Magnhild Meltveit Kleppa har snudd i synet på homoekteskap. Hun mener at homofile også skal få lov til å gifte seg.

"Jeg går for felles ekteskapslov! Jeg velger det levende livet."

Jeg kan ikke si annet enn at dette er kjempeflott. Det er ikke så lenge siden VG hadde et oppslag om at Kleppa gikk mot sin egen sønn, ved å ikke ville gå inn for en felles ekteskapslov. Men nå har hun snudd.

 "Nå håper jeg at mitt standpunkt kan bidra til at hverdagen blir lettere for homofile. Det er viktig å støtte homofile som vil inngå forpliktende forhold, sier Kleppa til Dagbladet."

Og ja, dette er et viktig steg mot å gjøre hverdagen lettere for homofile. Da kan det endelig bli slutt på den diskrimineringen som det har vært mot homofile i mange år.

Jeg vil ta av meg hatten (selv om jeg ikke har en hatt, kan ta av meg jakken), og takke Magnhild Meltveit Kleppa for at hun er så ærlig som hun er. Det er tøft gjort å innrømme at man skifter et slikt standpunkt.

Og så må jeg si at det er flott å se en mor som er glad i sønnen sin, til tross for at han er homse.

 

Forslag til den nye Ekteskapsloven:

 • Loven fjerner den diskrimineringen som i dag ligger i skillet mellom ekteskap og partnerskapsloven.
 • Lesbiske og homofile ektepar får rett til å bli vurdert som adoptivforeldre.
 • Lesbiske ektefeller og samboere får samme adgang til assistert berfruktning som heterofile ektepar og samboere.
 • Det innføres automatisk foreldreskap for ikke-biologisk mor i lesbiske ekteskap etter fødsel ved assistert befrukting, som for heterofile ektepar.
 • Det åpnes for at kirke- og trossamfunn får rett til å vie lesbiske og homofile.
 • (Intervjuet med Kleppa: http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/09/526408.html).

  22 tanker på “Magnhild Meltveit Kleppa har snudd i synet på homoekteskap. Hun mener at homofile også skal få lov til å gifte seg.

  1. Det er supert, men jeg syns sønnen burde få en klapp også jeg. Lurer på hva han har sagt som har fått henne til å snu. Han er jo helten her, hadde det ikke vært for ham hadde hun jo stått stille. Håper enkelte snur for din del også, hvis det ikke alt har skjedd noe på den fronten.

  2. Hun sa selv at sønnen ikke har presset henne, og det tror jeg stemmer. Men hadde hun selv ikke hatt dette så nært på kroppen er det ikke helt sikkert at hun hadde snudd.

   Tid var visst det som skulle til. Tid til å tenke over saken, og helt sikkert også en del informasjon om homofili. Kanskje det er det som skal til hos de fleste som har et fordømmende syn på homofile?

   Klapp klapp til Kleppa:)

   Hos meg har det ikke skjedd noe. Tror ikke det kommer til å skje noe.

  3. Han har vel hatt noe å si uansett, og det er jo bare bra. Klapp til begge to 🙂

   Synd å høre, selv om jeg ikke ble overrasket. Det er trist, for jeg unner ingen å bli avskrevet av sine foreldre. Men det er trossalt viktigst å være tro mot seg selv og sine følelser.

  4. Kleppa er inhabil i dette spørsmålet siden hun har homofil sønn. Eventuelle vedtak i Stortinget bør drøftes om det faktisk er inhabilitet av nøytrale organer. Homofili er og forblir synd. Et menneske kan ikke forandre på dette. Det strider mot naturen, men først og fremst Guds ordet. Hele samfunn har gått tapt på grunn av homofili.

   Det er slik det er. Enkelt og greit.

   Dr.Rekyl

  5. Det er vel ikke bare Kleppa som har familimedlemmer som er homofile, eller som kjenner homofile? Det finnes vel knapt en eneste person på Stortinget som ikke kjenner homofile…

   For de som er kristne er homofili en synd, men det betyr ikke at det stemmer. Det er bare en tro, ikke en sannhet.

   Har samfunnet gått tapt? Det må du forklare nærmere.

  6. Sodoma og Gomorra er et klassisk eksempel på hvordan samfunn har gått tapt. Når de siste kristne gikk ut av byene, ødela Gud de. Andre samfunn har også gått tapt.

   Det er ikke så rart at det finnes så mange homofile i dag. Kirkens folk har jo gått over til kjødelig frihet selv. Det predikes ikke mot homofili lengre, bare fordi de vil ha fulle benker. Kirken er blitt et kultursenter istedefor et kristent sted der en får måte Gud. Jesus har for lengst gått ut av kirkeportene. Igjen står kirketjenerne og prestene igjen sammen med tomhet. Så det er ikke bare de homofiles skyld at det er blitt slik som det er blitt.

   Min svigerbror er homofil. Så jeg vet en del hvordan det føles å stå som familiemedlem i det hele. Vært en lang prosess. Men vi er glade i han allikavel. Påminner om hvor den smale sti går, advarer mot å dø i en slik tilstand. For vi vil hans beste. Dette er ingen lett sak.

   Homofili er en frihetssak. Kjødelig frihet, der et menneske har gått på en vandringstur på egenhånd. Har gått seg litt bort fra det naturlige. Selve legningen homofili er kun følelser og følelser kan skyves bort. Høres tøft ut. Men kan leves med. En kan leve uten å praktisere dette. På denne måten kan en som er homofil nå det evige liv. Daglig anger og nåde trenger vi alle. Ikke bare homofile. Alle.

   Godt ment.

   Dr.Rekyl

  7. Sodoma og Gomorra, var ikke det bare masse folk som hadde sex med hverandre? Det er jo noe helt annet enn homofili.

   Og disse samfunnene som gikk tapt, er det i nyere tid?

   Tror ikke det finnes så veldig mange flere homofile i dag enn det gjorde for 100 år siden. Homofile har kun blitt mer synlige, da det er mer aksptert i samfunnet at det er ok å være homofil. Er ikke så mange som skjuler seg i skapet.

   Du sier at man skyve bort homofilien, fordi det kun er følelser, kan man da skyve bort heterofilien?

   Det evige liv, et liv etter døden antar jeg… Hva er så viktig med det? Hva med dette livet?

  8. Disse byene var overfyllte av masse slags syndeliv. Homofili var utpreget.

   Heterofilien kan en skyve bort. Se på munkene. Nonnene. Men det hadde de ikke trengt fordi heterofili er jo normalt. De har jo valgt det selv å leve slik. En kommer aldri bort ifra tankelivets synder. En har jo alltids tanker. Men gjerninger kan en forhindre. Tenker da på homofilt praksis.

   Jo, hva er så viktig med det evige liv.. det er to utveier på utgangen av dette korte jordelivet. Himmel eller helvete. Dette er en sannhet som kirken i dag ikke prediker om. Nettopp fordi det er en vanskelig sak, og at de vil ha fulle kirkebenker.

   En annen ting. Homofili er ikke den kjærlighet som det står om i Skriften. Homofili er en slags egenrettferdighet som leves ut i fra egen vilje og krefter. Vanskelig å forklare med ord. Men det er helt menneskelig å ha følelser for andre. Sterkt. Svakt. Ordet kjærlighet er det mest misbrukte ordet politikere og prestene har brukt mot Guds vilje.

   Nå må jeg gå. Har jo vært oppe alt for lenge nå:-D

   Dr.Rekyl

  9. Homofili som i sex mellom menn, eller homofili som i at to menn/ to kvinner levde sammen som par?

   Tror ikke nonner/munker skyver bort heterofilien sin. De er fremdeles heterofile selv om de lever i sølibat. Her har tydeligvis misforstått noe…

   Skfriften er ikke viktig for de som ikke er kristne. Skriften styrer ikke de eller meg.

   At noen kan komme å si at to menn eller to kvinner ikke kan leve sammen, det er for meg en fryktelig stygg ting å gjøre! Da stemmer man seg selv ganske høyt og tror at man er en hersker eller en Gud.

  10. MMK er en hykler. Helt greit å diskriminere homofile, men ikke når det går ut over hennes egen sønn? Nei, denslags har jeg ingen respekt for. Det eneste som er gledelig, er at intolerante tullinger som henne nå tydeligvis må løpe fra standpunktene sine for å overleve i politikken.

  11. For meg er hun ikke en hykler, jeg velger å tro at hun nå har orket å tenke over saken og gitt seg selv tid til å gjøre det. Det at sønnen hennes er homofil er noe hun har visst om lenge.

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s