Kjønnsnøytral ekteskapslov – hvorfor da komme flagrende med barn og retten til én far og én mor?

I dag var det debatt på NRK1 om kjønnsnøytral ekteskapslov, hvor blant andre Dagrun Eriksen, Karita Bekkemellom, Jon Reidar Øyen, Trine Skei Grande deltok. Der ble det lite debatt om selve loven, men heller spørsmål om hva som er best for barna. Om homofile skal få adoptere. Om barn har det best med foreldre av ulikt kjønn, om flere menn inn i barnehagen, om assistert befruktning osv.

Det var fint lite om den ekteskapsloven. Hvorfor? Skyldes det at motstanderne mangler skikkelige argumenter mot denne loven, at de må komme med andre momenter?

 

Jeg kan forstå de kristne som mener at homofile ikke skal få gifte seg fordi det står i Bibelen at ekteskapet gjelder mellom mann og kvinne.

Men hypotetisk sett, hva har det med ekteskapet mellom mann og kvinne å gjøre dersom to menn gifter seg? Vil mann-kvinne-ekteskapet bli mindre verdt? Vil det ødelegge mellom mann og kvinne? Vil flere mann-kvinne ekteskap ende med skillsmisse?

 

Hva om to menn velger å gifte seg, hva har det å si for andre, som ikke kjenner dette paret? Hvorfor bry seg om hva Per og Hans velger å gjøre?

Hva med å tenke mer på hva en selv gjør, og drite i å bry seg så fryktelig mye om alle andre…

4 tanker på “Kjønnsnøytral ekteskapslov – hvorfor da komme flagrende med barn og retten til én far og én mor?

  1. Jeg må si dette er et kort innlegg med et godt poeng. Og jeg håper og tror at det er mange osm er like enige med deg som meg. Hvis alle bare sluttet å bry seg så mye om hva alle andre gjør med livet sitt så kanskje denne verden hadde vært litt bedre å bo i. Og litt nestekjærlighet og forståelse hadde vel heller ikke tatt livet av kirken? Takk for et ærlig innlegg

  2. Og i det spørsmålet du stiller der, ligger også svaret. Hvorfor bry seg? Det er jo ikke noen mangel på virkelige problemer i verden, om man føler behov for å engasjere seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s