt ønske om å ikke være den jeg var. Jeg forsøkte å endre mine følelser og tanker. Forsøkte å late som om jeg hadde andre følelser enn det jeg hadde. Latet som om jeg likte gutter og menn.

Da jeg var 14 år gammel oppdaget jeg for første gang at jeg forelsket meg i jenter. Skrekk og gru!!! Jeg var redd, sint, skuffet og forvirret. "Hvorfor skulle akkurat jeg være en sånn der lesbe?" Jeg brukte de første månedene på å forsøke å ikke tenke på det. Hver gang jeg så hun som jeg var forelsket i, snudde jeg meg eller så i bakken. Kunne ikke se på henne, for da fikk jeg jo disse følelsene. Og heldigvis, etter noen måneder gikk disse følelsene bort. Men det dukket om nye.

Jeg forelsket meg igjen, ble betatt. Syntes jenter og kvinner var søte, tiltrekkende, flotte. Ble kvalm, følte meg ekkel og dum. Ville ikke være sånn.

Årene gikk. Jeg hadde de samme følelsene. Fikk slike følelser kun for jenter. Ble aldri forelsket i gutter. Klart det var noen gutter som så kjekke ut, og som var snille og hyggelige, men jeg fikk aldri den der sterke følelsen for de. ALDRI.

Da jeg nærmet meg 20 år tok jeg et oppgjør med meg selv. Det hadde gått 6 år. 6 lange år fykt med tårer, sinne, redsel og frykt. Men jeg måtte være ærlig. Ærlig ovenfor meg selv. Jeg forelsket meg kun i jenter/kvinner. Det var kun de som gjaldt for meg, ikke gutter/menn. Jeg var lesbisk. Slik var det bare, og det visste jeg. Det hadde jeg visst allerede i 6 år. Det var på tide å innrømme det for meg selv.

Noen måneder etter fikk jeg min første kjæreste:)

 

Mange har en oppfatning av at vi som er lesbiske/homofile kan velge om vi vil være det eller ikke. Jeg må si at jeg lurer veldig på hva de mener med det. Jeg har aldri hatt dette valget. Jeg kan ikke velge. Jeg ville velge, men det gikk ikke. Jeg ville være heterofil, men det gikk ikke.

Man kan ikke velge dette selv. Hvorfor er det så vanskelig å forstå!?

17 tanker på “Kan man skifte legning?

 1. Om ikke så altformange årene må du regne med at man kan velge selv. Dette skyldes at legningen er biologisk og ved å endre gener, samt gi en kjemisk kur vil man kunne endre hvilket kjønn man liker. De har allerede klart dette på bananfluer (bare ved å endre et gen), og selv om de er betydelig mindre komplekse en mennesker, så må man anta at det ikke er så altforlenge til de klarer det med mennesker også. Så da har ikke homoer eller lesber faktisk et valg.

 2. Ikke bry deg om de ignorante som påstår at det går an å velge legning. 🙂
  Jeg er i samme sko som deg, det går ikke an. Enkelte klarer kanskje å fortrenge/benekte, men de klarer nok ikke å skifte.

  Som du sier selv, fortrenging/benekting fungerer ikke i lengden. Derfor måtte du til slutt innrømme det for deg selv. Men jeg håper du nå ikke ser på det som en belastning eller feil, for det er det ikke.

  Når skifting av legning først er oppe, så tror jeg heller ikke de som «plutselig» blir homo, som for eksempel godt voksne mennesker som bryter ut ev eksteskap med barn for å bli sammen med en av samme kjønn, heller ikke har skiftet legning, men har levd et liv der de har undertrykt sin egentlige legning.

  Vi har jo mange av de lesbene som har lyst på mann, barn og volvo.

  Men hvorfor ikke bare bytt ut mannen med dame? 😀

 3. Klart man ikke kan velge legning, har heller ikke klart å forandre følelsene mine for det samme kjønn uansett hvor mye jeg har fornekta meg selv. Jeg klarer bare ikke å forelske meg i eller tenne på det motsatte kjønn.

  Det er sånne folk som er så ignorante og tror at det er noe man velger, som kan føre til at flere homofile tar selvmord.

  Du skriver forresten herlige blogger =)

 4. Jepp, det er det. Ikke noe lett for en ung homofil å få høre at man selv kan endre legning.

  Fatter ikke hvorfor det er noen som tror noe sånt.

  Takker for det Vegard:)

  Ha en nydelig dag!

 5. Om man kan endre legning eller ikke. La oss si at det er mulig. Likevel har ethvert menneske rett til å velge sitt eget liv. Så lenge man er lykkelig og ikke skader noen andre (og nå mener jeg at samfunnet ikke tar skade av å se et homofilt/lesbisk par kline på gata), så skal man være den man er og være glad for det.

  Thrillerseeker over her ser jeg at forutser en fremtid hvor det skal være mulig å skifte legning. Det snakkes jo også om at det kanskje kommer til å være mulig å klone mennesker snart også. Det er ikke dermed sagt at det er riktig å utsette mennesker for disse teknologiske genmanipulasjonene. Alle har rett til å bestemme over sitt eget liv, og ingen skal føle at de har en plikt til å oppfylle forventningene til et konservativt og egoistisk samfunn/gruppe enkeltindivider med spesielle meninger.

  Samfunnet burde jo i grunn heller tenke over de fordelene man har ved at enkelte i samfunnet er homofile og lesbiske. Jeg vet om en grunn: Det er en faktor som forebygger overbefolkning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s