Barn må ikke lære seg at kristendommen er bra!

Det er absolutt ikke bra for barn.

Tenk å lære barn at det er noen mennesker som er bedre enn andre.

At det er noen mennesker man ikke skal se på som normale. At det kun er noen utvalgte som skal få komme til noe som heter "Himmelen" mens de som er "slemme" og ikke følger noe som står i en urgammel bok, skal komme til "Helvete".

Og at man skal få et nytt liv etter døden…Hallo? Det får da være grenser.

Barna må ikke lære å tro på såkalte "Guder", eller vesner. Noen ville kanskje ha klat dette for psykoser, noe som er en alvorlig psykiatrisk lidelse.

Barna må ikke lære at det er et vesen som har skapt alt og alle, og at det kun er menn og kvinner som skal få leve sammen, og menn og menn og kvinner og kvinner.

Ta ansvar for dine barn, og lær dem om sunne verdier og gi dem et syn på at mennesket er unikt, men at man skal behandle alle likt for det.

22 tanker på “Barn må ikke lære seg at kristendommen er bra!

 1. Det viktigst vi kan lære våre barn er å elske hverandre og tolerere hverandres ulikheter. Homofili som hetrofili er like kjærlig. Barn må IKKE lære seg kristenverdier som å forhate homofili.

 2. Hmmm…
  «Den gyldne regel» er nå fin…

  Jeg er troende, med barnetro og det hele, som har utviklet seg mer i voksen alder..Jeg har funnet mitt eget standpunkt..

  Har ikke vært et traume for meg..
  Men å hamre hvem som helst med helvetesprofetier.. nei det er ikke bra!

  Det kan vi fort være enige om!

  Du sier:
  *Ta ansvar for dine barn, og lær dem om sunne verdier og gi dem et syn på at mennesket er unikt, men at man skal behandle alle likt for det.*

  Det er mye av det samme jeg har lært i min tro da…og prøver etter beste evne å gjøre akkurat det:)

 3. Fikk ett folder i posten for ei stund siden, som var til min sønn på 13 år. Der sto det om hvordan og hvorfor folk bør leve livet som «ekte» kristne. Det sto bl.a at alle som ikke tror på gud vil havne i helvete i evighetens fortapelse. Er det meningen å skulle skremme barna til å bli en kristen? Alt som sto i den folderen var skremselspropaganda, og det var rettet mot barn. Eg ble veldig provosert, for slikt er skremmende for ett barn å lese. Eg vil ha meg frabedt å få slik dritt tilsendt til mine barn.

 4. Berre eit lite ps: Kristendomen seier ikkje at nokre menneske er betre enn andre, derimot at alle er verdifulle. LIKE verdifulle. Derimot seier kristendomen at noko er bra og noko er ikkje bra, og så må menneske prøve etter beste evne å forstå og leve etter det som er godt.

  Men det er klart at i homofilisaka, så kan det nok oppfattast som det du skriv over. Vanskeleg sak. Eg forstår alle partar.

 5. Tro er naturlig, og de vil utvikle sin egen tro uansett. Alle tror på et liv etter døden, mer eller mindre, i en eller annen form!

  Jeg er ikke for å presse barn hva de skal tro, men kristendommen er en del av vår kulturarv, og det bør læres hva det innebærer. Men neida, nå skal vi lære barna vår om islam og hinduisme, fordi vi har noen minoriteter som vi må ta hensyn til.

 6. Jeg er halvveis enig med deg. 😉

  Barn må ikke lære at all «kristendom» er bra. Det gjøres og sies veldig mye merkelig…

  Ingen bør godta alt som blir sagt bare fordi det kommer fra kristne (eller andre som står for noe bra på papiret), men bruke hodet til å tenke med.

  Jeg har valgt å tro på Bibelen og har oppdaget at det faktisk gir mening. Og at det faktisk er mulig å bruke hodet OG tro på Gud. 😉

 7. #6 Jeg håper du tar feil…

  En del er nok medias fremstilling av kristne. Og en del hvordan kristne oppfattes mer enn hvordan de ser på seg selv. Men en del er nok dessverre sant. :-/

  Jeg kom inn i en ny menighet for noen år siden. Der virket alle så ordentlige og skinnhellige, men det var før jeg ble kjent med dem. Og oppdaget hjertevarmen. Da oppdaget jeg at de er mennesker akkurat som meg. Og at selv om idealene deres er høye, har de fremdeles bakkekontakt. 🙂

 8. #12: Nei, tro er ikke naturlig. Barn tror ikke på noen gud før det har blitt fortalt at det skal det. Alle tror heller ikke på et liv etter døden.

  «Den kristne kulturarv» kan man lære om i historie – og samfunnsfagstimene, på lik linje med all annen overtro. Den er kun nok en avart av de vanlige humanistiske verdiene som er felles for alle religioner og lissyn.

 9. #6
  De som hevder å EIE sannheten, og å vite at de er de eneste sanne troende, samme hvilken religion, blir jeg litt usikre på..

  Og om EN såkalt kristen er snever i sitt hjerte, hode og liv, så behøver ikke alle være det vettu;)

  *Skjære alle over en kam?*

 10. Det hadde vært fint om folk hadde lest det innlegget som dette faktisk er ‘inspirert’ av, da hadde dere kanskje ikke ment at Min Verden ikke mener å skjære alle kristne over en kam, men bare ‘tar etter’ den som skrev nevnte innlegg.

 11. Har et spørsmål til dere som er så negative til kristendom:
  Hvorfor konfirmere seg i kirken?
  Hvorfor gite seg i kirken?
  Hvorfor ha begravelse i kirken?

  Er det slik at kirken er bra, de få gangene dere virkelig har behov for den?

  Jeg er ikke jøde, og derfor er det utenkelig for meg å feire bar mitsva. Så da må det vel være like utenkelig for dere å være med på kristne «ritualer». Jeg har mye mer respekt for personer som melder seg ut av kirken, enn de som bare følger strømmen og konfirmerer seg i kirken fordi alle andre gjør det…

 12. Min 7 åring sa til meg: » Mamma, Gud har beholdt en hemmelighet, og det er at alle kommer til himmelen, fordi gud er bare god, derfor er han snill mot de slemme også»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s