Ingen som tror på Valla

sin versjon av denne mobbe-saken?

Etter å lest litt rundt på blogger og VGD-Diskutér, ser jeg at det er mange som ikke tror på Valla sin versjon av denne saken. Hvorfor er det slik? Hva er det med Valla som gjør at man ikke tror på henne?

Vi som tilskuere vet ikke noe mer enn det som har blitt fortalt i media, og da må man enten velge å tro på Yssen eller på Valla. Er det lettere å tro på et "offer", enn det er å tro på den som blir beskyldt for å være mobber?

 Hva om det nå er sånn at det er Valla sin versjon som stemmer? Hva skjer da? Hva om Yssen sprekker om et par år og sier at det hele bare var løgn, oppspinn og en slu plan for å bli kvitt Valla?

17 tanker på “Ingen som tror på Valla

 1. For å snu det på hodet, hva om Valla plutselig snur og erkjenner at hun er en mobber?

  Jeg har hørt Yssens versjon gjennom media, valgte å ikke soleklart holde med noen av partene i den omgangen, da det ikke vedgikk meg.

  For å la Valla få fortelle «meg» sin versjon av saken, så jeg på portrettet av henne på tv2, da kunne man se med egne øyne at dama ikke er helt god, og jeg har valgt å tro på den andre part i saken.. Som faktisk holder kjeft nå som saken er over, og ikke angriper for fullt et halvt år etter..

 2. Det finnes nok dokumentasjon gjennom prosessen til å skape en noenlunde grei virkelighet.

  Opplevelsen til Valla kan ingen ta fra henne, men å påstå at hennes opplevelse som hun beskriver, er virkeligheten, er det svært få som går på.

  Detaljene i dette vil vi aldri få full oversikt over. Det er heller ikke så viktig.

 3. Det er jo mye som taler for GLVs versjon.

  For eksempel kunne ikke Stoltenberg fortsette som statsminister når han hele tiden ville få spørsmål om utspillene til regjeringen var godkjent av GLV…

  Det er jo heller ingen som vil bevitne Yssens påstander….

  Men det som jeg lurer på er hva som skjedde i sykelønns-saken. GLV satt i APs sentralstyre, valgkomite og hun hadde jevnlige møter med statsministeren, også privat. Stoltenberg burde jo visst, spesielt med tanke på B2-regjeringens forsøk, hvor GLV sto i denne saken. Likevel går regjeringen knallhardt ut…

 4. hele grunnen til at ikke jeg tror på henne, var forde hun selv fremstod som en LØGNER fra dag en i denne saken, og hun ble tilogmed avslørt.. frekk i trynet er hun også.. blir kvalm av henne.. skulle ønske hun fikk trygd og måtte leve fattig resten av livet, det er slike folk som henne som fortjener all gørra..

  Angel.

 5. #4: «Men hvorfor er det så få som tror på henne?»

  Folk klarer (faktisk) å tenke sjøl og gjøre seg opp en mening. Mange som har hørt henne argumentere og diskutere i debatter o.l. er rett og slett ikke overbevist.

  Valla er ikke overbevisende, med sin historie og synsvinkel på det hele.

 6. #8

  Man kan fremstå som mye forskjellig. Selv tror jeg at dette skyldes at hun forsøkte å forsvare seg selv, noe vi alle ville ha gjort i en slik situasjon.

  Dersom noen hadde anklaget meg for noe, hadde jeg sikkert blitt irritert, forbannet og fått lyst til å snakke nedlatende til den det gjaldt. Det finnes det ikke tvil om.

 7. Når man blir utsatt for massiv anklage og anklagelser av denne sorten er det veldig vanskelig å slå tilbake på.
  nesten uansett hva man vil si så virker det lite troverdig. Og da spesielt mtp at dette er en kvinne som oppfattes som hard og uforsonlig.

  Jeg kan når som helst knuse min sjef med samme metode som Yssen og alle vil tro på meg og undergrave alle motargumenter til min sjef.

 8. #11: Det er alltid noen som ikke klarer å tenke selv, men som følger strømmen. Selvsagt.

  Men i denne saken tror jeg det også er veldig mange som har klart å gjøre seg opp sin egen mening, uavhengig av hva som enn måtte stå i VG eller Dagbladet.

  Tror DU virkelig så lite om dine medmennesker?

 9. Nå er det mange som sitter tettere på Valla enn vi bloggere.
  Her er det snakk om kolleger, om regjeringsmedlemmer, om advokater, om parter direkte berørt, journalister, programledere osv.

  Og alle (mer eller mindre) har de iflg. Valla deltatt i en stor konspirasjon mot henne.

  Selv har hun ingen feil. Og ikke har hun opptrådt hverken kladerverdig eller galt. Det har derimot mer eller mindre alle andre.
  Det er dessverre en diagnose for slik opptrenden.

 10. #14

  Det er vel det samme inntrykket jeg sitter igjen med. Og når det snakkes om å tro på Valla eller Yssen, så hoppes det glatt over alle de andre som i ettertid også har fortalt lignende historier? Skal vi ikke tro dem heller? De tegner jo et bilde av henne som en manipulerende person som brukte alt og alle til egen vinning.

  Som du sier – det er dessverre en diagnose for slik opptreden.

 11. Hvis du leser hva Fougner-utvalget sa, ser du at beskyldningene om mobbing ikke bare kommer fra Yssen. Det må være ganske mange som lyver dersom Vallas versjon er riktig. Og selv om vårt bilde av henne bare er basert på hva media har fortalt oss, er det nok mange som vil si at mobbehistoriene ikke virker helt usannsynlige. Jeg tror dessuten ikke LO ville nølt med å fordømme en bedriftsleder som oppførte seg slik.

 12. Ingen røyk uten ild. Noe må det ha vært, og som andre har nevnt her inne, var det flere oppegående personer som ga klart uttrykk for å ha opplevd tilsvarende som Yssen i forhold til Valla. Noe som også ble fastslått av det LO-oppnevnte Fougnerutvalget. Utvalget har i ettertid mottatt en del kritikk for dårlig saksbehandling, men i sum er de anklagene som har kommet mot Valla ganske klare og entydige. Yssen var også sykemeldt i mange måneder pga det hun opplevde som trakassering fra Valla sin side, og sånt må man da virkelig ta alvorlig. Det mange glemmer i denne saken er at i et ansettelsesforhold ligger ansvarbyrden hos arbeidsgiver og ikke arbeidstaker. Dette vet selvsagt LO og Valla bedre enn de fleste. Det er å snu saken på hode å kritisere Yssen for voldsomme anklager mot Valla i en situasjon der først og fremst Yssen som arbeidstaker har krav på beskyttelse mot det hun opplever som trakassering og uanstendig behandling fra arbeidsgiver. Det blir nesten som å kritisere David i kampen mot Goliat.

  Yssen valgte å gå ut i media med oppsigelsen, og det er slettes ikke uvanlig at en arbeidstaker går ut i media med grov oppførsel fra arbeidsgiver. Selv om mediekjøret mot Valla med rette kan kritiseres, er samtidig en åpen og fri presse en del av vår rettsikkerhet. Yssen valgte å benytte seg av dette, og det er hennes frie rett. Valla har valgt å skrive bok om saken, og det er Valla’s frie rett.

  Valla har blitt kritisert for å vise lite ydmykhet og ikke ta selvkritikk, og hennes kontante avvisning av anklagene forsterker igrunnen dette inntrykket.

  Til forvar for Valla vil jeg si at forhåndsprossederingen i media og Fougnerutvalget var kritikkverdig. Valla som person har like mye som Yssen krav på anstendig behandling og beskyttelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s