Sexlek i barnehagen?

Ok, eller helt på tryne?

 Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt paff da jeg så dette på framsiden av avisen da jeg var på butikken i sted. "Hva i svarte er det som skjer", tenkte jeg.

 Men etter å ha lest litt om dette, forstår jeg nå hva denne Friis mener, og etter å ha tenkt tilbake til min egen barndom er jo ikke dette noe nytt, eller hva?

Hvordan stiller dere andre bloggere dere til dette?  Synspunkter?

 

Link til artikkelen: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=175310

Link til artikkelen fra barnehage.no: PBL-Nytt: http://www.barnehage.no/PBLnytt/2007nr6/PBL-Nytt%201,10-12.pdf

8 tanker på “Sexlek i barnehagen?

  1. Jeg er helt enig, barn må lære at sex ikke er farlig og fælt. Vi mener at det skal dysses ned, men barn har også seksuelle lyster. Ikke på samme måte som voksne kanskje, men allikevel. Vi hadde slike leker i barnehagen og jeg syns det var veldig greit. Vi hadde en busk, der vi viste hverandre tissen, og det var kjempespennende 🙂 Typisk FrP-reaksjon…alt skal være tabubelagt, og skremselspropagandaen deres er som å se USA.

  2. Er du klok i huet ditt? eller er du en barnepedagog du også?? haha.. ja du vokste vel enormt ved å vise tissen din du.. har du fortsatt med det til dags dato også?

  3. Phuu, glad for at flere ser på dette som jeg gjør!

    Jeg tror dette er en meget viktig debatt, som kanskje kan være med på å *normalisere* seksualiteten! Og at det vil birda til at flere barn lærer hva dette er og samtidig lærer seg hva overgrep er!

  4. Dette er på ingen måte noe nytt, men for noen er det et stort sjokk. Det er fordi begrepet sex er snevret inn på det som skjer mellom voksne og som noen desverre påtvinger andre ufrivillig. De tror autmatisk at dette er adferd som er tillært. Det finnes desverre barn som viser tillært seksualisert adferd, men om vi skal ringe til barneværnet hver gang noen tar seg på tissen får vi det fryktelig travelt. Det er også veldig vanskelig for barn å forstå hvorfor de ikke kan få ta seg på tissen, de skjønner bare at de voksne mener det er galt… ergo det er noe glat med meg som ikke skjønner hvorfor…. det er et overgrep det.

  5. Interessant at man i dagens samfunn har høyere terskel for å dele noe seksuelt, som kan være så vakkert, og voldelige handlinger med våpen og blod som flyter?
    Jfr, blader og tv osv…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s